Tactics Ogre: Let Us Cling Together First Look

Tactics Ogre: Let Us Cling Together is alweer het zevende deel in een serie waar je misschien nog niet eerder van had gehoord. Dat kan ook wel kloppen, want het is een wat oudere serie en ook nog eens heel erg Japans.

Tactics Ogre: Let Us Cling Together is zoals ik al zei echt geen nieuweling meer, want het verscheen voor het eerst in 1995 op de SNES. We mogen het spel dus met recht een klassieker noemen. Door de jaren heen is de game ook nog verschenen voor de Sega Saturn, PlayStation One en via de Virtual Console voor de Nintendo Wii. Nu is het echter tijd voor een handheld-versie, want volgend jaar verschijnt het spel voor de PlayStation Portable. Ik heb in een korte first look sessie het spel kunnen spelen en was aardig verrast, want de game lijkt de vele jaren goed doorstaan te hebben. Dan heb ik het niet over de graphics of het geluid, want dat kan altijd aangepast worden.

Van de oude garde

Nee, het ouderwetse RTS-gevoel bleef na de korte speelsessie bij mij achter en dit is een gevoel dat veel nieuwe RTS-games niet meer bij mij op weten te roepen. De game ziet er als een ouderwetse RTS uit en de gevechten zullen de meeste gamers ook bekend voorkomen, namelijk turn-based en met veel menu’s. Het mag dan ook duidelijk zijn dat deze PSP-versie dicht bij haar roots blijft. Dit wordt daarom ook een spel dat bedoeld is voor RTS-fans van de oude garde. Natuurlijk kunnen ook jonge gamers met het spel aan de gang, maar het gaat erom dat de gehele look een feel lekker ouderwets is.

Verwacht dus geen multiplayer of moderne co-op functionaliteit, maar een degelijke singleplayer die al jaren lang door de kenners van de Tactics Ogre-serie geprezen wordt. Waar ik nog wel bang voor ben is het verhaal. Ik geloof zeker dat het verhaal van het spel degelijk zal zijn, maar Japanse gameseries staan er om bekend dat het verhaal vaak wat moeilijk om te volgen is. Daarnaast is er ook nog het feit dat dit de zevende episode van een serie is. Ik vraag me daarom af hoeveel referenties er naar de vorige games in zullen zitten. Als dit er veel zijn zal het verhaal moeilijk om te volgen zijn en gamers die niet bekend zijn met de Tactics Ogre-serie veel minder boeien.

Voorlopige Conclusie

Ik snap dat dit een wat korte first look preview is, maar dat is ook niet zo gek. Ik heb de game namelijk niet langer dan twintig minuten gespeeld en het verhaal was in het Japans moeilijk te volgen. Op dit moment is Sqaure Enix bezig met de vertaling, maar voor deze first look was mijn speelsessie lang genoeg. Mijn boodschap is namelijk duidelijk. Tactics Ogre: Let Us Cling Together wordt simpelweg een degelijke RTS-game van de oude garde. Ouderwets goede gameplay in een modern sausje.

Tactics Ogre: Let Us Cling Together verschijnt in het tweede kwartaal van 2011 voor de PlayStation Portable.

 1.   
  Zannaza's avatar

  ik heb dat spel wel eens eerder gezien op youtube, hij lijkt me wel een leuk spel. misschien dat ik hem ga kopen als ik weer wat geld heb 😛

 2.   
  Fox's avatar

  Dit lijkt me leuk op de Ipod.. Maar voor de PSP is dit te laag.

 3.   
  LearsXD's avatar

  heerlijke game past perfect op de psp, net als FFT