Assassin’s Creed

Assassin’s Creed, hoe vaak hebben we die naam de afgelopen maanden niet gehoord? Het is de verschijning van de Messias op Aarde. De game die alle andere games overbodig maakt. Het spel waardoor je leven weer zin krijgt en een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de mensheid. Niet dan?

Hype

Nee. Assassin’s Creed is een prima game, maar Ubisoft had het toch echt te hoog in zijn bol met Assassin’s Creed. De game is prachtig, kent een geweldige sfeer en heeft een van de coolste personages van de afgelopen tijd in de hoofdrol. Allemaal dingen die op te maken zijn uit de vele screenshots en filmpjes die Ubisoft de afgelopen anderhalf jaar heeft verspreid, aangedikt met de nodige superlatieven en opzwepende uitspraken. Veel daarvan is waar en Assassin’s Creed is een dijk van een game, het is alleen niet wat Ubisoft ons heeft doen willen geloven.

ightJe creeërt een hype wanneer talloze zieltjes smachten naar elk klein stukje informatie omtrent jouw game. Dat heeft Ubisoft bereikt met de onduidelijkheid omtrent het verhaal van Assassin’s Creed. Zou er iets futuristisch in de game zitten? Wat is er met Altaïr aan de hand? In feite helemaal niets. Altaïr is een assassijn die ten tijde van de Kruistochten in het huidige Israël woont. De katholieken zijn in een heftig gevecht met de Saracenen om het Heilige Land en het is de taak van de assassijnen belangrijke kopstukken om te leggen om zo het uiteenvallen van het gebied tegen te gaan.

Animus

Maar wanneer het spel begint, spoelt de game eerst een paar honderd jaar vooruit. Desmond Miles is degene die je werkelijk bespeelt. Hij is één van de laatste nazaten van Altaïr en voor bepaalde mensen is het erg waardevol om te weten wat die sluipmoordenaar in witte badjas eigenlijk allemaal uitgespookt heeft. Daarom wordt Desmond ontvoerd, in een laboratorium gezet en onder de Animus neergelegd. De Animus is een apparaat dat in staat is om een proefpersoon gedachtes, opgeslagen in DNA, te laten beleven. En aangezien Altaïr de betbetbetbetbetbetovergrootvader van Desmond is, zou op deze manier het precieze gebeuren rondom Altaïr’s verleden ontrafeld kunnen worden. Desmond krijgt dan ook de opdracht om verschillende belangrijke stukken uit Altaïr’s leven na te spelen.

Ubisoft heeft hierdoor een handig bruggetje gemaakt naar het wel en wee van Altaïr. Wanneer hij te pletter valt of gedood wordt door een overmacht aan wachters, is het niet ouderwets Game Over, maar is de verbinding met je geheugen, met hoe het werkelijk gegaan is, verloren. In de praktijk maakt het natuurlijk geen ene drol uit, maar het geeft wel wat meer authenciteit aan de game, dan wanneer de futuristische overlay en Middeleeuwse setting zomaar over elkaar heen waren geplakt. Die sfeer staat overigens als een huis. Niet veel vaker hebben we een game gezien die zich afspeelde in Jeruzalem en de eerste keer is het gelukkig meteen raak. Het is een genot om door de smalle, benauwde straatjes van Jeruzalem, Damascus en Akko rond te lopen, over de daken te springen en je doelwitten te besluipen.

Repetitief

Maar terug naar het verhaal. Altaïr is nogal eigenwijs en de broederschap waar hij bij aangesloten is, pikt dat niet. Hij heeft ze in gevaar gebracht en door zijn toedoen is een lid gedood. Hierdoor wordt Altaïr gedegradeerd tot de laagste rang en dat ziet hij op zijn beurt niet zitten. Al zijn vaardigheden en wapens is hij kwijt en hij moet vervelende klusjes doen. Ook ik, als speler, vond deze bezigheden na verloop van tijd behoorlijk vervelend worden. Je krijgt de opdracht om negen belangrijke mensen te vermoorden, het is jammer dat de opbouw van deze moordaanslagen in grote lijnen hetzelfde is.

