Red Dead Redemption

Het is zoveel makkelijker gezegd dan gedaan. Een open wereld creëren die doet denken aan GTA, maar dan volledig in het Wilde Westen. Een moeilijke uitdaging, aangezien in de tijd van cowboys nog geen plek was voor raketwerpers, snelle auto’s en verdovende middelen. Toch is het Rockstar gelukt en meer dan dat. Ik had al zin in deze titel en gelukkig is die zin is helemaal terecht gebleken.

Welkom in het Wilde Westen

Wat is de kracht van Rockstar? Er zijn meerdere goede ontwikkelaars die sandbox-games maken en er zijn zelfs vele pogingen tot goede Western-games gedaan door andere partijen. Waarom wordt dan GTA IV zo vaak gezien als de beste sandbox-game? Het antwoord zit hem in ‘sfeer’ en dat overweldigende gevoel van sfeer is het eerste wat je meemaakt als je als John Marston aan land komt in de Westelijke grensstaten van de Verenigde Staten. Een van de eerste auto’s wordt aan land getakeld, een krantenjongen verkoopt zijn nieuws en rijke dames met parasolletjes babbelen wat af. Het introfilmpje is direct zo’n lekkere binnenkomer dat je haast bang bent of dit aan het filmpje ligt, of daadwerkelijk aan de wereld. Gelukkig is het tweede het geval.

Het verhaal is simpel en direct, maar wordt ondersteund door geweldige voice acting en je gelooft alles meteen. Als John is het jouw taak om je oude bendeleden op te sporen en af te maken en als je dat niet doet, worden je vrouw en kind afgemaakt door de regering. Op zoek dus en al snel mag je op vrije voeten op onderzoek uitgaan. De manier van verhaalprogressie werkt zoals we dat uit andere Rockstar-games kennen (op de kaart staan opdrachtgevers), maar het grote verschil in deze titel is de hoeveelheid dingen die je buiten het verhaal kunt doen. Als je wilt kun je je daar alleen al tientallen uren mee vermaken. Van simpel werk tot de keiharde actie. Het jagen op verschillende dieren, cowboy spelen op de prairie, huifkarren redden van bandieten, paarden aftemmen, premiejagen op criminelen (dead or alive), het nachtelijk bewaken van boerderijen, heel veel kaartspellen van Poker tot Black Jack, duelleren en dan heb ik het nog niet eens over de vraagtekens op de kaart die aangeven dat mensen je hulp nodig hebben. Deze zaten al een klein beetje in GTA IV, maar in Red Dead Redemption komen deze submissies vaker voor en zijn een stuk groter.

Ook introduceert Red Dead Redemption Dead Eye. Deze functie zorgt ervoor dat de actie wordt vertraagd waardoor het heerlijk makkelijk is om te duelleren of om grote hoeveelheden mannen neer te knallen. Natuurlijk kan dit niet altijd en moet er eerst een meter gevuld worden voordat Dead Eye zal werken.

Echte sandbox

Red Dead Redemption is met recht de eerste echte sandbox-game van Rockstar, omdat er ALTIJD wat te doen is. Dit komt mede ook doordat je verschillende extra opdrachten kunt vinden in het menu, zoals het jagen op vogels vanuit een rijdende trein of het afmaken van wolven met slechts een mes. Al deze lijstjes worden uiteraard beloond door leuke ingame extra’s en geven dus genoeg reden tot afdwalen.

Nog even terug naar de sfeer, want dat is de grootste aantrekkingskracht van deze titel. Het is bijna niet voor te stellen hoeveel er eigenlijk gebeurt. Pak je paardje eens om een stukje te gaan rijden en je komt de meest uiteenlopende situaties tegen. Zo hoorde ik opeens een schot vanuit de bosjes. Ik ging op onderzoek uit en ik zag daar een man met zijn dode vrouw naast hem. Er is niet veel fantasie nodig om te bedenken dat deze man zijn vrouw van het leven heeft beroofd. Nog voordat ik het recht kon laten zegevieren zette de man het pistool tegen zijn eigen slaap om ook zelf uit het leven te stappen. Als ik door was gereden had ik dit nooit gezien, maar het geeft wel aan dat er zoveel gebeurt in deze wereld dat het loont om af en toe gewoon rond te rijden.

