AMD verrast wereld met eerste DirectX 11-GPU

Terwijl de E3 in volle gang is, wordt in Taiwan de Computexbeurs gehouden. Hier wordt vooral hardware getoond, waaronder de eerste DirectX 11-GPU.

AMD is de fabrikant achter deze GPU en liet dan ook trots de eerste wafer met daarop de eerste chips zien. De chip heeft de naam Evergreen gekregen en dus niet RV870, een naam die eerder al ontkracht werd. Wat de uiteindelijk naam gaat worden zullen we voor het einde van het jaar weten, want dan moeten deze verschijnen, “eerder dan de grote concurrent”, aldus AMD.

AMD liet op de persconferrentie enkele DirectX 11-features zien, waaronder tesselation en de compute shader. Met tesselation worden meer polygonen per beeld mogelijk. Met de compute shader hoeven programmeurs niet langer apart voor AMD’s Stream en NVIDIA’s CUDA te programmeren, maar kunnen taken die een GPU inmiddels sneller dan CPU’s kan verwerken in รฉรฉn keer voor alle kaarten gemaakt worden. Voorbeelden hiervan zijn video-encoders en ook kunstmatige intelligentie en physics.

  1.   
    JonsoN's avatar

    Zucht.. Ik begin t te haten.. ๐Ÿ™„

  2.   
    craz's avatar

    Wow 10 is al helemaal geweldig en nou komen ze met 11 ๐Ÿ™„ En ik heb nog 9 ๐Ÿ˜›

  3.   
    Deadstriker's avatar

    ”DoN_JonsoN “ schreef, "Zucht.. Ik begin t te haten.. ๐Ÿ™„ "

    ??

  4.   
    gebruiker50081's avatar

    Ik snap er geen reet van L0l

  5.   
    JonsoN's avatar

    Stryker schreef, "

    ”DoN_JonsoN “ schreef, "Zucht.. Ik begin t te haten.. ๐Ÿ™„ "

    ??"

    “Vroeger” ging t lang niet zo snel.. kdacht een aantal maanden geleden dat ik de snelste kaart had, 9800GTX.. dus, ik begin t te haten.. snappie

  6.   
    Bello 2185's avatar

    Als je niet meer wilt upgraden kan je beter een console nemen… ๐Ÿ˜›

  7.   
    Cirdan's avatar

    Hoe logisch? Je moet toch een PC steeds updaten?:P

    Verder ben ik gelukkig met DirectX 10 ๐Ÿ˜€

  8.   
    Alias's avatar

    Yay ATI FTW, lekker komen straks de HD5xxx serie uit met al hun dikke kaarten en dan komt Nvidia later een keer aan met DX11 Kaarten. ๐Ÿ˜› (niks mis met Nvidia kaarten)

    Tegen de tijd dat games echt gebruik gaan maken van DX11 is mijn HD4870 wel toe aan vervanging, nu doet deze het nog erg goed en zo lang die dat blijft doen mag hij blijven.

    (Ik denk trouwens dat Crysis 2 ofzo wel gebruik zal gaan maken van DX11 Graphics, lijkt me er echt iets voor (op die manier word het net een beetje meer als de Console versie ๐Ÿ˜› )

  9.   
    jumoeder's avatar

    ”Bello 2185″ schreef, "Als je niet meer wilt upgraden kan je beter een PC nemen… :P"

    ehm…bedoel je niet een console?

  10.   
    Bello 2185's avatar

    Oh ja… goed gezien. xD
    Was ff een typfoutje. ๐Ÿ˜›

  11.   
    jungler's avatar

    ? snap er nix van :p
    is intel beter als AMD?
    of is dat niet vergelijkbaar ๐Ÿ˜€

  12.   
    Johnnyboy15nl's avatar

    Ik heb een x360 maar die geeft mij niet de ultieme game ervaring. bepaalde games hoor je gewoon niet te spelen op een Console zoals een shooter want die hebben altijd auto aim… ๐Ÿ˜›

    Ik vind het echt top dat ATi/AMD weer de snelste is op het gebied van DirectX versies, Nvidia gaat bij nader in zien toch maar DirectX 10.1 video kaarten op de markt brengen. ร‰รฉn ding is zeker, er komt een DX11 kaart in mijn PC en wel na 22 Oktober (release Windows 7).

  13.   
    Daiben's avatar

    Ik hou het gwoon bij directx 9

  14.   
    DutchFreeze's avatar

    Dan zal je zien dat met dx11 nvidia de snelste kaarten gaat maken, dat was het andersom het geval met dx10. Toen was nvidia(volgens mij) de 1e, off iig degene die het eerste veel goeie dx10 kaarten had en toen kwam ati met de hd4870(x2) daarmee stonden ze tot voor kort nog steeds mee bovenaan, dus we zullen zien wat er met dx11 gaat gebeuren ๐Ÿ™‚

  15.   
    jacobdb's avatar

    man heb dx 10 nog geen eens. vind trouwens wel dat amd het een stukie beter doet als intel.

  16.   
    7lotus94's avatar

    jacobdb schreef, "vind trouwens wel dat amd het een stukie beter doet als intel."

    Nee, vind ik niet, i7 core is (voor mij) nog steeds het beste, ik geloof niet dat AMD iets heeft wat daar tegen op kan. Mischien hebben hun lagere prijzen, maar als jij een mooie pc wilt, moet je er ook geld voor neer kunnen leggen.