Om de whereabouts van je slachtoffer te bemachtigen, zul je iemand steeds moeten ondervragen, dan wel zakkenrollen of afluisteren. Dit gaat na verloop van tijd net zo repetitief aanvoelen als het spelen van Pong, het kent namelijk weinig tot geen diepgang. Ook de handelingen die je verricht tijdens het vechten zijn niet erg rijk gevarieerd. Daar komt nog eens bij dat je Altaïr in de gevechtsstand met slechts één knop bestuurt, waardoor ook dit zich als een laagdrempelig buttonbashfestijn ontpopt.

Ook het klimmen, klauteren, slingeren en springen neemt niet meer dan één knop in beslag, daarentegen dit voelt wel erg goed aan. Altaïr beweegt zich als een soepele acrobaat langs de muren, over richels en onder balken door. Je kunt zien dat het Ubisoft is die achter deze game zit, want op dit gebied heeft hij echt een heleboel weg van de Perzische Prins. Het zwaaien aan balken om vervolgens met een soepele salto de volgende de pakken, het maken van lange sprongen, het springen van richel naar richel, beter klimwerk hebben we het afgelopen jaar niet gezien. Tel daar nog eens bij op dat de Franse uitgever annex ontwikkelaar op dit moment bezig is met een next-generation Prince of Persia, waardoor ik op dit moment veel meer zin krijg in het spelen van díé game, in plaats van deze.

eft

Benaderen

Veruit het beste van Assassin’s Creed is het daadwerkelijk omleggen van je doelwit. Dit kun je vaak op verschillende manieren toen. Het probleem is namelijk dat hij bewaakt wordt door een hele hoop wachters, die je niet zomaar omlegt. Het is vaak dan ook ondoenlijk om alle bewakers stuk voor stuk te bevechten, zeker aangezien ze makkelijk versterking roepen en je dan binnen no-time de klos bent. Op zo’n moment is het zaak om uit het blikveld van je achtervolgers te komen en onopvallend op een bankje te gaan zitten, je te verstoppen in een hooibaal of een klein altaartje op een dak.

Het is vaak handiger om je doelwit ongezien te benaderen. Je bent namelijk zo goed als ontzichtbaar wanneer je je weg naar je slachtoffer over de daken heen zoekt. Het platformsysteem is hier goed op toegespitst en er is werkelijk geen plek waar je niet heen kunt. Over de smalle straatjes spring je zo heen, je kunt goed verborgen blijven op de daken en toch het overzicht houden over wat er beneden op straat gebeurt. Voor de dare devils onder ons is dit zeker een leuke manier om iemand om te leggen.

Zelf heb ik echter het meest genoten van het voorbereidende werk door middel van stealth. Wanneer je je begeeft onder de menigte, zullen de bewakers je ook niet snel doorkrijgen. Zo is het mogelijk om tussen een groep monnikken te gaan lopen en met dezelfde kleding val je dan net zo op als een zandkorrel in de woestijn. Vaak is het onopvallend bewegen tussen een grote menigte al genoeg om je slachtoffer te naderen. Zo zal het voorkomen dat je gewoon al naast degene staat voor wie het laatste uur geslagen is, zonder dat hij dat zelf weet. Op zo’n moment komt je Hidden Blade, die verborgen zit in je mouw, van pas. Dit zorgt voor een snelle, pijnloze dood zonder al te veel bloed. Je slachtoffer valt neer en jij loopt gewoon verder. Wanneer je er naast blijft staan, zullen mensen alarm slaan, maar het geeft echt een goed gevoel wanneer je nog even rond blijft hangen en kijkt hoe de mensen zich vergapen aan het plotseling verschenen lijk en zich verwonderen over wie dit in godsnaam heeft gedaan.

Conclusie

Begrijp me niet verkeerd, Assassin’s Creed staat als een huis en speelt lekker weg. Op sommige momenten vind ik het echter te makkelijk. Ubisoft zette deze game neer als het spel van het jaar en daar verwacht ik wat meer diepgang van. Het is moeilijk om een goede game met het juiste perspectief te bekijken, wanneer je een geweldige game had verwacht. Feit is dat de graphics ontzettend goed zijn. Dat de sfeer van de game afdruipt. Dat de drie steden er levensecht uitzien. Dat er vaak meerdere invalshoeken zijn voor het daadwerkelijk vermoorden van je doelwit, waardoor de herspeelbaarheid zeker wat oploopt. Dat de Leap of Faith, waarbij je van grote hoogte in een berg hooi valt, gewoon niet gaat vervelen. Dat het verhaal een ijzersterk punt van de game is en zeker gebeurtenissen met zich mee zal brengen, die niemand had verwacht. Dat wanneer je een hoge toren hebt beklommen en bovenop de top staat, je het mooiste uitzicht hebt die een game tot nu toe op je televisie heeft getoverd. Dat Assassin’s Creed de knapste producer ooit achter zich heeft staan.