Wat Ferrari! Ik wil een paard!

Dat rondrijden doe je natuurlijk op je paard en hoewel de besturing bekend is voor mensen die eerdere Rockstar-games gespeeld hebben, zal het paard toch helemaal nieuw voelen. Dit komt doordat de besturing van het paard in feite werkt als het bedienen van teugels (ritmisch voortstuwen). Sowieso zien de paarden en alle andere dieren er ontzettend realistisch uit. Op het aantal diersoorten is ook niet bespaard, want als een dier toen voorkwam zit het erin. Zo kwam ik er heel laat in de game achter dat er zelfs kleine slangen aanwezig zijn.

Multicowboyen

En DAN is er nog eens de multiplayer, met een aantal bekende en nieuwe modi. Nieuw is de Free Roam-mode, waarbij je met met vrienden online komt om de hele wereld van Red Dead Redemption te gebruiken als jouw zandbak. Je kunt met vrienden een posse (groep) maken om als echte Wilde Gang tegen andere posse’s te strijden of je kunt tegen de A.I. knokken. Naast deze modus zijn er ook bekendere vormen te spelen zoals simpele shootouts en Capture the Bag (flag). Allemaal werkt het even vloeiend en de start van deze potjes is geweldig. Je zult namelijk beginnen in een megaduel waarbij je direct aan de start al een voorsprong kunt krijgen door veel mensen neer te knallen in het begin.

Conclusie

Red Dead Redemption biedt zoveel dat ik nooit alles kan benoemen. Zo ben ik nog vergeten dat er een goed/slechtsysteem en een reputatiesysteem in zit, dat het richten met wapens fenomenaal werkt, je op zoek kunt gaan naar schatten en dat er zelfs kleding vrij te spelen is om goed voor de dag te komen. Je zult je kortom nooit vervelen, je zult genieten van de prachtige omgevingen, je zult je laten meeslepen door de verhaallijn en characters en je zult daarna knallen met de multiplayer. De game heeft wel enige bugs en pop-ups, maar deze kleine foutjes zijn binnen een seconde alweer vergeten. Het Wilde Westen is terug in al zijn glorie en verderf en ik hoef denk ik niet meer te vertellen dat deze game zijn geld meer dan waard is. Dit is de absolute topgame van 2010 tot nu toe.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Sfeer
 • Extreem veel te doen
 • Sandbox op nieuw niveau
 • Goede multiplayer

Wat is NOT

 • Kleine bugjes

9.9

 1.   
  Marijn-8-Gerrard's avatar

  Ik zeg best game of the year 2010, enige nadeel vind ik dat hij niet op de pc uitkomt 🙁

 2.   
  /DareDevil's avatar

  Hahaha een 9,9 😛 geef het dan gewoon een 10.

  Beste Western Game zonder twijfel.

  Ik ga hem nog zeker halen. 😆

 3.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Marijn-8-Gerrard schreef, "Ik zeg best game of the year 2010, enige nadeel vind ik dat hij niet op de pc uitkomt 🙁 "

  Wie weet komt het nog wel. Ik hoop stiekem op een pc versie.

 4.   
  Czone's avatar

  Op zich redelijk geschreven review, maar de spellingsfoutjes zijn wat jammer. Daarbij vind ik het een beetje raar dat je zo’n korte review schrijft met in de conclusie dat je niet alles hebt verteld. Het spijt me zeer dat ik zo vervelend moet doen enzo, maar ik vind het een vrij slechte review.

