Half-Life 2 bevestigd voor PS3 en Xbox 360

Op het jaarlijkse Summer Press Event van Electronic Arts heeft Gabe Newell, software-goeroe van Valve, aangekondigd dat Half-Life 2 zeker zal gaan verschijnen op de Playstation 3 en Xbox 360. Hoewel Newell niet alles heeft prijs gegeven wat op de disc zal komen, zullen de ports in elk geval alle officiële Half-Life 2 content bevatten wat tot dusver beschikbaar is. Aangezien de ports gelijk met Episode Two uitgebracht worden, zal ook deze bij het spel inbegrepen zijn, inclusief de eerste Episode. Ook de aanwezigheid van Counter-Strike: Source is een mogelijkheid, hoewel dit nog niet bevestigd is.



Ander opmerkelijk nieuws van Valve is de game Portal. Deze single-player zal gebundeld met Episode Two uitkomen. In Portal kan je met een speciale gun portals creëren, zoals je die ook tegen komt in Prey. Door op twee plekken een portal te maken, kan je veilig tussen de twee gebieden teleporten. Valve zal nog onthullen welke spellen gebruik gaan maken van deze nieuwe technologie, maar in elk geval kan je alvast een voorproefje krijgen zodra Episode Two verschijnt.

  1.   
    Dare Devil's avatar

    Dat word Leuk 😆
    Half life Is altijd een succes geweest voor de pc 😉
    nu op de consols? 😮

    dat word een leuke bestuuring dan 🙄
    het was al redelijk moeilijk(op hard dan)op de pc….
    maar jah,Dan krijg je wel tering mooie beelde 8)

  2.   
    Recon's avatar

    Jep, las ’t net ook op Steam. Team Fortress 2 zal wel inbegrepen zijn bij Episode 2.

  3.   
    Design's avatar

    Vette game! 😀

  4.   
    J-Loco's avatar

    ja wel leuk enzo, maar wat voor graphics krijgt ie dan? Ik neem aan geen Source engine meer. Anders zijn de graphics net als op de Xdoos. Mss een Source 2.0 ofzo met betere HDR, Textures enzo. Maar ik heb gehoord dat HL2 op de Xdoos niet op 100% draaide, dus misschien verhogen ze nu de textures enzo en kunnen ze ook ff AA op 6 zetten, en AF op x16

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    hij was al goed op de xbox half life 2 dus helemaal op de nieuwe consoles 😀