Maar toch, maar toch. Ik had graag wat meer submissies gezien. Een beter uitgewerkt gevechtssysteem en meer manieren om uit te vinden wat nou de beste manier is om je slachtoffer om zeep te helpen, waar hij zich bevindt en waarom hij op de trein richting de Elysische Velden gezet moet worden. Daarentegen is het wel zo dat een journalist als ik natuurlijk alles rondom deze game heb gevolgd, waardoor de hype voor mij het grootst is geweest. Voor een aantal andere gamers zal dat ook het geval zijn, maar lang niet iedereen heeft zich geïnteresseerd in elke scheet van Jade Raymond. Uiteindelijk blijft er voor een hele grote groep mensen dus een hele goede game over, zonder zure nasmaak. Alleen geen game of the year.

 1.   
  Wesseltje1's avatar

  Jullie geven echt te lage cijfers… 😛

 2.   
  Alias's avatar

  mooie review, ben aan het wachten op de pc versie

 3.   
  Tommy6769's avatar

  iedereen moet AC natuurlijk alleen al kopen om eindelijk te kijken of hij goed genoeg is. De eerste 3-4 kills zijn ook zeer vermakelijk en prettig. De grafix zijn zeker in orde en het geluid is ook van niveau.

  Alleen zoals al in de review staat is het na 4 kills alleen maar meer van hetzelfde. Mensen redden van de guards, viewpoints, paar pickpocket/beat’up klusjes tussendoor, en zo krijg je de goedkeuring om je target af te maken.

  Het spel kan erg diep zijn als je ook echt de informatie die jij zelf weet te vergaren dmv missies gebruikt. Alleen is er geen goede stimulans voor: je kunt net zo goed op je target afsprinten en een mes in zn keel stoppen.

  Alles bij elkaar genomen een leuke game maar helaas maar voor een paar uurtjes. 🙁

 4.   
  Mick.W's avatar

  Ik vind deze game echt fantasties. Ik ben wel in de hype meegegaan, maar ik blijf nuchter over een game, dus ik vind de mindere diepgang niet echt een ramp. Vooral het klimmen vind ik echt super uitgewerkt. En voor verdere info chek mijn cijfers 😉

 5.   
  gappower's avatar

  Dit game is het gewoon,…!

 6.   
  gamer07nl's avatar

  Zit echt te twijvelen over deze game

 7.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Conclusie een 8 ? nou ja iedereen zijn eigen mening. Dit is echt een kei van een game jammer dat er geen verschillende manieren zijn op je slachtoffer het zwijgen op te legen wat wel het geval is bij de Hitman series 🙁
  het vechten zit goed in elkaar maar begint ook op ten duur beetje saai te worden omdat het zo makelijk is en de soldaten laten zich makelijk afslachten. 😳

  Maar je kijkt je ogen uit zeg hoe mooi een stad in elkaar zit je ziet echt dat de makers weten waar ze mee bezig waren TOP spel en een aanrader voor elke gamer. 8) Ik HOOP ook dat Grand Theft Auto IV Steden net zo levendig en gedetailleerd is net zoals de steden van Assassins Creed ! 😉

 8.   
  Ika Q's avatar

  Cijfers zijn precies goed. Als jezelf AC speelt zul je merken dat sommige dingen saai worden omdat je steeds hetzelfde doet. Maar deze game moet je in huis hebben.

 9.   
  mrxthereal's avatar

  Leap of Death

  Het is Leap of Faith btw

 10.   
  GameAC's avatar

  terecht cijfer, cker niet de game van het jaar zoals veel mensen hadden verwacht

 11.   
  jacobdb's avatar

  lijkt me vet ook al wacht ik op de pc versie heb ook zin in de next gen prince of persia 😀 🙂

 12.   
  Wouter's avatar

  Buttonbashfestijn? Remco, ik weet niet hoe jij speelt, maar ik sta bijvoorbeeld niet alleen maar op X te rammen als ik met soldaten aan het vechten ben. Je hebt ook nog de B en de A. En als je de X gebruikt, tenminste dat doe ik, ben ik er niet op aan het rammen, maar druk hem een keer in als een soldaat mij aanvalt. Zelfde geldt voor de A knop, waarmee je een aanval kan ontwijken. Dat je met het klimmen op daken maar één knop hoeft te gebruiken, is waar, maar het werkt perfect! Denk aan de A knop van Gears of War. Maar ok, respect! 😉 Het is jou mening!