  PS ik wil best laten zien dat ik het beter kan, maar op m’n sollicitatie is nooit gereageerd.

 5.   
  Petor's avatar

  Czone schreef, "Op zich redelijk geschreven review, maar de spellingsfoutjes zijn wat jammer. Daarbij vind ik het een beetje raar dat je zo’n korte review schrijft met in de conclusie dat je niet alles hebt verteld. Het spijt me zeer dat ik zo vervelend moet doen enzo, maar ik vind het een vrij slechte review.

  PS ik wil best laten zien dat ik het beter kan, maar op m’n sollicitatie is nooit gereageerd."

  In een review laat je onderscheidende dingen zien van een game. In goede en in slechte zin. Iedereen kan een review schrijven van 2000 woorden waarin je alles punt voor punt omschrijft, dat is het doel echter niet. Het doel is om te vertellen waarom je een game goed vind en niet om alles te omschrijven wat in de game zit. Jammer dat je de review niet fijn vindt, maar de opzet en beknoptheid is een volledig bewuste keuze. 🙂

 6.   
  nickykolkie's avatar

  Dit spel is zo wreed ik denk dat er een hele tijd geen ander spel in me xbox gaat zitten 😛

 7.   
  MaTriX's avatar

  Morgen begin ik eraan, ik was namelijk eerst aan Prince of Persia the Forgotten Sands begonnen.
  Ben op de eind baas nu maar tis laat dus morgen ff afmaken en dan het wilde westen in 🙂

 8.   
  Appie Wappie's avatar

  Komt er ook nog een PS3 review? Ben nog steeds zeer erg benieuwd naar de (grafische) verschillen.

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  Zodra ik gta episodes of liberty stories heb uitgespeeld ga ik deze zeker halen 😀

 10.   
  brambo69's avatar

  ik vind het wel eeen goede review maar persoonlijk vind ik de mp niet zo heel leuk net zo als gta achtige game mode waar je een half uur loopt te zoeken naar iemand ps capture the bag is wel leuk

 11.   
  Stranqer's avatar

  Dark_Phoenix schreef, "

  ”Marijn-8-Gerrard” schreef, "Ik zeg best game of the year 2010, enige nadeel vind ik dat hij niet op de pc uitkomt 🙁 "

  Wie weet komt het nog wel. Ik hoop stiekem op een pc versie. "

  Hij komt zeker nog wel uit op de de PC dat weet ik 90 % zeker. GTA IV kwam ook een half jaar later.

 12.   
  xHouse's avatar

  Er word de laatste tijd idioot hoog met cijfers gegeven.
  Maar een spel zoals dit verdient het gewoon.
  Heb hem zelf nog niet gespeeld, maar aan gameplay te zien is het wel awesome :D.

 13.   
  JohnnyBNL's avatar

  Stranqer schreef, "

  ”Dark_Phoenix” schreef, "[quote=”Marijn-8-Gerrard”].."

  Wie weet komt het nog wel. Ik hoop stiekem op een pc versie. "

  Hij komt zeker nog wel uit op de de PC dat weet ik 90 % zeker. GTA IV kwam ook een half jaar later.[/quote]

  Hij komt uit voor PC als dit een verkoop hit word.

 14.   
  .Stan's avatar

  Supergoede review! Ik heb tot nu toe alleen nog maar de multiplayer gespeeld, maar als ik dit zo lees moet ik ook maar eens aan de singleplayer beginnen. Wat ook leuk is, is dat het cijfer van Peter exact overeen komt met de gemiddelde bezoekersscrore 😀

 15.   
  Koen's avatar

  Ik heb er al ruim 15 uur inzitten en zit op 30%. Ik kan dus nog wel even vooruit 😉 Die kleine bugjes worden voor mij wel steeds wel groter. Mijn paard waar ik al uren mee deed was plotseling half van kleur veranderd. Meerdere mensen kennen het probleem. Je komt steeds nieuwe dingen tegen in deze game, inclusief bugs. 🙁

