Super Princess Peach

Het heeft meer dan twee decennia geduurd, maar het is dan eindelijk zover. Ook bij Nintendo is de vrouwenemancipatie aangekomen en in plaats van het stoppen met koken, stofzuigen en strijken, stopt Princess Peach met het ontvoerd worden door Bowser. In Super Princess Peach worden de rollen omgedraaid, onze blonde doos in roze zuurstokjurkje gaat het namelijk opnemen tegen Koopa’s, Goomba’s en ander gespuis. Tjonge jonge!

De rollen omgedraaid

In Super Princess Peach heeft Bowser eindelijk eens gezond verstand meegekregen, zo lijkt het. Hij heeft door dat na zijn talloze pogingen om Princess Peach te ontvoeren, hij het probleem beter bij de wortels aan kan pakken, namelijk Mario en Luigi. Als onze loodgietende bevrijders immers opgesloten zitten, kunnen ze ook niemand meer bevrijden, toch?
Dat ziet die domme schildpad echter helemaal verkeerd, want Princess Peach weet ook wel van wanten. Samen met haar dodelijke moordwapen “de paraplu” gaat ze namelijk op stap om de twee besnorde broertjes een wederdienst te doen.

enter enter

Paraplu

Princess Peach heeft net zoals haar soulmate veel verschillende moves. Ze kan namelijk springen, rennen en glijden zoals Mario, en heeft bovendien ook geen hoogtevrees. Daarnaast heeft ze haar maatje, de pratende paraplu, altijd bij zich. Hiermee kan ze de vele schildpadden en andere vijanden een flinke opdonder geven, of ze op de punt spietsen en ze vervolgens wegslingeren. Daarnaast kan ze een flink eind omhoog springen om haar vijanden een flinke butt-stomp geven. Maar preuts zoals ze is, landt ze natuurlijk niet met haar derrière bovenop haar slachtoffer, maar steekt ze hem met haar paraplu.

Emotiebuien

Daarnaast heeft Peach een aantal special moves. Door op het onderste touch-screen op één van de vier smilies die Peach omringen te drukken, zet je ze in werking. Peach heeft, net zoals alle andere vrouwen, veel verschillende emotiebuien en hierop speelt Nintendo handig in. ight Activeer je de blije smiley, dan vult Peach haar leven bij. Druk je op de verdrietige smiley dan komt er niet opeens een bloederige kliedermassa tussen haar benen vandaan, maar huilt ze letterlijk een rivier, waarmee je bijvoorbeeld vijanden kunt verslaan of puzzels op kan lossen. Daarnaast heeft ze een boze smiley, waarmee je haar letterlijk in vuur en vlam zet, en een vrolijke smiley, waarmee je een aantal meters kan zweven en vliegen.
Deze special moves zijn slechts beperkt bruikbaar, ze verbruiken namelijk een deel van je emotiebar. Deze emotiebar kun je wel weer aanvullen door blauwe muntjes op te pakken, maar die zijn schaars. Daarnaast dienen de gewone muntjes als betaalmiddel in Toad’s winkel om daar nieuwe moves en minigames te kopen.

eft

Eindbazen

Super Princess Peach zal acht werelden bevatten met ieder vijf levels en een eindbaas, dus bijna vijftig levels plus de minigames in totaal. Elk level is behoorlijk groot en non-lineair. Wanneer je het eind gehaald hebt, wil dat niet zeggen dat je die stage voltooid hebt. Zo valt er in elk level wel iets speciaals te vinden en moet je ook per level drie schildpadventjes zoeken om nieuwe belangrijke dingen te halen.
De werelden hebben bekende thema’s zoals bos, sneeuw en woestijn en de eindbazen zijn daar ook op ingericht. Zo vind je bijvoorbeeld in de boswereld een grote piranhaplant als eindbaas. Deze eindbaaslevels maken daarnaast ook goed gebruik van het touch-screen. Elke eindbaas wordt voorafgegaan aan een soort minigame waarbij je de stylus moet gebruiken, maar ook de eindbaas zelf is een uitdaging. Zonder al teveel te verklappen is het natuurlijk logisch dat je het beste ‘boos’ op deze plant kan worden, als je begrijpt wat ik bedoel.

enter enter

Super Princess Peach is volledig in 2D, hoewel de DS natuurlijk makkelijk 3D-werelden aankan. De werelden zijn echter heel erg mooi gedesigned met leuke kleurtjes, een kiddy sfeer en haarscherpe sprites. De Nintendo-vibe spat er gewoon vanaf, en dat hebben we al een tijdje niet meer gezien in een platformer.

Voorlopige conclusie

Super Princess Peach is qua opzet een orgineel spelletje met nu eens het slachtoffer in de heldenrol. Princess Peach zal vooral veel meisjes aanspreken, en dat is dan ook Nintendo’s doel. Of Super Princess Peach ook voor de jongetjes interessant zal zijn, lees je volgende maand in de review. De game verschijnt op 26 mei 2006.

 1.   
  mocrochika's avatar

  nou,, princess peach lijkt me wel leuk
  maar het enige wat ik op nintendo ds speel is

  NINTENDOGS
  NINTENCATS
  of zoiets 8)

 2.   
  mocrochika's avatar

  mocrochika schreef, "nou,, princess peach lijkt me wel leuk
  maar het enige wat ik op nintendo ds speel is

  NINTENDOGS
  NINTENCATS
  of zoiets 8) "

  op de nds van men zus hoor ik speel vaak op de ps2 😉 🙄

 3.   
  Pimkingetje's avatar

  Dit is tenminte wat anders. Nou nog Super Bowser 8)

 4.   
  the phoenixmaster's avatar

  geinige preview

 5.   
  Bakura's avatar

  Beetje te Peachy voor mij. 😀

 6.   
  DutchFreeze's avatar

  zal me zusje leuk vinde