 13.   
  Kaassouffl3's avatar

  Fantastisch spel! alleen de verhaallijn is wat minder. Maar daarintegen speelt het echt heerlijk. voor mij is er dit jaar maar 1 spel beter.

 14.   
  Kilerden's avatar

  AC, rocks!!!!!!!

  jammer van de bugs, maar dat word wel opgelost. 🙂
  (cant wait for 2!!! :P)

  Gr, Kilerden

 15.   
  Design's avatar

  Goede en eerlijke review. Mooi werk. 😉

 16.   
  ikketjuh's avatar

  Dit spel zulke cijfers geven kan idd, maar als je dit spel een gemiddeld 8.2 geeft
  dan moet je niet aankomen met msuper mario galaxy die alleen maar 10en krijgt, dat vind ik dan een beetje ongeloofwaardig

 17.   
  ps3 gek's avatar

  Dit is echt een topgame! 😛 Het verhaal is een beetje raar met al die memories, wanneer je stopt met spelen kun je nog een beetje rondlopen in de toekomst. 😀 Het beeld is supermooi!!! 😮 Wanneer je een uitzichttoren beklimt kunu je cht genieten :P. Het is ook een best moeilijk spel naar mijn mening. Wanneer je moet ontsnappen van die bewakers na je een moord gepleegd hebt moet je vooral op de daken blijven. 😳 Ik vind het echt fantastich dat je met je paard van stad naar stad reist voor opdrachten al ben je niet overal geliefd:P Vette game!!! 😛

 18.   
  Cyart's avatar

  gamer07nl schreef, "Zit echt te twijvelen over deze game"

  ik nu ook 😕

 19.   
  Yankee846's avatar

  Dit moet wel dit is het beste spel ooit vertoont. tuurlijk gaan er betere en mooiere komen maar tot die tijd is dit spel de beste.!

 20.   
  Darkknight's avatar

  word het tijd dat je word nee geintje haha mooie rewiew veelste laag cijfer geef dat maar aan kance and lynce

 21.   
  Fawaka-W's avatar

  GeneralSev schreef, "

  ”gamer07nl” schreef, "Zit echt te twijvelen over deze game"

  ik nu ook 😕 "

  yep ik ook:p

  Dit is precies zo een game die iemand of DABOMB vind of juist extreem zuigen…

 22.   
  Neolite's avatar

  Aangezien ik dit spel beter vind dan mario galaxy kan ik niks anders dan allemaal 10 en geven 8)

 23.   
  PresidentE's avatar

  Goeie review, deze game is echt overhyped. Is wel goed maar niet zo als Ubisoft het had beloofd 🙁

 24.   
  RPG-Ridder's avatar

  ”kaassouffl3″ schreef, "Fantastisch spel! alleen de verhaallijn is wat minder. Maar daarintegen speelt het echt heerlijk. voor mij is er dit jaar maar 1 spel beter."

  En dat spel is?

 25.   
  Lasso's avatar

  TheDude schreef, "Dat heet kritisch zijn he…ik heb al genoeg andere grote sites/magazines (Edge, Eurogamer, IGN) nog veel lager zien geven met 7ens enzo. Gemiddelde internationaal op metacritic is ook maar iets van een 8,3 dus zo heel vreemd vind ik dit cijfer niet.

  Verder mooie review en kan me er wel in vinden. De game heeft heel veel vette elementen maar mist toch teveel om echt de hype waar te maken."

  Exact. Of noem het anders niet meegaan met een hype. 😉

 26.   
  Leon 2.0's avatar

  leuke game, mr het kan tog beter 🙂

 27.   
  LXZ-76's avatar

  noem me een fanboy als je wilt maar ik sta 10000% achter mijn cijfers.

