De PlayStation2 games van September

September wordt een heerlijke gamesmaand, deze maand wordt zelfs zo heerlijk dat we maarliefs 5 hele pagina’s aan September hebben geweid.
Er komen immers zoveel games uit, voor elk gamesplatform hebben we een aparte pagina met de meest veelbelovende games, en op de laatste pagina kan je een volledige releaselijst vinden.
Met dit artikel willen we je een beetje helpen met keuzes maken, want er is heel wat keus deze maand, veel lees en gamesplezier!

Wanneer een game voor meerdere platformen uitkomt zal deze maar op 1 pagina staan, schrik dus niet wanneer hij niet op jouw platform pagina staat.


Unlimited Saga
Platform: PlayStation2
Release: 19 September

Unlimited Saga is zeker geen gewone game, dit is overigens het eerste deel van de nieuwe saga. Maar het aparte aan deze game is, dat alle grafische omgevingen en dergelijke hand geschilderd en getekend zijn. Het verhaal wordt uit verschillende perspectieven verteld, zodat het verhaal veel mensen aan zal spreken.

De verwachtingen van deze game waren zeer hoog gespannen, natuurlijk omdat Square Enix deze game ontwikkeld. Helaas werd deze game slecht ontvangen in de States waardoor de verwachtingen in Europa getemperd zijn. 

· Ontwikkeld door Square Enix en uitgegeven door Atari
· Verwachtingen:


Zone of the Enders: 2nd Runner
Platform: PlayStation2
Release: 26 September

Zone of the Enders: 2nd Runner is een game waarin grote robots het tegen elkaar opnemen. De game stond bekend om zijn snelle actie en indrukwekkende explosies. Verder hoefde je als gamer geen lange, grote en moeilijke knoppen combinaties te onthouden. Iets wat veel gamers toch wel kunnen waarderen. En grafisch stond de game ook zijn mannetje, maar de game is dan ook gedeeltelijk gemaakt door ‘Solid Snake’ Kojima. En dan heb ik goed nieuws voor de fans… het vervolg bied meer van hetzelfde, maar dan alleen beter.

Als je van het eerste deel hield is dit vervolg ook wat voor jou. Heb je het origineel niet gespeeld dan kun je misschien eerst goed nadenken of je deze game wilt kopen.

· Ontwikkeld door Konami en uitgegeven door Konami
· Verwachtingen:


Amplitude
Platform: PlayStation2
Release: 26 September

Amplitude is het vervolg op Frequency. Deze game werd goed ontvangen maar werd helaas voor Harmonix en Sony geen succes. In Amplitude draait het om hetzelfde als in het eerste deel, namelijk het mixen en remixen van muziek van bekende artiesten. Zo kun je onder andere het muziek van David Bowie, Pink, Blink 182 en Garbage geheel veranderen. Verder kun je online met z’n drieen head-to-head gamen.

Je moet er van houden, maar ben je helemaal gek van deze soort games. Dan is deze game wat voor jou. Vind je dit helemaal niks, dan raad ik je aan om je geld ergens anders aan te besteden.

· Ontwikkeld door Harmonix en uitgegeven door Sony
· Verwachtingen:


Dark Chronicle
Platform: PlayStation2
Release: September

Dark Chronicle is het vervolg op Dark Cloud, het origineel was een succes. Dat kwam vooral doordat er op dat moment weinig RPG’s op de PlayStation2 waren. Dark Chronicle speelt zich zo’n honderd jaar na het eerste deel af. In deze game volg je het leven van de dertien jarige Maximilian, die vooral uitblinkt in zijn grote vaardigheid met mechanische apparaten.

De verwachtingen voor deze game zijn hooggespannen, dit komt omdat alle goede dingen uit Dark Cloud er uit zijn gehaald en verbeterd. Dit vervolg op Dark Cloud zou weleens een van de beste RPG’s voor de PlayStation2 van dit jaar kunnen worden.