 16.   
  Dy-88's avatar

  ik heb hem, en hij is echt geweldig !
  het is zo’n grote wereld ! echt geweldig, jammer dat er alleen geen radio is want die achtergrond muziek begint me nou toch wel te vervelen 😛
  maar daar tegenover heb je natuurlijk vette missies, en lekker kloten in die wereld 🙂

 17.   
  nickykolkie's avatar

  Johnnnyboy15nl schreef, "

  ”Stranqer” schreef, "[quote=”Dark_Phoenix”].."

  Hij komt zeker nog wel uit op de de PC dat weet ik 90 % zeker. GTA IV kwam ook een half jaar later."

  Hij komt uit voor PC als dit een verkoop hit word.

  [/quote]

  als die dat nu dan nog niet is dan word het het nog
  😛

 18.   
  divatosx's avatar

  wacht tot die goed koper word, ik denk dat het spel er dan niet slechter is op geworden 😀

 19.   
  HeroWulf's avatar

  ik heb hem besteld maar hij is nog niet binnen 😥 😥 ik krijg door deze review nog meer zin om hem te gaan spelen

 20.   
  Spam-Fischer's avatar

  game of the year is tot nu toe

  maar in het najaar gaan we daar heel anders over denken

 21.   
  limsma's avatar

  Marijn-8-Gerrard schreef, "Ik zeg best game of the year 2010, enige nadeel vind ik dat hij niet op de pc uitkomt 🙁 "

  het is wel vaker zo dat rockstar eerste iets voor de consoles uitbrengt en een paar maanden later pas naar de pc dus hij zal nog wel naar de pc komen

 22.   
  Darkknight's avatar

  Spam-Fischer schreef, "game of the year is tot nu toe

  maar in het najaar gaan we daar heel anders over denken"

  heb je de crit score al van mario galaxy 2 gezien?

  http://www.gamespot.com/wii/action/supermariogalaxy2/review.html?tag=topslot;thumb;1

 23.   
  DodoReaper's avatar

  Dit spel is echt geweldig, de review is ook goed 😉 Vin

  Multiplayer is ook leuk, even wennen als je van MW2 en BC2 komt, maar je moet gewoon veel cover zoeken en verdedigend spelen.

  Deze Game is voor mij tot nu toe de beste game van 2010, ook al vond ik Mass Effect 2 ook heel goed. Heb altijd met deze spellen dat ik ze zo snel uitspeel 🙄

 24.   
  ChielB's avatar

  Appie Wappie schreef, "Komt er ook nog een PS3 review? Ben nog steeds zeer erg benieuwd naar de (grafische) verschillen."

  Reviews over grafische verschillen zijn dermate boeiend dat we daar niet aan beginnen. 😉 Er zijn allicht wel vergelijkende screenshots/trailers te vinden, maar het heeft verder weinig zin om de ene ‘next-gen’ versie met de ander te vergelijken.

 25.   
  perryv's avatar

  wanneer kwam die eigenlijk voor pc?

 26.   
  ChielB's avatar

  Voorlopig niet. Misschien dat ze later nog een PC-versie aankondigen zoals met GTA 4 het geval was, maar vooralsnog is de game alleen voor de X360 en PS3.

 27.   
  delta62's avatar

  Super game! Rockstar heeft weer een juweeltje afgeleverd. Maar ik haal hem later pas denk ik 🙂

 28.   
  gamertje1's avatar

  Heb hem net, maar zit midden in men examens, dus heb niet zo super veel tijd…. 🙁 Maar wat ik tot nu toe heb gespeeld was super.. Dan maar w8en tot na examens 😡

 29.   
  Dude…'s avatar

  beste game 2010 todat halo reach hem komt vergezellen 🙂

 30.   
  Jarek's avatar

  Ik vind het een erg goed spel , al vind ik de multiplayer wat minder , het verhaal is ook wel grappig 😀

