The Elder Scrolls V: Skyrim E3

Een nieuwe ontmoeting met The Elder Scrolls V: Skyrim is nooit een straf. Ook niet als het grootste gedeelte van de demonstratie al getoond werd tijdens de Bethesda Gamer Days afgelopen maart. Toch kregen we naast dit bekendere werk ook een nieuw gedeelte te zien en juist dit nieuwe landschap was zo indrukwekkend, dat ik dat graag met jullie deel. En als je bedenkt dat draken een grote rol spelen in dit level, kan er bijna niks meer misgaan.

Idyllisch

Een enorm landschap! In de verte zien we de hoge bergen van Skyrim, allemaal ook daadwerkelijk te bereiken, dichterbij zien we een weidelandschap met gelig gras, afgewisseld met de bruine ondergrond van de aarde. Links zien we twee enorme mammoeten lopen, tezamen met een reus. Ze leven hun leven en zelfs als je dichterbij komt, zullen ze je geen pijn willen doen. Ze hebben immers geen ruzie met je en als jij hun niets doet, zullen ze gewoon doorlopen. Rechts is een klein kasteel te vinden, met in het midden een lange toren. Het kasteel wordt bewaakt door een viertal boogschutters, die ook allemaal geen ruzie met je hebben. De zon schijnt waterig en we wanen ons in een schitterende tijd, vol mysterie, schoonheid en magie.

Opeens horen we een hoog geluid. Het blijkt een rode draak te zijn en hij heeft wel een slecht humeur. Draken zijn in Skyrim de grootste tegenstanders en ze fungeren als een soort eindbazen. Desalniettemin (en dit wordt later indrukwekkend getoond) zijn de draken volledig op zichzelf staand. Ze leven ook hun eigen leven en gedragen zich volledig vrij in de spelwereld. Als Dragonborn heb jij als speler een connectie met de monsters en elk gevecht zal een kwestie zijn van leven en dood. Het geluid komt langzaam dichterbij en we zien het gevaarte inmiddels boven ons cirkelen, wachtend op het juiste moment om aan te vallen.

Hommeles!

De rust keert terug in het veld. De boogschutters lopen terug naar hun post en alles is weer mooi en vredig. Nog geen minuut later horen we een nog harder geluid dan voorheen. Het is een tweede draak en ditmaal is het een ijs-draak, vele malen sterker dan zijn kleinere broer van net. Deze draak weigert ook snel te landen en we zullen dit gevecht vooral van de lange afstand moeten voeren. De boogschutters worden als eerste aangevallen door het beest en al snel bezwijken er twee onder het ijzige vuur uit zijn bek. Inmiddels hebben we zelf ook ons pijl en boog gepakt en schieten van afstand op de ijs-draak. Hij bezwijkt echter niet en stort niet neer.

Dan hebben we een ander plan. We klimmen in de top van de toren en laden een nieuwe spreuk op. Mijn verrassing was groot toen ik zag wat er gebeurde. Tijdens de spreuk verdween langzaam de zon en een groot wolkenveld kwam ervoor in de plaats. Niet lang daarna vielen de eerste druppels uit de lucht. Jawel, Skyrim heeft een geheel dynamisch weersysteem en deze spreuk had daar invloed op. Nog geen dertig seconden later begonnen de eerste bliksemschichten te flitsen en de eerste donder te bulderen. De ideale spreuk om een draak naar beneden te halen is een agressieve onweersbui, die uiteraard hoogvliegende beesten als eerste pakt. Samen met onze pijl en boog had de ijs-draak het flink te verduren, totdat hij op een gegeven momentwankelde.

Het gigantische beest stortte neer als een Boeiing, terwijl het gras onder hem schroeit. In het spoor van zijn landing blijft een dor stukje landschap over en het gevecht vervolgt zich op de grond. De hete Dragonbreath is ideaal tegen het ijskoude wezen en na een paar minuten sterft ook deze tweede draak. Nog รฉรฉn boogschutter is in leven en ook de tweede draak wordt opgeslokt door de Dragonborn.

