Rainbow Six: Patriots Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag behandelen we een titel waarover we de laatste tijd opvallend weinig over hebben gehoord: Rainbow Six: Patriots!

Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat de laatste Rainbow Six-game verscheen, Rainbow Six: Vegas 2. Hoewel de tactische shooter uitstekend ontvangen werd en ook commercieel een succes was, is het daarna lange tijd stil gebleven rond de franchise. Een serie van zo’n omvang kan echter niet zonder opvolger blijven. Eind 2011 werd Rainbow Six: Patriots dan ook officieel onthuld door Ubisoft, nadat er eerder al enkele geruchten over de game waren.

Terroristen

In Rainbow Six: Patriots is het Rainbow-team hard nodig om het gevaar van een terroristische organisatie, de True Patriots, uit te schakelen. Deze groep Amerikanen trekken ten strijde tegen de hedendaagse graaicultuur, waarin rijke burgers zich nog verder verrijken ten koste van de arme medemens. Uiteraard doet deze organisatie dit niet op een vredelievende, politieke manier, maar door bloedige aanslagen te plegen. Een voorbeeld van deze aanslagen is een bankdirecteur die gedwongen wordt een bom te plaatsen, omdat anders zijn gezin wordt omgebracht. Hierbij zal je soms ook de controle krijgen over één van deze slachtoffers. Al snel blijkt echter dat de True Patriots ook niet kijken op een burgerslachtoffer meer of minder.

Hoog tijd dus om deze organisatie te stoppen! En uiteraard ben jij als lid van het Rainbow-team, samen met je medesoldaten, uitverkoren om de True Patriots een halt toe te roepen. Hierbij moet je natuurlijk ook jouw team aansturen om op een tactische wijze de tegenstander de baas te zijn. Dit is echter niet het enige aspect waar je op moet letten, er komen namelijk ook belangrijke morele keuzes in de game voor. Hierbij moet je denken aan de keuze of je een, onschuldige, drager van een bomvest laat leven, met de kans dat zijn vest opgeblazen wordt en er tientallen burgerslachtoffers vallen. Of kies je ervoor om hem preventief uit de weg te ruimen? Maar ook dit is niet zonder gevaar, want wellicht bevat de bom een ontsteker die afgaat als de knop niet langer ingedrukt wordt.

Onzeker

Nadat in maart 2012 echter enkele belangrijke leden uit het ontwikkelteam werden gezet, is er weinig meer vernomen van Rainbow Six: Patriots. Zo bleef het op zowel de E3 als Gamescom van het afgelopen jaar stil rond de tactische shooter. In november 2012 liet de baas van Ubisoft, Yves Guillemot, weten dat de game nog steeds in ontwikkeling is. Verder wilde hij er weinig over kwijt , behalve dan dat Rainbow Six: Patriots de game-industrie zal doen verbazen en dat er een goede mogelijkheid is dat het spel op de next-gen consoles uit zal komen.

Voorlopige conclusie

Rainbow Six: Patriots staat gepland voor een release in 2013 op PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Volgens Ubisoft is het echter ook mogelijk dat de game op next gen consoles zal verschijnen. De eerste indrukken van Rainbow Six: Patriots zijn positief en de game lijkt dan ook een interessante titel te gaan worden. Hoewel het spel wellicht minder tactisch lijkt dan de eerste delen uit de reeks, is de franchise op veel andere punten verbeterd. Vooral de morele keuzes beloven veel goeds.

Rainbow Six: Patriots blijkt echter een turbulente ontwikkeling te kennen. De kans is dan ook zeker aanwezig dat het project compleet op de schop gegooid is en dat er ons uiteindelijk een hele andere game te wachten staat. Wat we uiteindelijk van de game mogen verwachten, blijft onzeker…

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Rainbow Six: Patriots te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Minder tactisch is voor mij toch echt een minpunt, misschien wel een minpunt waardoor ik dit deel helemaal niet ga halen. Sinds Vegas 1 + 2 is Rainbow Six achteruit gegaan. Te lineair, minder tactisch en het oude gevoel van Rainbow Six is weg. Dit is ook het geval met Ghost Recon, verschil tussen vroeger en nu is erg groot. Het is nu allemaal te arcade achtig geworden, minder tactisch en meer lineair.

  Als men alle delen van Rainbow Six (tot aan Raven Shield) en Ghost Recon 1 hebben gespeeld, zullen ze best begrijpen waarom.

  Veel gamers van de oude stempel denken allemaal hetzelfde erover, vele games worden nog door de oude community’s gespeeld. Raven Shield wordt ook nog altijd online gespeeld door trouwe fans!

 2.   
  Neolite's avatar

  Het probleem met een tactische shooter, is dat het dus geen blockbuster shooter kan zijn. Hierdoor vallen gelijk een hele hoop potentiële kopers af. Het geld wat in een dergelijke game wordt gestoken is dat risico simpelweg niet waard. En dan heeft de selecte groep die echt een tactische shooter wilt, gewoon pech.

 3.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Jammer dat het minder tactisch word. 🙁

 4.   
  Hitman047's avatar

  @DeAdSeYe: Volledig mee eens. De eerste Ghost Recon (2001) is nog altijd één van mijn favoriete shooters. Ondanks zijn ouderdom pak ik hem nog regelmatig op.

  Enorm zonde dat er zo weinig games in het tactische shooter genre verschijnen. 🙁

 5.   
  soldierarjan's avatar

  Ik kijk erg uit na deze titel hopelijk blijft die wel bij tactische shooter want dat vind ik super tof hopelijk blijft dat beetje behouden nog.

 6.   
  FireBallz's avatar

  Lijkt me echt vet, tot mijn opluchting zag ik ook dat ie voor de ps3 verschijnt 😆