· Ontwikkeld door Sony en uitgegeven door Sony
· Verwachtingen:


Splashdown 2: Rides Gone Wild
Platform: PlayStation2
Release: 19 September

Splashdown 2 is het vervolg op het in 2001 verschenen eerste deel. Dit eerste deel werd redelijk goed ontvangen door de pers. In dit vervolg kunnen we meer tracks verwachten. Verder natuurlijk betere graphics, beter geluid, nieuwe characters en nieuwe tricks.

De verwachtingen van deze game zijn vrij groot, het eerste deel werd zoals hierboven gemeld goed door de pers ontvangen en dat zal waarschijnlijk ook bij het vervolg het geval zijn. Dit komt natuurlijk door betere graphics, gameplay en meer nieuwe tricks.

· Ontwikkeld door Rainbow en uitgegeven door THQ
· Verwachtingen:


Conflict: Desert Storm 2
Platform: PlayStation2, PC, Gamecube, Xbox
Release: 26 September

Deze sequel (er zijn er wel veel deze maand: Dark Chronicle, Splashdown 2, Amplitude en bovenstaande) belooft beter te worden dan het origineel. Dit komt omdat de developer een soort hotlist heeft gemaakt van de klachten die op het origineel waren. De ontwikkelaar heeft deze punten gepakt en geprobeerd te verbeteren om te zorgen dat dit deel beter zou zijn dan zijn voorloper. Zo zullen er onder andere de graphics onder handen worden genomen, was ook wel nodig omdat de graphics een beetje simplistisch waren.

Deze game zou erg leuk kunnen worden. Geen toppertje hoor, maar gewoon een hele leuke arcade game.

· Ontwikkeld door Pivotal Games en uitgegeven door SCi
· Verwachtingen:


Finding Nemo
Platform: PlayStation2, PC, Gamecube, Xbox, GBA
Release: 26 September

De man in het superstrakke pak is ingewisseld voor de schattige visjes in het water. Ook deze game is gebaseerd op een gelijknamige film. Deze film is een groot succes in de Verenigde Staten en heeft daar al meer dan 300 miljoen dollar opgeleverd.
Het verhaal speelt zich af in de Great Barrier Reef, in deze prachtige reef raken namelijk vader (Marlin) en zijn zoon Nemo elkaar kwijt. Nemo raakt ontvoerd door een duiker en Marlin wil zijn zoon terug vinden. Tijdens zijn zoektocht maakt Marlin allemaal avonturen mee die je als gamer meemaakt. Je kunt overigens ook met Nemo en Dory spelen.

Deze game is zoals hier boven gemeld een licentiegame, en daar hebben we inmiddels een beetje een hekel aan. Deze game zou natuurlijk een uitzondering kunnen zijn, maar daar lijkt het in eerste instantie niet op.

· Ontwikkeld door Traveller’s Tales en uitgegeven door THQ
· Verwachtingen:


Dog’s Life
Platform: PlayStation2
Release: September

Wie heeft er in z’n leven nou geen hond willen zijn? Nou, ik in ieder geval niet maar voor de mensen die dat wel zouden willen is er nu Dog’s Life. In deze game is het namelijk de bedoeling dat je in de huid stapt van een hond, met de naam Jake. Met deze Jake ga je heel de VS door om je ge-‘dog’napte vriendin Daisy te vinden. In deze reis komt Jake door sneeuwlandschappen en steden, gedurende zijn reis komt hij erachter dat Miss Peaches het kwade brein achter dit alles is. De dingen die je doet met Jake hebben uiteraard ook gevolgen voor hem. Dus als je Jake veel uit prullenbakken laat eten zal hij na een tijdje niet meer zo snel kunnen lopen, maar laat je hem veel Whiskas (of is dat voor katten) eten dan zal hij een blije hond zijn. Hoe beter je voor hem zorgt, hoe verder je in deze game kunt komen.

Deze game belooft veel humor en goede gameplay te bevatten. Of dit zeker is weten we pas als we een review versie in handen hebben, grafisch lijkt dit een mooie game te worden. Als je graag eens zou willen kijken door de ogen van een hond, dan zou wel eens de ideale game voor jou kunnen zijn.

· Ontwikkeld door Frontier en uitgegeven door Sony
· Verwachtingen:

  1.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    ik ken alleen finding nemo de rest niet. 😆