Voorlopige conclusie

Het is vooral de dynamische wereld die indruk op mij maakt in The Elder Scrolls V: Skyrim. Een neerstortende draak heeft invloed op de ondergrond, het weer is volledig en bijna op commando dynamisch en boogschutters, reuzen en mammoeten leven hun leven. Skyrim leeft! En daarnaast is Skyrim een prachtige plek vol magie en sfeer. Volgens mij is dat precies de stap die Bethesda moest nemen na Oblivion en dat is precies wat ik op de E3 heb mogen aanschouwen. 11-11-11 is niet zo ver weg meer en ik kan dan ook niet wachten tot deze, bijna historische datum.

 1.   
  Tadao's avatar

  Ik kijk hier erg naar uit, en hoop dat er ook een paar quests zijn waarvoor het moet regenen of onweren, en dat de NPC’s zich er aan ergeren (en sommige weer niet, ieder een eigen personaliteit)

 2.   
  Dagger_of_Time's avatar

  Loopt t spel wel vloeiend? Two worlds 2 is zo houterig

 3.   
  Tadao's avatar

  Dagger_of_Time schreef, "Loopt t spel wel vloeiend? Two worlds 2 is zo houterig"

  aan de trailers die ik zag, ja, maar tijdens het verkennen zal je vast een paar momenten hebben dat het even houterig is om de omgeving te laden

 4.   
  lassieman's avatar

  Ik vind niet dat je aan de trailer kan zien of een spel vloeiend loopt. Als het in de trailer al niet goed is ๐Ÿ˜•

 5.   
  Mandamo's avatar

  Mooie beschrijving van de E3 Gameplay trailer. ๐Ÿ˜›

 6.   
  gebruiker50081's avatar

  Mandamo schreef, "Mooie beschrijving van de E3 Gameplay trailer. ๐Ÿ˜› "

  Lol idd ๐Ÿ˜›

 7.   
  Nielobal's avatar

  Nu is mijn vraag alleen wel: bevat deze game een multiplayer of co-op modus? Dat zou namelijk helemaal de schnitzhizzle zijn!

  Iemand een idee of bevestiging? Link dan plz ๐Ÿ˜€

 8.   
  cookymonster's avatar

  en hier gaat mijn sociaal leven weer ๐Ÿ˜†

 9.   
  MitchMitcher's avatar

  bij deze game word het egt een weekend nonstop spelen speel nog dagelijks oblivion dus kan niet wagten ๐Ÿ™‚

 10.   
  Tadao's avatar

  lassieman schreef, "Ik vind niet dat je aan de trailer kan zien of een spel vloeiend loopt. Als het in de trailer al niet goed is ๐Ÿ˜• "

  JUIST in de internet trailer is de kans groter dat het minder vloeiend verloopt.

  Nielobal schreef, "Nu is mijn vraag alleen wel: bevat deze game een multiplayer of co-op modus? Dat zou namelijk helemaal de schnitzhizzle zijn!
  Iemand een idee of bevestiging? Link dan plz :D"

  er is geen bevestiging naar mijn weten maar The Elder Scrolls is een singleplayer RPG game.Het zou vet zijn, maar moeilijk te doen lijkt me, en het is Jou wereld in The Elder Scrolls, Jij bent de main character, nog een speler tapt een beetje af van de sfeer lijkt me

 11.   
  The_sith_lord's avatar

  /me telt af:D

 12.   
  Atariani's avatar

  Zal jammer genoeg wel voor de PS3 worden hier. M’n PC kan Oblivion nog net draaien, maar die game wordt moeilijk.. ๐Ÿ˜›

  Ziet er iig geweldig uit ;D

 13.   
  klskfan's avatar

  ga hem ook voor ps3 kopen. vrees dat als ik hem op pc koop mijn pc het niet zal overleven

 14.   
  ms13694's avatar

  Nielobal schreef, "Nu is mijn vraag alleen wel: bevat deze game een multiplayer of co-op modus? Dat zou namelijk helemaal de schnitzhizzle zijn!
  Iemand een idee of bevestiging? Link dan plz :D"

  Een mup? Daar is het toch totaal geen game voor?!