 31.   
  MauriceV's avatar

  Zeker een echt meesterwerk van Rockstar

 32.   
  FRENZY 14's avatar

  topgame

 33.   
  Fox's avatar

  ik heb nu de multiplayer gespeeld alleen ik vind het nog niet zo goed. wel leuk maar meestal wie de show off wint , wint het spel ook =. en ook droog is dat je geen eigen load-out hebt
  . nu moet je de hele tijd als je dood gaat weer weapons van de map af hallen. ook zo droog is het spawn campen 👿 . elke keer als je respawnt wordt je binnen de 5 sec afgeknalt. en die sniper-rifles zijn echt poep om te gebruiken + ze gaan nooit in 1 shot dood 😡

 34.   
  wa@'s avatar

  O goed wat wil ik dit spel graag spelen , ik ga hem maar snel aanschaffen.

 35.   
  defjam's avatar

  het verhaal is zeer goed alleen het einde is zeer zeer matig vind ik

 36.   
  Dark_Phoenix's avatar

  defjam schreef, "het verhaal is zeer goed alleen het einde is zeer zeer matig vind ik"

  lol nu al uitgespeeld. Hoe lang was je bezig geweest dan?

 37.   
  Slayer61's avatar

  Het is zeker een aanrader. Mooie graphics, vette shoot-outs en een fantistische sfeer. Jammer van de aantal bugs dat ik tegen kwam. En er zitten er een aantal in. Het zijn niet echt bugs die je het spel doet opnieuw starten, maar wel heel irritant. Verder is het bijna een perfecte game.

 38.   
  tyb's avatar

  Kan morgen eindelijk spelen zelf, heb hem nu alleen bij een vriend gespeeld.

 39.   
  Gam3r4lif3's avatar

  heb hem idd al bij vriend gespeeld k weet nie of ik hem ga kope 😉

 40.   
  railgun's avatar

  ik speel m helemaal kapot ik vind het echt geweldig! 😀

 41.   
  henno's avatar

  mag ik ff vragen wanneer die voor pc uit komt. hoeft niet precieze datum maar ongeveer? 😉

 42.   
  JonsoN's avatar

  henno schreef, "mag ik ff vragen wanneer die voor pc uit komt. hoeft niet precieze datum maar ongeveer? 😉 "

  Hij komt voorlopig niet voor de PC, leer lezen..;)

  Top game!
  Het enige minpunt vind ik dat je niet kunt zwemmen, zodra je ook maar een beetje met je hoofd onder water komt ben je gelijk dood, beetje jammer..

 43.   
  Mongsje's avatar

  Petor schreef, "

  ”Czone” schreef, "Op zich redelijk geschreven review, maar de spellingsfoutjes zijn wat jammer. Daarbij vind ik het een beetje raar dat je zo’n korte review schrijft met in de conclusie dat je niet alles hebt verteld. Het spijt me zeer dat ik zo vervelend moet doen enzo, maar ik vind het een vrij slechte review.

  PS ik wil best laten zien dat ik het beter kan, maar op m’n sollicitatie is nooit gereageerd."

  In een review laat je onderscheidende dingen zien van een game. In goede en in slechte zin. Iedereen kan een review schrijven van 2000 woorden waarin je alles punt voor punt omschrijft, dat is het doel echter niet. Het doel is om te vertellen waarom je een game goed vind en niet om alles te omschrijven wat in de game zit. Jammer dat je de review niet fijn vindt, maar de opzet en beknoptheid is een volledig bewuste keuze. 🙂 "

  deze review heeft mijn mening van deze game wel van ‘meh’ naar ‘ooooh, hebbe hebbe hebbe’ veranderd :p

  is hij ook zo goed voor de wii?

 44.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Mongsje schreef, "

  ”Petor” schreef, "[quote=”Czone”].."