 28.   
  bubelss's avatar

  damm he het ziet er echt gewelidig uit hoop dat hij ook voor de pc uit komt maar dat zal nog wel eventjes gaan duren denk ik :P:lol:

 29.   
  oppermossel's avatar

  stom spel direct uitgespeeld echt waar niet aan teraden niet kopen dus 😡 😡 😡 😡 🙁 👿 👿

 30.   
  Neolite's avatar

  oppermossel schreef, "stom spel direct uitgespeeld echt waar niet aan teraden niet kopen dus 😡 😡 😡 😡 🙁 👿 👿 "

  en dus geef je gewoon overal een 1 voor, dus je vind het grafisch van het niveau 1990 en kwa geluid hoor je dus een paar toontjes en als je voor gameplay een 1 geeft dan houd dat eigenlijk in dat je popetje op geen enkel moment fatsoenlijk reageert op de besturing 😆

 31.   
  Pimkingetje's avatar

  Het beste van het beste en daarvan het beste! 😀 😀

 32.   
  touchdown's avatar

  idd krijg de game deze week in ik ka nniet wachten tot ik hem krijg heb echt zin om deze game te gaan spelen

 33.   
  Wesseltje1's avatar

  Ik vind deze beter dan poep mario galaxy, dus ik moet 10en geven.

 34.   
  martyntjee's avatar

  ik vind het een geweldige game ( had em binne 2 dage non stop spele uitgespeelt 😛 das een ander verhaal )
  maar het verhaal vind ik echt super maar aan het eind zie je de bui al hangen ( ga hier niet veder op kom je zelf maar achter 😉 ) beeld is uitstekend en het is naar mijn mening en must have 🙂 / mooie revieuw maar waar ik me af en toe aan ergerde waren toch wel die bugs maar daar is nu die patch voor 🙂

 35.   
  martyntjee's avatar

  oppermossel schreef, "stom spel direct uitgespeeld echt waar niet aan teraden niet kopen dus 😡 😡 😡 😡 🙁 👿 👿 "

  pardon? 😕 alles 1 vraag ik me af heb jij uberhaubt die game wel gespeelt beeld geluid waren goed originaliteit heb jij ooit zon verhaal gezien??? speel baarheid 1?? man is juist beejt simpel gehoude vind ik wel prettig CONCLUSIE kijk veder dan je neus lang is 😀

 36.   
  Loopy's avatar

  ”Wesseltje1″ schreef, "Jullie geven echt te lage cijfers… 😛 "

  Agree.

 37.   
  RinusReetRidder's avatar

  Had er wel meer van verwacht maar zowezo wel vette game 😀

 38.   
  PRO Uzumyo's avatar

  vette game heb nu al ruim 40 uur speel plezier 😳 😛 en kan er geen genoeg van krijgenblijft gewoon super! 😀
  THE GAME OF 2007 AND 2008!!! 😉

 39.   
  PRO Uzumyo's avatar

  oppermossel schreef, "stom spel direct uitgespeeld echt waar niet aan teraden niet kopen dus 😡 😡 😡 😡 🙁 👿 👿 "

  wel een beetje vreemd jou mening 😮 maar kan het begrijpen miss zijn sommigen er gou op uit gekeken maar als je zo als mij bent wil je gewoon alles halen en als je dat hebt gedaan dan ga je gewoon door! 🙂

  trouwens: leap of faith is super alleen die naam al!!! 🙄
  Srry voor dubbelpost maar moest dit nog effe kwijt! 🙁

 40.   
  JonsoN's avatar

  neolite schreef, "

  ”oppermossel” schreef, "stom spel direct uitgespeeld echt waar niet aan teraden niet kopen dus 😡 😡 😡 😡 🙁 👿 👿 "

  en dus geef je gewoon overal een 1 voor, dus je vind het grafisch van het niveau 1990 en kwa geluid hoor je dus een paar toontjes en als je voor gameplay een 1 geeft dan houd dat eigenlijk in dat je popetje op geen enkel moment fatsoenlijk reageert op de besturing 😆 "

  dan is jill of the jungle nog beter dus 😆

 41.   
  Enhanced's avatar

  Uber gewoon

 42.   
  bubelss's avatar

  haha lol dat is leuk niet lullen duzz 😛

  neolite schreef, "

  ”oppermossel” schreef, "stom spel direct uitgespeeld echt waar niet aan teraden niet kopen dus 😡 😡 😡 😡 🙁 👿 👿 "

  en dus geef je gewoon overal een 1 voor, dus je vind het grafisch van het niveau 1990 en kwa geluid hoor je dus een paar toontjes en als je voor gameplay een 1 geeft dan houd dat eigenlijk in dat je popetje op geen enkel moment fatsoenlijk reageert op de besturing 😆 "

