De Gamecube games van September

September wordt een heerlijke gamesmaand, deze maand wordt zelfs zo heerlijk dat we maarliefs 5 hele pagina’s aan September hebben geweid.
Er komen immers zoveel games uit, voor elk gamesplatform hebben we een aparte pagina met de meest veelbelovende games, en op de laatste pagina kan je een volledige releaselijst vinden.
Met dit artikel willen we je een beetje helpen met keuzes maken, want er is heel wat keus deze maand, veel lees en gamesplezier!

Wanneer een game voor meerdere platformen uitkomt zal deze maar op 1 pagina staan, schrik dus niet wanneer hij niet op jouw platform pagina staat.


Disney’s Skate Adventure
Platform: PlayStation2, PC, Xbox, Gamecube, GBA
Release: 5 September

Met de Engine van de Tony Hawk Pro Skater-series en PIXAR animation studios’ Toy Story 2, Disney’s The Lion King en Disney’s Tarzan zou Activision hier nog wel eens een goeie skateboard game kunnen neerzetten.
Dit maal wordt ook een keer gedacht aan de wat jongere generatie, die niet willen denken maar spelen.
Disney’s Extreme Skate Adventure gebruikt de technologie van Tony Hawk Pro Skater 4 om de characters van Pixar en Disney het ultieme skateboard gevoel te geven.
In deze game zal de speler in het menu Create-A-Skater zijn of haar eigen skater kunnen creëren, door de skater zijn eigen look te geven met kleding en andere accessoires.
Verder heeft Activision een wereldwijde casting gehouden door 10 kinderen te selecteren en te laten deelnemen in de game zelf.

•    Ontwikkeld door Konami en uitgegeven door Activision.
•    Verwachtingen:


True Crime: Streets of LA
Platform: PlayStation2, Xbox, Gamecube
Release: 19 September

In True Crime: Streets of LA neemt de speler de rol over van Nick Kang, werkzaam voor E.O.D. (Elite Operations Division). Hij krijgt de uitdagende taak om de Chinese Triad en Russische Maffia uit te schakelen, die van Los Angeles een groot oorlogsgebied hebben gemaakt.
Laat je meeslepen in de meest explosieve vuurgevechten, dodelijke martial arts en hoge snelheid vuurgevechten in meer dan 250 vierkante miles in het realistisch nagebouwde LA. Het maakt niet uit rijdend of op de voet het is allemaal mogelijk in deze nieuwe game met unieke missies die bestaan uit: onschuldige mensen beschermen, zwaar bewapende badguys neerschieten en sporen zoeken voor de meest merkwaardige mysteries.
Je kunt onschuldige mensen vermoorden, in auto’s rond gaan racen of gewoon het rechte pad kiezen door de badguys uit te roeien.
Het is allemaal mogelijk in deze nieuwe game die wel veel weg heeft van de GTA-series.

•    Ontwikkeld door Luxoflux en uitgegeven door Activision.
•    Verwachtingen:


The Italian Job: LA Heist
Platform: PlayStation2, Xbox, Gamecube
Release: 12 September

In deze nieuwe game gebaseerd op de film speel jij Charlie Croker, die samen met zijn bende voor 28 miljoen dollar opgelicht is.
Het is nu jouw taak om wraak te nemen en het geld terug te halen!
Dit gaat natuurlijk niet zomaar zonder slag of stoot, en dus zul je door verschillende straten door LA moeten rijden op zoek naar jouw gestolen geld.

Er is een Story mode, een Circuit mode en een Stunt-Driving mode waar je wel enigszins zoet mee bent. Natuurlijk is er ook een Multiplayer optie, waar je het tegen elkaar kunt opnemen.
Schade aan de auto kan en mag natuurlijk niet ontbreken en wordt duidelijk zichtbaar.
Ook de lichaamsdelen kunnen op een minder fijne wijze getoond worden.

•    Ontwikkeld door Climax en uitgegeven door Eidos.
•    Verwachtingen:


NHL 2004
Platform: PlayStation2, Xbox, Gamecube, PC
Release: 26 September

EA komt weer met een vervolg de bekende ijshockey serie.
Deze nieuwe game zal onder meer een beter vechtsysteem bevatten. Dit houd in dat wanneer je ruzie hebt met iemand op het ijshockeyveld hem net zolang kunt rammen dat ie knock-out is. Het gaat allemaal een stapje verder dan een simpele body-check, maar EA moet tegelijkertijd wel realistisch blijven.

Verder kun je weer betere graphics verwachten, subtielere gameplay, een meer geavanceerde A.I. en een online-optie voor de Playstation 2 en de PC.
Een echte aanrader weer voor de fans dus, maar geen geheel vernieuwde game.