  In een review laat je onderscheidende dingen zien van een game. In goede en in slechte zin. Iedereen kan een review schrijven van 2000 woorden waarin je alles punt voor punt omschrijft, dat is het doel echter niet. Het doel is om te vertellen waarom je een game goed vind en niet om alles te omschrijven wat in de game zit. Jammer dat je de review niet fijn vindt, maar de opzet en beknoptheid is een volledig bewuste keuze. 🙂 "

  deze review heeft mijn mening van deze game wel van ‘meh’ naar ‘ooooh, hebbe hebbe hebbe’ veranderd :p

  is hij ook zo goed voor de wii?

  [/quote]

  Wii versie bestaat niet eens 😆

 45.   
  X-doos's avatar

  Ik ben nu al een tijdje in Mexico en ik heb nog niet echt veel van die bugs gemerkt, alleen stond er al een L (van Luisa) op mijn minimap terwijl ik die missie nog niet eens kon doen, hij stond ook niet op de grote map. Hebben meer mensen dit gezien? Verder een mooie review, hoewel er wel een beetje meer over het verhaal in zou kunnen en niet alleen dat wat je ook al door het kijken van het introfilmpje hebt begrepen.

 46.   
  Kpyne's avatar

  Goede review, Ik moet nog wachten tot morgen, want de Limited Edition is uitgesteld wegens een productiefoutje… Maar dan ga ik volle bak even terugkomen 😆 Winkels beroven lijkt me vet en ook de missies lijken me erg goed… 😀

 47.   
  Teunb's avatar

  Ik hoop heel erg dat Red Dead Redemption (net als GTA 4) ook nog voor de pc uitkomt 8)

 48.   
  Mongsje's avatar

  Dark_Phoenix schreef, "
  Wii versie bestaat niet eens 😆 "

  damn it, dacht da het voor alle platformen was, aangezien bij de super mario galaxy posts berichten staan “ik koop rexd dead redemption in plaat van super mario galaxy”

  dan wordt het voor mij toch SMG2 :p

 49.   
  henno's avatar

  Marijn-8-Gerrard schreef, "Ik zeg best game of the year 2010, enige nadeel vind ik dat hij niet op de pc uitkomt 🙁 "

  weet je dat wel erg zeker want ik zit er wel erg op te wachten! 😮 😮

 50.   
  rubenat's avatar

  misschien ga ik hem toch wel kopen 8)

 51.   
  Super Gamer's avatar

  Jammer dat hij niet voor de PC komt 🙁

 52.   
  Appie Wappie's avatar

  ChielB schreef, "

  ”Appie Wappie” schreef, "Komt er ook nog een PS3 review? Ben nog steeds zeer erg benieuwd naar de (grafische) verschillen."

  Reviews over grafische verschillen zijn dermate boeiend dat we daar niet aan beginnen. 😉 Er zijn allicht wel vergelijkende screenshots/trailers te vinden, maar het heeft verder weinig zin om de ene ‘next-gen’ versie met de ander te vergelijken."

  Kom er net anders achter dat de Xbox360 versie wel 720p is en de PS3 versie maar 640p 😕

 53.   
  Bulletfox's avatar

  Een 9,9 is toch een beetje te veel van het goeie toch?

 54.   
  tyb's avatar

  Petor schreef, "

  ”Czone” schreef, "Op zich redelijk geschreven review, maar de spellingsfoutjes zijn wat jammer. Daarbij vind ik het een beetje raar dat je zo’n korte review schrijft met in de conclusie dat je niet alles hebt verteld. Het spijt me zeer dat ik zo vervelend moet doen enzo, maar ik vind het een vrij slechte review.

  PS ik wil best laten zien dat ik het beter kan, maar op m’n sollicitatie is nooit gereageerd."

