Beste Tom, The Old Republic beta en jouw TESV avonturen

Na de series tussen Michiel en Peter en Matthijs en Richard, is het deze derde serie van Beste, in handen van Tom en Peter. Wekelijks schrijven zij elkaar over de dagelijkse dingen in het leven, maar vooral ook over games. Deze week reageert Peter op Tom’s laatste brief, waarin Tom een leuk idee had over een game-kroeg.

Beste Tom,

Wat een leuk idee, die kroeg van je. Een beetje marktonderzoek en misschien kunnen we er zelf één beginnen, want je weet het, als je iets goed wilt doen moet je het zelf regelen. En wat zouden wij dat kunnen! Ik wil sowieso verantwoordelijk zijn voor één bepaald hoekje in de bar. De I shot first corner, waar we het tafelreel (snap je ‘m, tafel, tafereel, uhu!) tussen Greedo en Han Solo nabouwen. En wat dacht je van de Assassin’s hoek, waar beelden van Ezio en Altair te vinden zijn. En ken je de wegdraaitafel uit de Bond-film Live and Let Die nog? Bij ons zou hij wegdraaien richting de toiletten! Supervet! Als we dit pitchen bij een bank is de kredietcrisis even vergeten hoor! Tonnen krijgen we dan!

Maar ja. Het echte leven gaat door. Alhoewel, het echte leven. Ik heb een volle week online gamen achter de rug. Online gamen? Is de “ik voel me te goed voor multiplayer en ga voor diepgang en verhaal”-hoofdredacteur Peter overgestapt? Nou, ik moet bekennen dat ik me bijzonder vermaakt heb met de potjes Dead Island en Left 4 Dead 2 de afgelopen tijd. Overigens verlang ik wel van mijn coöperatieve partners dat ze even hun mondje dichthouden bij verhalende stukken en filmpjes, want ja, dat blijf ik belangrijk vinden. En zeker nu ik bezig ben met de gesloten bèta van Star Wars: The Old Republic staan mijn multiplayer uren op een absoluut hoogtepunt. Pas aanstaande donderdag kan ik daar uitgebreid over spreken, maar het moge duidelijk zijn dat ik honderden uren in die game ga stoppen.

En hoe komt het eigenlijk dat jij geen zin krijgt in Batman: Arkham City bij het lezen van de review van Leon vorige week! Iedereen heeft franchises die je simpelweg niet volgt, om wat voor reden dan ook, maar Batman? Leon omschrijft het als een soort GTA, maar dan een stad gevuld met criminelen en jij die als Batman de stad moet onderzoeken om complotten te ontrafelen. Met gadgets. Tom! Gadgets! Welke man krijgt geen onder-onderbuik gevoelens van gadgets! Van die spulletjes, die dan dingetjes doen, waarvan je denk: “Jezus, dat dat ding dat doet! Niet normaal man. En niet alleen dat! Maar ook dat! En zit dat allemaal in dat kleine apparaatje? Vernuftig zeg! En vet!”. Ken je dat gevoel? Koop een iPad zou ik zeggen. 😉

Maar genoeg over mij en mijn games. Jij bent vorige week op pad geweest richting Londen voor The Elder Scrolls V: Skyrim! Dat wordt natuurlijk jouw game van het jaar. Daarnaast was het je eerste trip naar Londen. Hoe voelde dat nou? Een beetje gamejournalistje spelen tussen al die taalpuristen en mensen die het geschreven woord nog waarderen? Raar eigenlijk he, dat je wordt overgevlogen naar Engeland om drie uurtjes met een game te spelen. Maar ik heb de beelden inmiddels bekeken en volgens mij kun jij wel wennen aan die wereld. Later deze week gaan we het allemaal zien in de GN ON TOUR vanuit Londen baby!

Dan nog een laatste vraag. Inmiddels zijn de eerste toppers van deze tweede jaarhelft verschenen met Gears of War 3, RAGE en Deus Ex: Human Revolution en ik weet dat jij die games nog niet in je bezit hebt. Welke game(s) speel jij eigenlijk totdat jouw toppers eraan komen? Nog even snel wat oude games spelen of heb je andere favorieten op het moment. Anyhoe, we bespreken je toffe game-bar idee snel tijdens een gezellig drankje.

Groetjes,

Peter

P.S. Jezus wat is Coruscant vet!

  1.   
    Dude…'s avatar

    ja tom leg uit, wtf is er nou niet vet aan batman arkham city die game is zooo bruut