Bouw je eigen draagbare Nintendo 64-handheld | GN Lunchtip


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GN Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

De Nintendo 64: welke gamer heeft er geen fijne (jeugd)herinneringen van. Met legio fantastische Nintendo-blockbusters wist het apparaat zich te vestigen als één van de beste gaming consoles ooit. Inmiddels is de technologie van het oude apparaatje flink achterhaald, maar dat betekent gelukkig wel dat het allemaal een stuk compacter in elkaar gezet zou kunnen worden. Het resultaat? De Grape64, een mobiele variant van een volledige Nintendo 64.

[SCREENSHOTS]
Het beste nieuws is nog wel dat de zogenaamde Grape64 relatief makkelijk na te maken is. De originele handleiding voor het zelf maken van deze draagbare Nintendo 64 is ooit verloren gegaan in een opgeheven internetdomein, maar met een WaybackMachine kun je de do-it-yourself tutorial zo terugvinden.

Ben jij handig genoeg om zo’n kek apparaatje in elkaar te zetten? Wij van GamersNET zouden namelijk erg graag de Grape64 bij ons in de vitrine willen hebben, oneindige faam is uiteraard onze tegenprestatie.

Heb jij een leuke tip voor ons? Stuur hem dan op naar [email protected] en vergeet niet je GamersNET-gebruikersnaam te vermelden. Volg GamersNET en de GN Lunchtip tevens via Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Lunchtip gemist? Check de vorige! Deadpool en Boba Fett rappen tot de dood

Eet smakelijk!

  1.   
    Thijs.'s avatar

    dat is best vet 🙂

  2.   
    Killafist's avatar

    heb er hier nog wel een oude n64 liggen dit weekend maar eens even de opties bekijken…..

  3.   
    mattioza's avatar

    Zalig, zou best nog wel goed verkopen moest ze het kant-en-klaar op de markt brengen. 🙂

  4.   
    ronineter's avatar

    ziet er super tof uit, Echter zou ik er toch liever een hebben met een raspberry pi ipv van een orginele console. Dan kan je meer game apparaten emuleren en je brengt niet weer een orginele console naar het hiernamaals.

  5.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Super vet, zouden ze eigenlijk moeten verkopen (Nintendo zelf dan) 🙂

  6.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Erg vet!