Telltale’s The Walking Dead: Season 2 Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag begeeft Caron zich in de zombie-apocalypse van Telltale’s The Walking Dead.

(WAARSCHUWING: dit artikel bevat spoilers)

Ontwikkelaar Telltale verraste dit jaar vriend en vijand met hun vijfdelige serie The Walking Dead, een verhaal gebaseerd op de comics van Robert Kirkman. De combinatie van het goede verhaal en sterke personages, gegoten in de mal van een point and click-avontuur, vond gretig aftrek bij het gamende publiek. Daarnaast werd de serie in december bij de VGA’s uitgeroepen tot game van het jaar. In dit licht bezien is het niet vreemd dat Telltale een tweede seizoen van de serie heeft aangekondigd. De afsluiting van het eerste seizoen gaf bovendien ook alle reden tot een vervolg. In deze Fast Forward blikken we dan ook vooruit op het tweede seizoen van The Walking Dead. Dit kan echter onmogelijk zonder spoilers gebeuren. Gamers die het eerste seizoen nog niet hebben doorgespeeld, raad ik daarom aan om nu te stoppen met lezen, de serie ogenblikkelijk te gaan spelen en daarna pas verder te gaan met dit artikel.

Hoe verder?

Het eerste seizoen kende een zeer emotionele apotheose, waarin we Clementine afscheid zagen nemen van hoofdpersoon en vaderfiguur Lee Everett. Met het wegvallen van de protagonist wordt de vraag hoe het verhaal zich verder zal ontwikkelen, aangevuld met de grote vraag in wiens huid we zullen kruipen aan de start van het nieuwe seizoen. De enige overlevenden uit het eerste seizoen zijn Omid, Christa en natuurlijk Clementine. Na de aftiteling zien we in een korte epiloog dat Clementine de stad Savannah heeft weten te verlaten. In haar eentje, gewapend met een pistool, zit ze eenzaam in een weideveld. Plots ziet ze twee schimmen opdoemen aan de horizon. Ze houden halt en wijzen naar haar, waarna het scherm zwart wordt en het lange wachten op het tweede seizoen in gang wordt gezet. Gedurende deze wachttijd is er natuurlijk alle ruimte voor speculatie. Wie zijn deze twee schimmen? Hoe is Clementine uit de stad gekomen? Wat is er met Omid en Christa gebeurd? Leeft Kenny nog? Keert Molly weer terug in dit nieuwe seizoen? Wie wordt überhaupt het nieuwe hoofdpersonage? Dit zijn slechts een paar vragen waarmee ik worstel. Ik probeer dan ook een paar mogelijke scenario’s voor de start van het tweede seizoen te schetsen.

Mogelijke scenario’s

De hieronder beschreven scenario’s vormen slechts een greep uit de mogelijkheden die de schrijvers bij Telltale kunnen benutten om het tweede seizoen weer tot een daverend succes te maken. Hoewel het tweede scenario wellicht het meest voor de hand ligt, heeft Telltale door het succes van het eerste seizoen inmiddels de fanbase opgebouwd om wellicht meer gewaagde scenario’s op te kunnen pakken.

Scenario 1: Het eerste seizoen stond in het teken van de ontwikkeling van Clementine. Aan de hand van Lee ontwikkelt ze zich tot een krachtig en zelfredzaam personage. Tijdens het emotionele afscheid tussen de twee geeft Lee als het ware het stokje door aan Clementine, waardoor zij het nieuwe hoofdpersonage wordt. Het verhaal wordt opgepakt bij het afscheid van Lee, waarna we met Clementine de stad weten te ontvluchten. Dan komen we bij de cliffhanger uit de epiloog en wordt de identiteit van de twee schimmen prijsgegeven. De twee schimmen zijn Omid en Christa en de drie personages worden herenigd.

Scenario 2: We starten het verhaal met een nieuw personage. Vermoedelijk een jonge vrouw of man die de uitstraling en kracht van Lee uit het eerste seizoen kan evenaren. Dit karakter start in een benarde situatie en weet zich hier, gedurende de eerste aflevering, samen met een vriend of vriendin uit te bevrijden. Aan het einde van de eerste aflevering loop je samen met je compagnon door een weiland, wanneer deze in de verte iemand ziet zitten. Je stopt met lopen en wijst in de richting van deze schim. Hiermee eindigt de eerste aflevering.