 43.   
  Timmeh's avatar

  Leuke game met soms een foutje 😆

 44.   
  arie de beuker's avatar

  hehe voor mij is mario galaxy de game van het jaar maar deze komt ook dichtbij 😉

  btw: Er zijn wel heel veel mensen die op dit artikel gereageerd hebben 😆

 45.   
  NLkevvNL's avatar

  wrm slechte cijfers geven deze game is gwn facking goed. is totaal nieuw.. en andere games. zijn al sommige dinge et zelfde word ook saai.. en dat geven jullie goede cijfers.. wtf. doeloos

 46.   
  wimat's avatar

  Voor mij is dit het vetste spel dat ik ken.
  Het zal nog lang duren voordat ik een spel vind wat ik beter vind dan dit. 😀

 47.   
  yeaah123's avatar

  Dit is gewoon De Game Van Het Jaar 2007 en van 2008 8) alleen nog ff wachte op de pc versie voordat ik hem kan spelen 😛

 48.   
  assassin_MKA's avatar

  Voor mij is dit spel een topper !!!
  Hoewel sommige dat niet vinden.
  Dit is echt helemaal een andere spel dan die anderen…
  De meeste spellen zijn ongeveer het zelfde,spelen in zelfde tijd af,of hebben ongeveer gelijkaardige verhalen.maar assassins creed is nu echt iets anders.
  Het speelt zich af in de tijd van kruistochten.
  Ik ken weinig spellen die in deze tijd afspelen.
  AC heeft enorme een enorme beeld en een verhaal. Ik geef overal 10 😛
  ‘K kan niet wachte tot dat dit spel voor pc uitkomt!

 49.   
  Capp's avatar

  Als de p.c. versie er is geef ik ook mijn cijfers 🙂

 50.   
  Krahk's avatar

  Hele spel ziet er ongelovelijk mooi uit, orgineel is het verhaal ook maar al dat futuristische gebeuren enzo verpest de hele sfeer rondom de Crusades.
  Dat vond ik echt jammer want verder had er een hele universe gecreeerd kunnen worden in de crusade setting en niet in de lame future gebeuren

 51.   
  Davey666's avatar

  Super spel met een paar kleine foutjes. Zo zijn de missies teveel van hetzelfde en is de game vrij makkelijk. Maar daarintegen zijn de steden zo groots!! En het klimmen kun je gewoon de hele dag doen, zo goed is dat uitgewerkt. De game ziet er ook zooooo fantastisch mooi uit. De game is gewoon enorm goed maar net geen klassieker, maar zeker KOPEN!!

 52.   
  Joene90's avatar

  Assassin’s Creed is misschien wat repetitief, maar voor de vernieuwingen die het spel ons brengt; het vrij over daken rondrennen, de leap of faith die nooit gaat vervelen, de prachtige graphics en het uitstekende verhalen; verdient ontwikkelaar Ubisoft alle eer. Ik heb er best lang over gedaan om Assassin’s Creed uit te spelen. Niet omdat ik vast zat, of te slecht was, maar omdat ik het leuk vond om in de steden rond te dwalen.

  Net als je denkt dat het spel nu bijna afgelopen is, en je eigenlijk ook wel een beetje klaar bent met het spel, vallen er puzzelstukjes ineen die je naar het adembenemde einde leiden. Vanaf ‘het begin van het einde’ totaan het allerlaatste moment heb je geen tijdsbesef meer en zuigt de game je nog meer op dan dat het daarvoor deed. En dat is mooi. Het waren 3 a 4 van de beste uren die ik achter mijn 360 heb doorgebracht. En de uren daarvoor waren bijna net zo mooi.

 53.   
  antonie112's avatar

  TE vette game!! 😀

 54.   
  matthijs 2088's avatar

  😆 😆 😆

 55.   
  OkkieBOOMER's avatar

  Ik moet dit spel hebben als ik van actie hou! ik heb al CoD4 en alle andere van IW en nu wil ik AC kan niet w8 op PC-versie

 56.   
  Loctimus's avatar

  Kan je op AC op alle gebouwen klimmen?