•    Ontwikkeld door Black Box en uitgegeven door EA Sports.
•    Verwachtingen:


Soul Calibur 2
Platform: PlayStation2, Xbox, Gamecube
Release: 26 September

Deeltje 1 verscheen een paar jaar geleden al eerder op de Dreamcast, maar nu probeert SEGA het weer met een nieuw deel namelijk Soul Calibur 2.
Wat Soul Calibur 2 zo goed maakt is: Ten eerste de prachtige nieuwe graphics die weer een streling voor het oog zijn. Ten tweede de besturing is vrij eenvoudig dus geen gedoe met 8 knoppen combo’s(nee 2 is al genoeg!) Ten derde de interactieve omgeving, zo zal je muren en dergelijke kunnen gebruiken om je tegenstanders omver te werpen.
Verder zal deze nieuwe beat’em up game voor elke console een speciale feature bevatten. Zo zit namelijk op de Gamecube Link in het spel van de gelijknamige Zelda-series, op de Xbox is dat Spawn en op de Playstation 2 is dat  Heihachi Mishima. Verder bevat de game nog enkele nieuwe frisse characters als: Cassandra, Hong Yung Sung en Hwang Sung Kyung.  De game zal zeven spel modes bevatten waaronder: Arcade, Vs, Time Attack, Survival, Team Battle, Practice, and Weapon Master.
Soul calibur 2 won eerder op de E3 al een award voor best fighting-game. 

•    Ontwikkeld door Namco en uitgegeven door Nintendo.
•    Verwachtingen:


Tiger Woods PGA Tour 2004
Platform: PlayStation2, Xbox, Gamecube, PC, GBA
Release: 26 September

Voor de sport games moet je tegenwoordig bij EA zijn, en dus ook bij deze nieuwe golf game.
Tiger Woods is tegenwoordig het stoere imago voor de golf sport geworden.
EA is natuurlijk niet gek en contracteerd de bekende golfspeler weer in een nieuwe golf game.
Deze nieuwe game zal onder andere 19 golfbanen bevatten, 15 personage’s en meer spelmodes zoals het maken van je eigen character.
Natuurlijk zal deze game zich grafisch weer beter uitten en een betere sound door middel van realistisch commentaar.
Allemaal net even wat meer dan de voorheengaande versie, maar helaas geen grote veranderingen.

•    Ontwikkeld door In- House en uitgegeven door EA Sports.
•    Verwachtingen:


Buffy The Vampire Slayer: Chaos Bleeds
Platform: PlayStation2, Xbox, Gamecube
Release:  September

Buffy The Vampire Slayer: Chaos Bleeds is een third-person fighting adventure game gebaseerd op de succesvolle tv-serie Buffy The Vampire Slayer.
Net als in de tv serie speelt het zich af op ground-zero in Sunnydale in California.
Het verschil met het vorige deel is dat het scenario dit keer wordt geschreven door de scenario schrijver van het vijfde seizoen.
Buffy, Angel, Willow, Xander en Spike zijn dit keer van de partij en bezitten elk hun eigen specialiteiten.
Het is weer aan jou om de bloederige vampieren weer de nek om te draaien.
Deze game zal waarschijnlijk ook een multiplayer-optie gaan bevatten, waar je een vampierendoder speelt of een bloeddrinkende Dracula.

•    Ontwikkeld door Eurocom en uitgegeven door Vivendi.
•    Verwachtingen:


Freedom Fighters
Platform: PlayStation2, Xbox, Gamecube, PC
Release: 19 September

De Russen hebben inmiddels de Koude Oorlog gewonnen, en breidden het communisme steeds verder naar Europa uit.
Totdat plotseling alleen nog Amerika overblijft als eninge niet-communistisch land.
De Russen zijn inmiddels doorgedrongen naar Mexico, en later bereikten zij ook Amerika. De Russen wistten de president te vermoorden, waardoor de chaos compleet was.

Maar er is nog hoop! Jij speelt een Amerikaanse vrijheiddstrijder, die vecht tegen het comminisme.Je wordt lid van een ultrageheime verzetsbeweging en probeert samen met jouw manschappen zoveel mogelijk land terug te winnen.
In deze third-person action-game zul je je manschappen commando’s kunnen geven als: ‘Hold Position’, ‘Scout ahead’ en ‘Follow’.
Freedom Fighters zal geen ingewikkelde game worden, maar een lekker potje knallen. Voor de liefhebbers: Houd deze game zeker in de gaten!

•    Ontwikkeld door IO Interactive en uitgegeven door EA.
•    Verwachtingen:

 1.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  volgens mij is de gamecube helemaal uit.

 2.   
  .Legolas.'s avatar

  gameshark schreef, "volgens mij is de gamecube helemaal uit. "

  weet ik