Nintendo: Super Smash Bros. Brawl pas in de tweede helft van 2008

De media-aandacht voor Super Smash Bros. Brawl lijkt maar niet te stoppen. Diverse nieuwe personages zijn inmiddels al onthuld en vorige maand kwam daar ook nog eens de onthulling van een online spectator mode bij.

Eerder vandaag zagen we al een uitgebreide releaselijst van Nintendo, gericht op het begin van 2008. Maar hé, waar is Super Smash Bros. Brawl op die lijst? Die vraag stelden meer mensen, totdat Nintendo met de gevreesde mededeling kwam: Super Smash Bros. Brawl verschijnt niet voor juli 2008.

Eerst was de releasedatum nog voor de komende kerstdagen gepland, toen werd het begin 2008 en nu is de game dus zelfs verschoven naar de tweede helft van het nieuwe jaar. Een reden voor het uitstel werd niet gegeven…

Super Smash Bros. Brawl logo

Super Smash Bros. Brawl bouwt verder door op de succesformule van zijn voorganger (Super Smash Bros. Melee) op de Gamecube. Het zal dus weer de bedoeling zijn elkaar zo hard en vaak mogelijk te meppen en elkaar uiteindelijk het level uit te slaan. Opvallend is dat dit niet met de speciale mogelijkheden van de Wiimote en Nunchuck zal gebeuren, maar men heeft ervoor gekozen het bij een klassieke besturing te houden.
Super Smash Bros. Brawl bevat vele levels en tientallen personages, waaronder natuurlijk Mario, Pikachu, Link, Kirby, Samus, Donkey Kong en Bowser. Maar ook nieuwe personages zoals Pit (Kid Icarus), Zero Suit Samus (Metroid: Zero Mission), Metaknight (Kirby), Wario en Solid Snake (Metal Gear Solid) zijn aangekondigd. Daarnaast zal ook Sonic misschien zijn opwachting maken. Super Smash Bros. Brawl wordt naast de ideale partygame ook nog eens een online titel. Het zal een van de eerste games zijn die online gespeeld zal kunnen worden op de Nintendo Wii.

Super Smash Bros. Brawl verschijnt in de tweede helft van 2008 voor de Wii.

  1.   
    Kaassouffl3's avatar

    Neej ! dan moetk nog langer w88 :'(

  2.   
    Fawaka-W's avatar

    dit is precies de Rede waarom ik mijn Wii heb verkocht.
    Ze blijven maar uitstellen.. en er lbijven maar crapgames komen op de Wii…
    nee k neem wel genoegen nu met de Ps3 en Psp. Wii haal ik mischien ooit nog wel eens

  3.   
    TheDude's avatar

    Ja natuurlijk, Nintendo is het enige bedrijf dat games uitstelt. 😆 😛 En Mario Galaxy is ook niet een klein beetje Game of the Year aan het worden overal… 😉

    Natuurlijk is uitstel vervelend, maar alles beter dan buggy games…

  4.   
    JortVM's avatar

    Dit kon ik zien aankomen. 🙁

    Nah, niets aan te doen, beter wachten dan een game met een shitload aan bugs.

  5.   
    martijnvi1's avatar

    wrf ik word gek 😥 😥 😮 😮

  6.   
    Rock-in's avatar

    Tja, hier gaan ze problemen mee krijgen. Er word al héél lang, door véél mensen uitgekeken naar deze game.

  7.   
    Tha Duck's avatar

    Ik had niet anders verwacht, helaas. Europa is nog steeds het ondergeschoven kindje vergeleken met de VS en Japan. Nu is het nog gokken wanneer de game dan wél uit komt. Met een beetje pech pas over een klein jaar… oktober schat ik zo.

  8.   
    arie de beuker's avatar

    Kan ik het kopen van de wii nog even uitstellen. Ik koop pas een Wii als super smash bros uit is.