PSVR-game Moss: Book II boekt niet echt lekkere verkoopcijfers

Volgens PSNProfiles boekt Moss: Book II – het vervolg op PSVR-game Moss – niet echt de verkoopcijfers waar je als ontwikkelaar op hoopt. Gezien PSNProfiles diens statistieken op geregistreerde gebruikers baseert hebben we niet echt met exacte cijfers te maken, maar met amper 100 geregistreerde kopers kun je niet echt spreken van een kassucces.

Het staat in ieder geval in schril contrast met de 20.000 verkochte exemplaren van de eerste Moss, al moet ook hier weer in acht worden genomen dat deze uiteindelijk op meerdere platforms werd verkocht. Na 5 maanden van PSVR exclusiviteit kwam Moss ook naar o.a. de Quest 2.

Als het aan Polyarc – de ontwikkelaar van Moss: Book II – ligt, komt de game dan ook zo snel mogelijk naar andere platformen. Dat zal de verkopen ongetwijfeld bevorderen, gezien de PSVR anno 2022 gewoon een zwaar achterhaald stuk elektronica is. Zelfs de extra rekenkracht van de PS5 – waar de PSVR op werkt wanneer je daarvoor de benodigde adapter hebt – kan niet verbergen dat de zwaar bekabelde headset met externe head tracking en lompe Move-controllers niet echt de meest optimale VR-ervaring meer biedt.

Gelukkig komt ook daar verandering in, gezien PlayStation naar verluidt in 2023 de PSVR 2 op de markt wil zetten. Deze is weer heerlijk up-to-date, met een betere resolutie, inside-out head tracking en ergonomische controllers. En dat allemaal op slechts één kabeltje.

  1.   
    rolf1977's avatar

    Ik denk dat de meeste bezitters van de PSVR het ding al hebben opgeborgen. Ik heb hem ook maar speel er nauwelijks meer op.
    En de geïnteresseerden in Moss 2 die willen hoogstwaarschijnlijk wachten tot de opvolger van de bril.