GN Achtergrond: Cutthroat Politics in Guild Wars 2

Het leuke aan populaire MMO’s is dat er altijd een continue aanwas van nieuwe content is, die ervoor zorgt dat de ene week gamen weer heel anders kan aanvoelen dan de andere. Dit geldt zeker voor ArenaNet’s Guild Wars 2, die sinds haar release al vele malen ‘gemuteerd’ is dankzij nieuwe gameplay-elementen, queesten en tweaks. Vanaf morgen kunnen spelers weer aan een volgend hoofdstuk beginnen in hun saga, wanneer de nieuwste DLC genaamd Cutthroat Politics haar opwachting zal maken. Tijdens een conference call met een van de ontwikkelaars afgelopen week, kregen we veel te horen over deze aankomende content.

Het rode potlood

Sinds de politieke moord tijdens ‘The Dragon Bash’, is de zetel van de ‘Captain’s Council’ vacant gebleven. De nieuwe DLC draait om de vraag door wie dit leder zal worden opgeëist. Twee kandidaten strijden namelijk om de belangrijke machtspositie, Ellen Kiel en Evon Gnashblade. Via een democratische verkiezing dient te worden uitgezocht welke kandidaat de zetel mag bekleden. Om spelers over te halen, hebben zowel Kiel als Gnashblade de nodige verkiezingsbeloftes klaarliggen. Zo zal Kiel de kosten van het gebruiken van waypoints vier weken lang verminderen, en een onderzoek starten inzake de Thaumavona Reactor-explosie. Gnashblade zal daarentegen de kosten van de zwarte Lion sleutels vier weken lang verlagen, en een onderzoek starten naar de val van de oude god Abaddon. Spelers dienen goed na te denken over welke kandidaat ze willen steunen, want de verkiezingsbeloftes zijn vooralsnog slechts loze beloften. De ontwikkelaar heeft namelijk nog niet deze content ontwikkeld, en zal dus slechts de beloftes van de winnende kandidaat uitwerken.

Het steunen van een kandidaat gaat als volgt. ArenaNet heeft ‘verkiezingsknoppen’ ontwikkeld voor beide kandidaten, die spelers bij wijze van spreken op hun borst kunnen spelden om hun keuze kenbaar te maken. Bovendien zal er een icoontje van de gekozen kandidaat bij de naam van de speler verschijnen. Je kan de candidaat tokens geven om je steun te bekrachtigen, en er zullen daarnaast ook nieuwe achievements vrij te spelen zijn voor beide kandidaten. Deze kan je beide voltooien, waarna je een mini van Ellen of Evon uitgereikt zal krijgen.

Brood en spelen

Daarnaast zal er ook de nodige gameplay worden toegevoegd. ‘Brood en spelen’ is immers het adagium van de politiek. PvP-achtige minigames zijn in Cutthroat Politics aanwezig, zoals Southsun Survival, waarin spelers tegen elkaar zullen strijden in de gevaarlijke wildernis ten oosten van Southsun Cove. Gewapend met pijl en boog dienen ze te overleven door passiefruit te vinden. Een knijpende honger maakt zich echter van je meester wanneer je er al enige tijd niet bent in geslaagd om voedsel te vinden, en zal ervoor zorgen dat je gezondheid langzaam achteruit gaat (totdat je sterft). Er zullen bovendien ook in deze wildernis vallen zitten die kunnen afgaan en andere spelers waarschuwen over jouw positie, of al je uitrusting kunnen afnemen. Maar zelfs als je dood gaat, zal het spel nog niet over zijn. In dat geval kan je namelijk met je geest je tegenstanders lekker spoken, en zelfs vallen voor hen neerleggen of een karka oproepen naar hun locatie. Andere PvP-achtige minigames zoals de Aspect Arena en de Candidate Trial Challenge klonken ook zeer veelbelovend, en zullen zeker de moeite van het proberen waard zijn.

Conclusie

De vanaf morgen beschikbare update Cutthroat Politics belooft weer de nodige leuke uurtjes op te gaan leveren. Geslaagde minigames zullen een mogelijk stramien onder gamers weer doorbreken. Spelers bovendien laten bepalen hoe de wereld er de komende maanden uitgaat zien, is een mooie handreiking van ArenaNet aan haar trouwe fans. Op wie breng jij dus de komende tijd je stem uit?

 1.   
  irapi's avatar

  Gnashblade natuurlijk, veel vettere Lore achter die dungeon. Iemand enig idee wanneer Zephyr Sanctum weg is trouwens?

 2.   
  MikeGevers's avatar

  irapi schreef, "Gnashblade natuurlijk, veel vettere Lore achter die dungeon. Iemand enig idee wanneer Zephyr Sanctum weg is trouwens?"

  Ik heb in de content lijst voor CP nog namen gezien die op Zephyr-content leken, dus ik verwacht dat ZS pas bij de volgende Living Story update zal verdwijnen.

  Ik ben nog aan het twijfelen over m’n stem. Mijn guild is vrij actief met de ‘Dragon Events’, dus ik besteed behoorlijk wat aan waypoints wat een stem op Ellen zou rechtvaardigen. Maar zoals irapi al zei: de lore achter Evon’s dungeon is veel vetter…

 3.   
  irapi's avatar

  ber schreef, "

  ”irapi” schreef, "Gnashblade natuurlijk, veel vettere Lore achter die dungeon. Iemand enig idee wanneer Zephyr Sanctum weg is trouwens?"

  Ik heb in de content lijst voor CP nog namen gezien die op Zephyr-content leken, dus ik verwacht dat ZS pas bij de volgende Living Story update zal verdwijnen.
  Ik ben nog aan het twijfelen over m’n stem. Mijn guild is vrij actief met de ‘Dragon Events’, dus ik besteed behoorlijk wat aan waypoints wat een stem op Ellen zou rechtvaardigen. Maar zoals irapi al zei: de lore achter Evon’s dungeon is veel vetter…"

  Gold kan je farmen, een betere instance niet, zo zie ik het tenminste. 😳