  In een review laat je onderscheidende dingen zien van een game. In goede en in slechte zin. Iedereen kan een review schrijven van 2000 woorden waarin je alles punt voor punt omschrijft, dat is het doel echter niet. Het doel is om te vertellen waarom je een game goed vind en niet om alles te omschrijven wat in de game zit. Jammer dat je de review niet fijn vindt, maar de opzet en beknoptheid is een volledig bewuste keuze. 🙂 "

  apart dat je zelf een 10 geeft en in de review een 9.9 😛

 55.   
  Sarge's avatar

  Ik had eigenlijk nog niet veel gelezen over dit spel, maar na deze review ben ik wel overdonderd en overtuigd dat deze gruwelijk word 8) Spijtig dat ik alleen een PC in mijn bezit heb 🙁

 56.   
  NightHawk's avatar

  Echt prachtige review, ik zou zelf de game willen halen maar ik heb helaas eventjes een geldtekort (ik heb namelijk ook nog Demon’s Souls op pre-order staan) dus wacht ik nu gwn effe totdat ie ook used verkrijgbaar is.

  Ik heb hem wel al uitbundig bij wat vrienden gespeeld en hij is zalig ! 😛

 57.   
  Tweek's avatar

  Gisteren besteld, er is een week levertijd maar ik kan niet wachten.

 58.   
  dexter2's avatar

  zeker vette game maar het einde vondt echt kote 😥

 59.   
  fearfull assassin's avatar

  hele vette game heb hem nu twee dagen ben al helemaal verslaaft de besturing is wat wennen en je komt lamgs de kant van de weg wel heel vaak bandieten tegen 😉

  maar verder een heel goed spel 😆

 60.   
  Batavier's avatar

  Echt goede game dit. Ziet er goed uit op Xbox en speelt als een zonnetje. Heb soms wat moeite met de besturing maar dat komt door mijn gebrek aan hand-oog-coördinatie, denk ik. :p

  Echt aanrader!!

 61.   
  Miss Mozes's avatar

  Lijkt me echt een geweldig goed spel! Zodra ik geld heb dan ga ik hem zeker halen!

 62.   
  ariesijm's avatar

  Een echte musst have voor de echte gamers!

 63.   
  coolsharpei's avatar

  Leuke game inderdaad.
  Ik vind hem toch niet datgene hebben dat die een 9.9 heeft maarja dat is mijn mening 😀

 64.   
  Gabbers123's avatar

  Waarom heb ik deze shit niet? 😥

 65.   
  Verluci's avatar

  Fox schreef, "ik heb nu de multiplayer gespeeld alleen ik vind het nog niet zo goed. wel leuk maar meestal wie de show off wint , wint het spel ook =. en ook droog is dat je geen eigen load-out hebt
  . nu moet je de hele tijd als je dood gaat weer weapons van de map af hallen. ook zo droog is het spawn campen 👿 . elke keer als je respawnt wordt je binnen de 5 sec afgeknalt. en die sniper-rifles zijn echt poep om te gebruiken + ze gaan nooit in 1 shot dood 😡 "

  ik heb zon vaag vermoeden dat als je et een sniper neergeschoten word dat je ook wel dood bent (real life), zeg ik een half jaar later 🙄

 66.   
  Verluci's avatar

  oeps, ging iets mis met vorige:$

 67.   
  terrordogy's avatar

  Echt een vet spel, beetje GTA in de wilde weste 😛

 68.   
  FireBallz's avatar

  Deze game moet gewoon geremastered worden, net zoals MW-serie en Crysis.

 69.   
  FireBallz's avatar

  Appie Wappie schreef, "Komt er ook nog een PS3 review? Ben nog steeds zeer erg benieuwd naar de (grafische) verschillen."

  nauwelijks. PS3 iets scherper op langere afstanden.

 70.   
  FireBallz's avatar

  Jongens, zeur niet zo over bugs. In bijna elke sandbox game zitten een hoop bugs, kijk maar naar Assassins Creed III en IV.