Scenario 3: We bevinden ons in de scène waarin Lee gescheiden wordt van Omid en Christa. De speler kruipt in de huid van Christa (Omid lijkt mij als karakter niet sterk genoeg om de hoofdrol te kunnen dragen) en probeert samen met Omid het gevaarlijke Savannah te ontvluchten. Vanaf hier kan het twee kanten op: de vlucht uit Savannah beslaat een hele aflevering waarin Omid het slachtoffer wordt van de bijtgrage kannibalen. Afhankelijk van de keuze die je in de ontknoping van het eerste seizoen hebt gemaakt, is Lee de zombie die het vonnis velt over Omid. In het andere geval is het een anonieme vleeseter. Christa ontkomt samen met een nieuw personage (misschien Kenny of Molly?) de stad en stuit in het uitgestrekte weiland op Clementine. In het andere geval beslaat de vlucht uit Savannah slechts een marginaal deel van de aflevering, waarin Christa en Omid samen weten te ontkomen en zich in het weiland met Clementine herenigen.

Voorlopige conclusie

Wanneer het tweede seizoen van Telltale’s The Walking Dead gaat verschijnen is tot op heden onbekend, maar ik heb het vermoeden dat we de eerste aflevering rond de zomer voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC kunnen verwachten. Vermoedelijk kunnen we dan weer tot december gaan genieten van uren aan point and click-genot. Ik kan in elk geval niet wachten. Het eerste seizoen heeft de game-industie flink wakker geschud en onze barometer slaat met het vooruitzicht van een tweede seizoen daarom ook volledig uit naar ‘hot’.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Telltale’s The Walking Dead te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  Mr Sonic's avatar

  Vandaag de game te downloaden voor 200 punten per episode op Xboxlive,de 1e episode is gratis tot 31 december.

 2.   
  killingdj0's avatar

  Zonder lee is het voor mij een beetje over :/ kga seizoen twee wel halen maar het kan nooit beter worden

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Wat is Telltale’s The Walking Dead dan ?, Is dit de game voor cartoon achtige of voor de gene die nog moet verschijnen ?.

  deze bedoel ik dan

  http://www.gamersnet.nl/games/the_walking_dead_activision/

  Die lijkt me wel erg vet maar die strip achtige versie die je nu online kan proberen vind ik niks, Ik heb het geprobeerd op me ipad maar vond het echt niks.

 4.   
  AwesomeCreed's avatar

  deze game zou toch ook compleet in een doosje verkrijgbaar worden? of word ik nou gek? 🙁

 5.   
  R1chardTM's avatar

  AwesomeCreed schreef, "deze game zou toch ook compleet in een doosje verkrijgbaar worden? of word ik nou gek? 🙁 "

  Kopt zover ik weet is deze in Nederland niet of erg moeilijk verkrijgbaar. Echt zo’n Amerika only ding. Kan he fouten hebben hoor, maar dat staat mij bij.

 6.   
  Jarek's avatar

  Wat was dit een geweldige game zeg. Zeker mijn game of the year!

  Heb al heel veel zin in het tweede seizoen. 😉

  Hopelijk maken ze het zo dat de keuzes echt verschil maken, Want zonder al te veel te spoileren maakte het soms niet uit wat voor keuzes je maakte op sommige momenten want soms kreeg een bepaald persoon hetzelfde lot dan als je een andere optie zou hebben gekozen.

 7.   
  Hercules's avatar

  Mr Sonic schreef, "Vandaag de game te downloaden voor 200 punten per episode op Xboxlive,de 1e episode is gratis tot 31 december."

  nice ik had episode 1 al gehaald gratis, nu dankzij jou tip de andere ep. ook downloaden

 8.   
  I Juggy I's avatar

  Had als een van de eersten The Walking Dead gedownload op mijn xbox is echt een van mijn favoriete games ooit.
  Kan niet wachten op seizoen 2 :,D