 57.   
  adoboy1's avatar

  ik heb de ps3 versie. egt een mooie game, geweldig 😀 😀 😀 😀

 58.   
  Bartjeh's avatar

  Echt gave game 😛

 59.   
  stormtrooper's avatar

  ik heb het spel een tijdje geleden maar gekockt in de winkel(jaaa ik ben gek)
  maar in het begin is het wel ingewikkeld het verhaal, en de besturing. Maar je went er GELUKKIG aan.

  In het spel heb je veel vrijheid, erg veel alleen kun je niet zomaar een burger neer steke voor de lol want je verliest leven en als er een soldaat in de buurt staat(bijna op alle punten) ben je de punieut. Ook als je iemand moet vermoorden in een missie moet je het erg sniekkie doen anders wordt je al gezien voordat je je eigenlijk al iets hebt gedaan. Als de bewaker achter je aan zitten moet je inderdaag naar de daken gaan. Maar ze rotzakken komen gewoon achter je aan, Ook hun kunnen ver springen en klimmen naar boven(als ze het kunnen, maar jij kan meer) als j eemaal weg bent gaan ze je zoeken, dan moet jij je iegen even gaan verstoppelen en je bent weer vrij en ze zijn je al weer vergeten.

  Mijn Conculisie(mening)
  Haal dit spel nu!!!! je mist ene hoop als je dit niet koopt. Zoveel vrijheid en zoveel detail in de steden. Je hebt zoveel vrijheid echt geweldig nog meer dan alle GTA spellen bijelkaar.

 60.   
  ms13694's avatar

  Weet iemand trouwens wanneer die voor de PC uitkomt???? 😕

 61.   
  PS3Killer's avatar

  Waarom geven jullie de orginaliteit zo weinig? Ik ken weinig games die hier op lijken, maar goed, jullie mening?

 62.   
  Killafist's avatar

  best leuk maar niet geweldig 🙄

 63.   
  Nuckey's avatar

  Dit is wat ik vind van de game!
  Opzich wel een vette game maar …verveelt een beetje na wat uren of dagen spelen.

 64.   
  laki's avatar

  superspel!

 65.   
  zillion's avatar

  de game is wel goed .
  maar soms is het saai .
  jammer dat er geen multiplayer mode is dat zou de game wel wat beter maken

 66.   
  zillion's avatar

  hij krijgt nog goeie score blijft een gemakkelijk spel

 67.   
  Tyrhem's avatar

  Dit spel was voor mij echt een fail

  Ik heb veel gehoord van mensen die hem op de console gespeeld hebben en die waren positief. Dus ik keek er echt naar uit om hem te spelen! Word hij eerst weer schaamteloos uitgesteld voor de pc. Maar is hij eindelijk uit, heb ik hm thuis ga je spelen.

  En ja de eerste 2 uur ofzo zijn echt leuk. Maar daarna word het van, “he dit heb ik net ook al gedaan…” dan speel je nog even verder en zie je dat de steden precies op elkaar lijken. Rich district of Jeruzalem lijkt PRECIES op poor district in Damascus…. klopt dat? Lijkt me niet. Ook zijn in alle steden precies dezelfde manieren bedacht om aan info te komen, wat dus erg snel verveeld. Het vecht systeem bestaat uit: hou je rechter muis knop in en klik als ze je aanvallen. Ook kan je de gesprekken niet overslaan. Die duren soms eeuwig, en als je game dan crasht (wat me gebeurde) dan moet je die filmpjes weer helemaal zien, want je mag ze niet overslaan van Ubisoft.

  Wat wél goed was aan dit spel is dat je volledige beweeg vrijheid hebt, overal opklimmen, springen, rennen etc. Alleen heeft ubisoft daar te veel tijd in gestopt en is dat heel erg ten koste gegaan van het spel zelf.

  Ik heb overigens niet verder gespeeld als Jeruzalem, ik kon het niet meer uithouden, ik had geen lol en verveelde me omdat ik steeds precies hetzelfde moest doen. Ik hou niet van eeuwige herhaling, niet zoals het hier is neergezet in ieder geval.

  Misschien let ik teveel op details, maar ik ben gewoon kritisch.

  ps. Ik heb het nog niet eens gehad over de domheid van de gaurds, en de nutteloosheid van het zoeken van vlaggen en over dat je je eerste missie echt alles hebt en dat je dat dan kwijt raakt zodat je weer als “noob” begint. En de nutteloze stukjes uit de toekomst, brengt niks tot weinig to aan het spel en duurt alleen maar lang.

