SEGA Mega Drive Portable

Het is inmiddels al bijna tien jaar geleden dat de SEGA Mega Drive uit is gekomen. Dat dit apparaatje en de bijbehorende games echter nog lang niet vergeten zijn wordt wel duidelijk als je kijkt naar de SEGA Mega Drive Portable.

Als je als gamer geen SEGA Mega Drive hebt of hebt gehad dan zijn er meerdere mogelijkheden om toch de games hiervoor te spelen: compilatieschijfjes voor de PlayStation 2 en de PlayStation Portable, WiiWare en ook zijn er enkele plug-and-play apparaatjes om aan te sluiten op je televisie. Nu wordt de SEGA Mega Drive Portable aan dit rijtje toegevoegd. Het apparaatje is gelukkig een stuk kleiner dan ‘echte’ SEGA Mega Drive aangezien het niet veel groter is dan je hand. Het voelt redelijk stevig aan en ziet er niet uit alsof het meteen uit elkaar valt als je kleine broertje het een keer tegen de kooi van de cavia gooit, dus dat is alvast een pluspunt.

Back to the 80’s

De graphics en geluid zijn niets veranderd en zorgen dus voor een lekker retro gevoel, zelfs op een flinke televisie. Bij de SEGA Mega Drive Portable wordt namelijk een kabeltje meegeleverd waardoor je het apparaatje als controller kunt gebruiken terwijl je de games gewoon op je televisie kunt spelen. Uiteraard heet dit apparaatje niet voor niets SEGA Mega Drive Portable en kun je het dus ook gewoon gebruiken zonder televisie in de buurt. Overigens zijn er mensen die klagen over haperend beeld of geluid als ze de games van de SEGA Mega Drive Portable op hun televisie spelen, maar zelf heb ik daar gelukkig geen last van gehad en het zou dus kunnen dat dit aan het type televisie ligt.

De SEGA Mega Drive Portable bevat zo’n twintig games, en aangezien het gehele pakketje met handheld en kabels ongeveer veertig euro kost komt dit neer op twee euro per spel. Uiteraard zitten hier goede en minder goede games tussen, zoals ook blijkt uit onderstaande lijst:

- Alex Kidd Enchanted Castle
– Alien Storm
– Altered Beast
– Arrow Flash
– Columns III
– Crack Down
– Decap Attack
– Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine
– E-Swat
– Ecco the Dolphin
– Ecco Jr.
– Flicky
– Gain Ground
– Golden Axe
– Jewel Master
– Kid Chameleon
– Ristar
– Shadow Dancer
– Sonic & Knuckles
– The Revenge of Shinobi II

Als je nog nooit een SEGA Mega Drive game hebt gespeeld zullen de meeste van deze titels je niets zeggen, maar het gaat om een mix van puzzels, platforms, spaceshooters en er is zelfs een pinball-game in een Sonic-jasje aanwezig.

Hoewel sommigen van de games gebruik maken van highscores is er verder geen mogelijkheid om iets op te slaan. Heb je je op vakantie net door dat ene moeilijke level heen gewerkt en moet je vervolgens van je ouders dat oersaaie museum in, dan zul je je SEGA Mega Drive Portable een paar uurtjes aan moeten laten als je niet weer van voor af aan wilt beginnen, en het is maar de vraag of de drie AAA-batterijen dat trekken. Vroeger was het weliswaar de normaalste zaak om je console de hele nacht aan te laten staan zodat je niet alle levels weer opnieuw hoefde te doen, maar die tijd is eigenlijk allang vervlogen. Hierdoor wekt de afwezigheid van een save-optie toch wel wat irritatie op.

Conclusie

De SEGA Mega Drive Portable is een leuk en geinig dingetje, en veertig euro voor twintig games is op zich geen slechte deal. Hoewel het leuk is dat je het apparaatje aan kunt sluiten op je televisie zijn er mensen die hierbij problemen kregen met beeld en geluid. Ook erg jammer is het ontbreken van een mogelijkheid om je spel op te slaan, wat frustraties op kan leveren. Toch laat dit retro-apparaatje een fijne indruk achter en heeft het zeker een permanent plaatsje verdiend in mijn reistas.

 1.   
  craz's avatar

  Haal beter een Ds of een psp

 2.   
  Dy-88's avatar

  yagamer schreef, "Haal beter een Ds of een psp"

  ja indd, zo’;n flut ding van sega hoef ik niet. psp is nog steeds de beste VIND IK 🙄

 3.   
  martijnvi1's avatar

  De spellen die er op staan zijn wel vet maar dit vindt ik toch een beetje uitmelkerij.

 4.   
  mastertje's avatar

  hoezo is dit nou gelijk uitmelkerij dan ?
  dit is gewoon voor mensen die graag zulke spellen willen spelen en niet zo’n ding thuis hebben staan.

  on: lijkt me niks aan eigenlijk vooral omdat er geen save-optie bij zit kan je de heletijd overnieuw beginnen en daar heb ik geen zin in 😛

 5.   
  JonsoN's avatar

  Dy-88″][quote=”yagamer schreef, "Haal beter een Ds of een psp"

  ja indd, zo’;n flut ding van sega hoef ik niet. psp is nog steeds de beste VIND IK 🙄 [/quote]

  Waarschijnlijk heb jullie nog nooit een oudere computer gehad dan een PS2, voor de mensen die wel een SEGA mega drive o.i.d hebben gehad is dit best leuk, zoiets kun je niet vergelijken met een PSP of een DS, 😉

 6.   
  Rock-in's avatar

  Gouw ouwe tijd, dat je nog pixels kon tellen en dat alles plat was. 😛

 7.   
  Cirdan's avatar

  Ja en dat ik de A2 racer ontzettend strak en realistisch vond xD Die goeie ouwe tijd. Tevens heb ik liever gewoon een DS als ik een SMDP wil hebben.

 8.   
  Overload14's avatar

  ik hoef dat ding niet. Ik heb de originele Sega mega drive nog in de kast staan 😀 😛

 9.   
  sega nerd's avatar

  vergelijk de megadrive niet met een psp want de megadrive is 20 jaar oud, 1990 in europa uitgebracht.
  De laatste computer die sega uitbracht is de dreamcast 128 bit,die is 10 jaar oud en vergelijkbaar met de ps2
  Demegadrive portable is gewoon een goedkoop retro hebbedingetje voor 30 euro.
  voor de gene die de game gear nog herrineren 8 bit,
  is dit eigenlijk nog leuker want deze is 16 bit.

 10.   
  Dotz's avatar

  martijnvi1″][quote=”mastertje schreef, "hoezo is dit nou gelijk uitmelkerij dan ?
  dit is gewoon voor mensen die graag zulke spellen willen spelen en niet zo’n ding thuis hebben staan.

  on: lijkt me niks aan eigenlijk vooral omdat er geen save-optie bij zit kan je de heletijd overnieuw beginnen en daar heb ik geen zin in 😛
  "

  Als je 10 jaar na datum nog effe een stuk of wat spellen gaat her-releasen vind ik dat gewoon uitmelkerij.
  [/quote]

  Hou je mond! Zonder o.a. SEGA zat jij nu niet met je xdoos 360/Ps3 te spelen! Retro’s zijn het begin van beschaving! 🙄 Ik heb nooit een megadrive gehad en heb ‘k nu zwaar spijt van. Deze games zijn nog games die het hadden van puur gameplay.. Graphics deden er niet zo toe! 😡