Red Blu-ray

Voor jong talent is geen plaats in Red, de oude garde steelt deze keer de show. Bruce Willis speelt een voor hem erg bekende rol en ook gelauwerde mensen als Helen Mirren, Morgan Freeman en John Malkovich zijn van de partij. Dit alles resulteert in de bijzondere actie-komedie Red, die nu ook thuis op DVD en Blu-ray te bewonderen is.

Midden in de actie

Frank Moses (Bruce Willis) is een gepensioneerde, verveelde en eenzame ex-Black Ops agent, die in een saaie woonwijk in alle rust zijn leven slijt. Ver weg van alle ellende uit zijn verleden. Zijn enige plezier haalt Frank uit de gesprekken met Sarah (Mary-Louise Parker) van het callcenter voor zijn pensioen. Spoken uit het verleden komen Frank echter weer op het spoor en voor hij het weet zit zowel hijzelf als Sarah midden in de actie. Om te overleven schakelt Frank de hulp in van zijn kameraden uit het verleden, die ook allemaal gezien worden als RED: Retired and Extremely Dangerous.

Vrolijke noot

Wat volgt is een actie-komedie die in een lekker vlot tempo naar het einde raast. Je moet er tegen kunnen, de soms kolderieke manier waarop mensen als Helen Mirren en John Malkovich voor een vrolijke noot zorgen. Ben je bestand tegen dit soort humor, dan kan je aan Red een hele leuke avond beleven. Bruce Willis doet waar hij goed in is, Mary-Louise Parker zet een prima rol neer en het is duidelijk dat ‘de oudjes’ de film prima weten te dragen. Het is geen film vol diepgang, maar dat heeft een dergelijk verhaal ook zeker niet nodig. Veel actie, weinig denkwerk, de nodige grappen en bizarre situaties.

Het is jammer dat de extra’s op de Blu-ray niet heel bijzonder zijn. Het audiocommentaar van de voormalige C.I.A. Field Officer Robert Baer is bij vlagen best boeiend, net als enkele interviews en de deleted en extended scenes, maar daarmee heb je het beste alweer gehad. Natuurlijk leent niet elke film zich voor heel veel diepgang, maar de bekende blikken achter de schermen zijn toch altijd wel vermakelijk en het is ook vaak leuk om wat meer te zien over de totstandkoming van een film. Helaas voorziet de disc release van Red hier niet in, maar dat neemt niet weg dat de film zelf al voor prima vermaak weet te zorgen.

Conclusie

Red is een typische actie-komedie: luchtig, uiteraard met de nodige actie en grappige situaties, lekker vlot en voor je het weer alweer voorbij. De grote namen dragen duidelijk het verhaal, want met castleden als Bruce Willis, Helen Mirren, John Malkovich en Morgan Freeman heb je nogal wat acteerkracht om van te genieten. Mits je van de soms wat klunzige en kolderieke humor houdt. Helaas voorziet de disc release niet in heel veel diepgaande extra’s, maar Red is dan ook duidelijk een film die weinig extra context behoeft. Genoeg voor een leuke avond. Niets meer en niets minder.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren