Just Go with It

Plastisch chirurg Danny (Adam Sandler) heeft een goede truc ontdekt om vrouwen te versieren: hij doet of hij een ongelukkig huwelijk heeft en niet begrepen wordt. Maar dit keert zich tegen hem als hij de vrouw van zijn dromen ontmoet. Aangezien hij met haar meer wil dan een one-night stand is de oplossing duidelijk: hij moet doen of hij werkelijk getrouwd is om een scheiding in scène te kunnen zetten.

web van leugens

Danny strikt zijn assistente Katherine (Jennifer Anniston) om zich voor te doen als zijn vrouw. Uiteraard loopt het plan niet helemaal op rolletjes en wordt de leugen hoe langer hoe ingewikkelder. Al snel worden ook Katherine’s kinderen er bij betrokken: Maggie – die actrice wil worden en daarom een ronduit irritant Brits accent voert – en Michael. Die laatste blijkt een kleine manipulator en hij weet het voor elkaar te krijgen dat het hele stel al snel op vakantie gaat naar Hawaii.

Dat is een vrij bizarre plotwending, wat nogal kenmerkend is voor de film. Heel vreemd, omdat het geheel toch behoorlijk voorspelbaar is. Met name het einde zie je al van mijlenver aankomen. De lastige positie waar Danny zich in gemanoeuvreerd heeft zorgt voor enkele grappige momenten, maar het is niet genoeg om het tot een werkelijk lachwekkende film te maken. Het is vooral flauw, plat en voorspelbaar.

Is it made out of panda?

Als je een fan bent van Sandler, dan weet je eigenlijk dat je met een gerust hart naar al zijn films kunt gaan. Hij speelt namelijk áltijd hetzelfde typetje. Soms is hij erg grappig, vaak gewoon ronduit vreemd en bij vlagen ook behoorlijk irritant. Just Go With It is zeker geen uitzondering die de regel bevestigt en zo is ook Danny weer ‘een echte Sandler.’ Zijn sterkste one-liner in deze film gebruikt hij wanneer hij iets erg duur vindt. “Is it made out of panda?” Huh? Vreemd, ja, maar het moet toegegeven worden: het is best grappig.

Jennifer Aniston is de laatste tijd eigenlijk hetzelfde in haar rollen als Sandler: voorspelbaar en een stereotype van zichzelf. De chemie tussen beiden lijkt echter wel goed te zitten. Ze zetten het spelen van een huwelijk overtuigend neer. Voor zover dat mogelijk is uiteraard. Blijkbaar gaat het goed samen, twee acteurs die altijd herkenbaar zijn. Het duo Sandler – Aniston weet in ieder geval de film nog enigszins te redden.

Conclusie

Just Go With It is flauw, oppervlakkig en voorspelbaar. Eigenlijk precies wat je op voorhand van zou verwachten, al had iets meer niveau wel gemogen. Juist omdat je eigenlijk niet veel meer mag verwachten van dit type film geen hele zware onvoldoende, maar het niveau van de komedie ligt nu eenmaal een stuk hoger de laatste tijd. Kortom: een kleine aanrader voor de fans van Adam Sandler en anderen kunnen er waarschijnlijk maar beter geen bioscoopbezoek aan verspillen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Echt voor de Sandlerfan
  • Web van leugens wordt steeds ingewikkelder

Wat is NOT

  • Té voorspelbaar
  • Soms wel heel erg plat en flauw

5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren