Update: Homefront 2 in ontwikkeling bij Crytek

We wisten al eerder vandaag te melden dat Homefront een vervolg krijgt; we hebben nu wat meer informatie. De originele ontwikkelaar is niet meer en uitgever THQ heeft ontwikkelaar Crytek weten te strikken om Homefront 2 te produceren. De shooter lijkt in ontwikkeling te zijn voor de PC en ‘home consoles’, waarbij de Wii U ook een mogelijkheid is. Het is echter niet het volledige Crytek dat de opvolger van Homefront zal ontwikkelen. De Nottingham UK studio, voorheen Free Radical, die ook de online multiplayer van Crysis 2 verzorgde, zal voor dit tweede deel gaan zorgen.

Selecting Crytek to take Homefront forward underscores our strategy of working with the industry’s best talent. Homefront’s unique setting and storyline captivated gamers the world over. With Crytek’s industry leading technology and legendary experience in the FPS genre, we’re supremely confident that the next Homefront will deliver that AAA-quality experience that players demand.
De baas van het bedrijf, Danny Bilson, zegt dat ze met Crytek een strategie laten zien om het beste talent aan te trekken voor haar games. De unieke setting en verhaalvertelling van Homefront heeft gamers geboeid en door de technologieën en legendarische ervaring in het shooter genre van Crytek, gelooft THQ erin een AAA-titel neer te zetten met dit vervolg.
It’s really important to us that THQ has the faith in giving us a lot of creative freedom over one of its most important properties to allow us to bring the Homefront world to life in a new and innovative way.
Cevat Yerli, baas van Crytek, gaf ook nog een opmerking over de samenwerking met THQ. Het bedrijf ziet in Homefront een sterk universum en potentie. Yerli zegt te geloven in kwaliteit, creativiteit en de waarde van ontwikkeling in Homefront 2. Dit creëert voor zowel THQ als Crytek een kans een blockbuster neer te zetten.

Het geeft aan dat het bedrijf in Crytek gelooft, dat ze vrijheid krijgen om een geheel nieuwe en innovatieve game te ontwikkelen. Homefront 2 maakt gebruik van de CryEngine 3 en moet voor 31 maart 2014 verschijnen.

 1.   
  FishHookz's avatar

  Kan niet wachten 🙄 Heb me heel erg vermaakt met deel 1 😉

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  Wat precies is er nieuw vergeleken met dit bericht ?

  En Homefront 2 is volgens mij niet bevestigd, het zou net zo goed om iets kunnen gaan als “Crysis: Warhead” was, gewoon een tussen stapje.

 3.   
  Sa.'s avatar

  Nice! Deel 1 vond ik best lauw! 🙂

 4.   
  Darfie's avatar

  Tof!! Deel 1 was ondanks een paar schoonheidsfoutjes en de korte speelduur een erg tof spel. Mooi om te zien dat ondanks dat de studio verantwoordelijk voor het eerste deel gesloten is, toch nog een deel 2 komt 😀

 5.   
  Carcass's avatar

  Dat crytek het gaat doen zou misschien voor een goeie omslag kunnen zorgen, maar gezien deel 1 hoeft van mij geen deel 2.

 6.   
  Steen's avatar

  Carcass schreef, "Dat crytek het gaat doen zou misschien voor een goeie omslag kunnen zorgen, maar gezien deel 1 hoeft van mij geen deel 2. "

  idd ik vond hem ook niet zo leuk…

 7.   
  DutchFreeze's avatar

  Het lijkt me wel erg leuk, een opvolger.
  Ik heb me toch zeker wel vermaakt met de 1e. Niet echt heel lang, maar wel goed vermaak.

 8.   
  ozzman's avatar

  the-assassin-man schreef, "

  ”Carcass” schreef, "Dat crytek het gaat doen zou misschien voor een goeie omslag kunnen zorgen, maar gezien deel 1 hoeft van mij geen deel 2. "

  idd ik vond hem ook niet zo leuk…"

  Idem hier. werd door de diverse media neergezet als een frisse wind in de shooter categorie, maar viel toch een partij tegen.

 9.   
  TasteLikeMILK's avatar

  Crytek is werkt toch voor EA, mogen ze gewoon games maken voor THQ?

 10.   
  cool ice's avatar

  ik kijk er naar uit. 🙂 hopen dat ze de fouten die in deel 1 gemaakt zijn verbeteren.

 11.   
  Hitman047's avatar

  TasteLikeMILK schreef, "Crytek is werkt toch voor EA, mogen ze gewoon games maken voor THQ?"

  Zoals ik in het andere topic al zei:

  ”Hitman047″ schreef, "Bij mijn weten is Crytek nog altijd zelfstandig? Ze werken wel samen met EA voor de Crysis franchise, net zoals ze met Ubisoft samenwerken voor de FarCry serie. Daar kan prima nog een samenwerkingsverband bij. "

  En waarom zijn hier in vredesnaam 2 topic’s van? 😕

 12.   
  JonsoN's avatar

  TasteLikeMILK schreef, "Crytek is werkt toch voor EA, mogen ze gewoon games maken voor THQ?"

  Crytek is een zelfstandige ontwikkelaar die zijn eigen uitegevers mag kiezen.
  Ik geef Crytek helemaal gelijk met deze samenwerking, Homefront heeft als reeks veel potentie om spellen als CoD en Bf het leven een beetje zuur te maken, mits het op een goede manier gebeurd, en daar is Crytek voor.

 13.   
  dmb97's avatar

  Laten ze maar met een nieuwe timesplitters beginnen homefront 2 is okay maar liever timesplitters. 🙂