GN Top 10: Vreemde games

Je kent het wel, het eeuwige gekibbel tussen twee mensen over wat beter is. Deze strijd gaat Glenn nu ook aan op GamersNET.nl in de enige echte GN Top 10. Zijn oordeel, grappig of serieus, over van alles en nog wat kun je hier lezen.

Vorige week heb je onze top 10 van de beste RPG’s kunnen bekijken. Deze week gaan we het hebben over vreemde games!

Nummer #10

We beginnen deze week met één van de vreemdste games in de moderne tijd, die toch nog gezien kan worden als één met een verhaal. De meeste vreemde games gaan totaal nergens over, maar deze biedt een serieus verhaal voor volwassenen in een vreemd jasje. Mix dit met ondode kinderen, schapen met brilletjes en “Rated M for Mature foto’s” van de dame in kwestie en ik heb het natuurlijk over Catherine!

Nummer #9

Op nummer negen staat één van de nieuwere producten van Rebellion en Konami. Konami heeft een grote vinger in de pap als het gaat over vreemde games waaronder Silent Hill, maar deze action game gaat wel erg ver. Een onsterfelijk hoofdpersonage? Check! Je eigen lichaam weer bij elkaar rapen als rollend hoofd om het vervolgens weer in elkaar te zetten? Check! NeverDead heeft het allemaal.

Nummer #8

Een gestoorde eekhoorn. Een zéér gestoorde eekhoorn, één die zijn vriendin terug zal vinden! Scheldende, harige beestjes, obscene grappen en een pratende (correctie: zingende) drol vulde Conker’s Bad Fur Day tot aan de rand. De game was commercieel gezien geen succes, maar is wel een cult hit geworden. Een waardige nummer acht.

Nummer #7

Het plotstuk van de volgende game zegt meer dan genoeg: PaRappa, een papieren dunne hond wil het hart winnen van een bloemenmeisje (letterlijk, een bloem.) Vervolgens probeert de rijke, narcistische hond Joe Chin hetzelfde meisje voor hem te laten vallen. Er volgt iets met een auto-ongeluk, een taart en rappend de eerste plek in de rij naar de WC winnen. Ah, Japanners zijn echt niet raar hoor! PaRappa the Rapper verdient deze week zijn zevende plaats.

Nummer #6

Neusharen trekken, luiers verschonen, vliegen meppen, bananen redden en klaar-over spelen voor mensen die naar de WC moeten. WTF! Het zit allemaal in WarioWare, een game die menig hersenen tot pulp weet te slaan met zijn onzinnigheid.

Nummer #5

Het is de droom van iedere gamer: een irritante mug spelen in een videogame. Call of Duty? Kom op. Battlefield? Nee joh. Skyrim? Ga toch weg! Mister Mosquito is de beste game aller tijden. Hopelijk hebben jullie mijn sarcasme kunnen ruiken, maar de video hieronder laat zien waar de gestoorde game over gaat. Één doel: bloed zuigen! Mister Mosquito geeft je de mogelijkheid om dit te doen.

Nummer #4

Stel je voor; je bent een bal. Je hebt ergens in je hoofd niet alles op een rijtje zitten en je kunt maar één ding bedenken om te gaan doen: Rollen. Rollen totdat heel de wereld aan je vastplakt. Ja! Een tof idee! Iets anders dan dit kunnen de makers van Katamari Forever niet gedacht hebben.

Nummer #3

Op nummer drie staat deze week een game uit den ouden doosch. Een vriend stuurde mij deze game als grap, maar wat ik te spelen kreeg kan niet beschreven worden met woorden. Aanschouw! LSD voor de PlayStation!

Nummer #2

Wat doe je als je al een spin-off van je fighting game hebt? Je maakt er nog één! Ja! We gooien alle chicks uit de game in deze nieuwe game, geven meer aandacht aan de boob mechanics dan aan de gameplay en je hebt een topgame! Dead or Alive: Xtreme is ongelooflijk vreemd, maar ik denk niet dat menig mannelijke gamer zal klagen bij het spelen van de titel.