  Ik begrijp dus ook niet waarom dit spel zo word geprezen in alle winkels en alles, leuk uiterlijk maar slecht en saai innerlijk.

 68.   
  HeroWulf's avatar

  ik heb hem geleend van een vriend en een tijdje gespeeld
  ik vind hem echt vet
  heel mooi gemaakt. hij lijkt echt heel echt

 69.   
  HeroWulf's avatar

  oops beoordeling vergeten 😛

 70.   
  Rickass93's avatar

  Ik schaam me best als ik zeg; Ik heb ‘m nog steeds niet gespeeld.

 71.   
  Seshiroo's avatar

  Hij leek me mooi, ik vond het wel meevallen.

 72.   
  WhySoSerious?'s avatar

  1 woord : GEWELDIG!!!!! 😆 😆 😆

 73.   
  thesss's avatar

  hey kan je deze spel ook met zen tweeen tegen de computer spelen bv ik en men broer gaan samen tegen de computer of ????? 😳

 74.   
  1990varial's avatar

  keihard spel wel een beetje klein maar dat zijn bijna alle ps3 spellen 🙄

 75.   
  Alfa Warrior's avatar

  Mocht iemand dit zien, heb ik een vraagje, hoe lang waren jullie bezig met hem uit te spelen?

 76.   
  Yann's avatar

  Ja,, kijk hier deze game

  Leg het naast GTA 4 en Far Cry 2 En cott 4/5 ? welke kiesje

  Deze niet nee… ik heb het paket van bol met GTA 4 Far Cry assisns creed en Caal Of Duty

  Heb assins net 1 x gdaan nog geen uur dus.. weinig indruk de beelden zijn prachtig maar niet mijn spel

  Ik doe liever GTA/far cry/call of duty 4.5

 77.   
  Yann's avatar

  gappower schreef, "Dit game is het gewoon,…!"

  Dit game?

  Deze game idd..NL = nederlands ? weetje dat wel?

 78.   
  nanathan's avatar

  Heerlijk spel.
  Soms doet de besturing wat lastig en in gevechten staat de camera soms in een slechte hoek.
  Ook is het spel iets te makkelijk vind ik. Vluchten van de stadswacht is helemaal niet nodig want na een gevechtje kom je er bijna altijd als winnaar uit. Maar de silent kills zijn wonderbaarlijk. Het gevoel na je eerste assasins kil is gewoonweg zalig. Het gebrek aan een multiplayer zorgen er ook voor dat het spel je maar een paar uur bezig houd want van herspeelbarheid wil ik niet spreken omdat er maar 1 moeilijkheidsgraag is en deze te makkelijk is.

  Al bij al een mooie game
  Kort maar bondig

  Een huurgame wou ik al zeggen maar dat gaat dus niet meer

 79.   
  amine98324's avatar

  echt vet als je boven op een plankje staat

 80.   
  STYFZZZ's avatar

  vette game en gameplay 8)

 81.   
  daromalofu's avatar

  ik vind de game niet zo heel erg tof, het is een beetje matig uitgewerkt qua besturing maar wel erg orgineel en ziet er erg goed uit.

 82.   
  /DareDevil's avatar

  Cyart schreef, "

  ”gamer07nl” schreef, "Zit echt te twijvelen over deze game"

  ik nu ook 😕 "

  Het is twijfelen met een F. Deze game is niet echt wat ze hadden beloofd maar het is nog steeds een enorm goed spel en ik ben ook echt benieuwd naar het volgende deel.

 83.   
  /DareDevil's avatar

  Geen perfecte maar een heel goede game. Het 2e deel beloofd goed te worden 😆

 84.   
  kenny980's avatar

  als je het mij vraagt is het wel een goed spel kan niet wachte tot 2de deel 😀

 85.   
  Spam-Fischer's avatar

  mijn mening

 86.   
  Dotz's avatar

  ”Wesseltje1″ schreef, "Jullie geven echt te lage cijfers… 😛 "

  Deze game is ook zeker geen 10 waard, en daarbij is een 8 een prima cijfer. Net als een 7 of een 6,5. Dat zijn toch prima cijfers! Het lijkt wel of tegenwoordig alleen games met negens en tienen ertoe doen.

 87.   
  ell0bo's avatar

  super spel was even moeilijk over stappen want had eerst 2 gespeelt omdat ik 1 nergens kon vinden maar naar lange tijd zoeken toch gevonden en gespeelt heb er echt van genoten