GN Achtergrond: Queen’s Jubilee in Guild Wars 2

Ga er maar aan staan, iedere twee weken een update rondom een evenement in Guild Wars 2. Het is de strategie van ArenaNet om spelers blijvend aan zich te binden. Wat nog heftiger is? Richard was de afgelopen twee weken op vakantie, waardoor de vorige update is gedaan door Matthijs en ik persoonlijk heb mogen spreken met ArenaNet voor Queen’s Jubilee. Twee N00bs die de laatste twee updates behandelen! Vakanties, het zou verboden moeten worden! Volgende keer is Richard weer terug, maar tot die tijd neem ik jullie mee naar de nieuwste update van Guild Wars 2, die vanaf nu te spelen is in de game.

Leve de koningin!

Het is best bijzonder dat er iedere twee weken een ingame evenement wordt georganiseerd. Als speler van de game moet dat ook erg bijzonder zijn, want de wereld is iedere keer net iets anders. Als je Guild Wars 2 nu betreedt zal je direct opvallen dat er grote ballonnen in de lucht hangen. Deze zijn er natuurlijk niet voor niets, want je kunt deze ballonnen gebruiken om naar de verjaardag van de koningin te gaan. De koning staat erop om dit groots te vieren, ondanks protesten van onder andere oudgediende Logan, omdat hij het veel te gevaarlijk vindt. De koningin wil echter een statement maken en aan de wereld tonen hoe geweldig de mensheid eigenlijk is. Om dit allemaal veilig te laten geschieden is er een arena gebouwd in Divinity’s Reach.

Deze arena heeft de naam Crown Pavilion gekregen en dit is meteen het nieuwe gebied die de update met zich meebrengt. In deze arena kun je nieuwe quests starten en vechten tegen de meest iconische tegenstanders uit de franchise. Dit betekent dat ook tegenstanders uit de eerste Guild Wars te bevechten zijn. Niet echt natuurlijk, maar er zijn speciale machines ontwikkeld, de Watchknights, die zich kunnen transformeren in elke tegenstander denkbaar. Erg tof voor oudgedienden, want je krijgt op deze manier de kans om te strijden tegen bijvoorbeeld Destroyers of Ogres.

Digitale penisverlenging!

Overigens kun je de gevechten zo moeilijk maken als je zelf wilt, want tijdens het toernooi kun je Gambits gebruiken, die je bepaalde nadelen geven in gevechten. Zo kun je bijvoorbeeld vechten onderwijl je in brand staat of met veel minder health. De gevechten worden moeilijker, maar de loot wordt natuurlijk veel toffer! Wil je die exclusieve mini Watchknight te pakken krijgen? Maak je op voor de moeilijkste gevechten uit de game. Deze gevechten doe je overigens niet in Instances, maar real life in de game. De bedoeling is namelijk dat je echt naam kunt maken in de gemeenschap. Iedereen kan dus gewoon zien hoe je presteert en welke tegenstanders je met welke Gambits verslaat. Digitale penisverlenging gegarandeerd!

Naast de content die te vinden is in de Queen’s Jubilee update, zijn er ook een aantal dingen veranderd in de gehele game. Zo zal je nog maar één keer per dag financieel beloond worden per uitgespeelde dungeon. Dit is om mensen die verschillende dungeons spelen extra te belonen. Ook is een Mini-game rotation systeem ingevoerd en zijn Solo Arena’s voor PvP (inclusief leader boards) deel van de update. Als laatste kun je nu een Permanent Finisher instellen, zodat je altijd je vijanden kunt verslaan met jouw favoriete eindbeweging.

Tot zover de jongste update van Guild Wars 2. Over twee weken komt de volgende en wees gerust, dan is Richard er weer.
  1.   
    heavenwarrior's avatar

    Ik wil die zo graag !! en het is duidelijk veel beter dan de vorige Guild War 😉