Nummer #1

Eerder in de lijst noemde ik NeverDead, een vreemde game van deze tijd. Maar er zijn ook nog vreemde games in de maak, want als we Sony mogen geloven leeft het Tokyo Zoo project nog steeds. Altijd al willen vechten als een kuiken tegen dinosauriërs? Willen seksen met een panda, om zo je leger panda’s te vergroten? Altijd al een strategische game willen hebben, maar pasten ze allen niet goed bij je hobby om naakt op een skippybal door de straat te rennen? Dan is Tokyo Zoo het antwoord! Wellicht één van de vreemdste games van het jaar.


Dit was alweer de zevende GamersNET Top 10. Ik ga snel even wat schuren met bananen voordat ik weer aan de slag ga met één van de bovenstaande games. Hopelijk doen jullie hetzelfde.

Volgende week staat er weer een lijst klaar, maar wellicht hebben jullie zelf nog een ideeën waar deze over moet gaan. Suggesties en tips kun je mailen naar [email protected]. Tot volgende week!

 1.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Sooo dat muggen spel is echt belachelijk

 2.   
  Flapjack's avatar

  Banzai bug (nee, niet de app) was ook een spel waarin je de mug was en je moest ontsnappen aan de mensen die je dood probeerde te slaan en vallen hadden gezet… tis wel wat lelijker maar toch veel orgineler dan ‘mister mosquito’ volgens mij! ik kan helaas geen filmpje vinden maar je kunt ook googlen…

 3.   
  fdennis's avatar

  Lol die nr 1 zie je richting het einde 2 n*ukende panda’s hoe kun je dat in godsnaam als game doen:p. Misschien doen ze bij sony een gooi naar een award most innovatieve game:P

 4.   
  GamerJaime's avatar

  Geweldige/bizarre top 10 weer! 😀 Alleen wat is er precies vreemd aan nummer 2? 🙄

 5.   
  Zeeha's avatar

  gjoede top 10 weer 🙂 leuk om te lezen!

 6.   
  Hillianii's avatar

  Haha #1 Tokyo jungle ROFL 😆 😆

 7.   
  squidgyboy's avatar

  leuke top 10 weer. nummer 8 is toch mijn favo …geweldige meezinger… 8)

 8.   
  WesterW's avatar

  Iemand gehoord van Muscle March?

 9.   
  StefanA's avatar

  Wesz schreef, "Iemand gehoord van Muscle March?"

  Deze game had op nummer 1 moeten staan.

 10.   
  ShadyXL's avatar

  Wesz schreef, "Iemand gehoord van Muscle March?"

  Lolwat. Daar moet je je proteïne shake terug pakken ofzo xD

 11.   
  GamerJaime's avatar

  Wesz schreef, "Iemand gehoord van Muscle March?"

  What….The…..Fuck……

 12.   
  xColdNight's avatar

  Mooie top 10. Inderdaad zeer aparte games^^

 13.   
  ps3 gek's avatar

  Die japanners sporen niet helemaal :p als je een kijkje neemt in de japanse psn store weet je waarom. Haha

 14.   
  Lazar93's avatar

  Wesz schreef, "Iemand gehoord van Muscle March?"

  o maar ff een post onder het filmpje the quoten: What The fuck, Have I just watched ?

 15.   
  Alfa Warrior's avatar

  What dafuq did i just see.

 16.   
  ps3 gek's avatar

  martoost schreef, "

  ”Wesz” schreef, "Iemand gehoord van Muscle March?"

  o maar ff een post onder het filmpje the quoten: What The fuck, Have I just watched ?"

  Hahaha ik had m al ooit gezien, maar deze hoort idd op de nummer 1. 😛 De reactie “Still not as gay as Twilight” op youtube is ook geniaal.
  😆

 17.   
  Boxer's avatar

  Oke… maar ik mis Octodad!

 18.   
  L19's avatar

  hahaha die nr 1, wil ik zeker wel hebben als ze die echt uit gaan brengen
  Mooie top 10, echt te belachelijk voor woorden ja 😀

 19.   
  L19's avatar

  hahaha die nr 1, wil ik zeker wel hebben als ze die echt uit gaan brengen
  Mooie top 10, echt te belachelijk voor woorden ja 😀