Een minuut stilte voor Tommy Vercetti

Vervelend nieuws vanuit Vice City: Tommy Vercetti is niet meer. En dat komt dan weer omdat Ray Liotta – de acteur die Tommy vormde tot wie hij was – op 67-jarige leeftijd is overleden. Volgens Deadline (wat een ongepaste bron zeg…) is de acteur overleden in zijn slaap.

Goed, laten we hier vooral niet lollig om gaan doen. Ongeacht de komische ondertoon die wij bij Gamersnet graag zetten, is dit een serieuze kwestie. Want Ray Liotta, man man… ik vond hem niet de meest briljant acteur maar wel zo’n individu die me altijd bijbleef. Had je een stereotype Amerikaans-Italiaanse mafioso nodig, dan deed je er goed aan om even met Ray’s impresario te bellen. Want wie kan die magnifieke glansrol in Goodfellas vergeten? Precies.

Maar er zijn genoeg mensen die Ray’s stem vooral kennen, en dan vooral mensen die flink wat uren in GTA: Vice City hebben gestoken. Liotta was namelijk de uitgelezen persoon om Tommy Vercetti vorm te geven. Dat zijn verdiensten gewaardeerd werden bleek uit de Spike Video Game Award voor de beste performance die hij ermee verdiende.

Spijtig genoeg komt dat tijdperk nu tot een einde. We zullen je missen, Ray. We hebben met je gehuild en gelachen. Mijn god, wat hebben we met je gelachen. Je was een good fella. Rust in vrede.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren