Dit zijn de nieuwe PlayStation VR-controllers!

PlayStation heeft middels een blogpost de nieuwe PlayStation VR-controllers onthuld! We kunnen eindelijk afscheid nemen van die ondingen genaamd Move en het design doet inderdaad sterk denken aan VR, want zowel de Oculus en de Valve Index hebben soortgelijke knopjes. Maar natuurlijk zijn er wel andere functies te ontdekken.

De controllers zijn volgens Sony erg ergonomisch en ze hebben net als de DualSense aanpasbare triggers, wat de gameplay natuurlijk ten goede komt. Ook is haptische feedback aanwezig en weet de controller precies waar jij je vinger zet, zonder dat je een knop hoeft in te drukken.

De controllers worden gevolgd door de PlayStation VR-headset en dus is daar geen camera meer voor nodig. Dit zogenaamde inside-out tracking wordt door steeds meer VR-systemen gebruikt.

Wanneer de nieuwe generatie PlayStation VR verschijnt is niet bekend, maar binnenkort krijgen de ontwikkelaars een prototype van de controllers in huis zodat ze lekker kunnen pielen en hopelijk vette games kunnen maken.

  1.   
    rolf1977's avatar

    Ben benieuwd. Heb altijd wel een hoop plezier van de PSVR gehad.
    Ik heb wel laatst mijn 10 jaar oude move controllers voorzien van nieuwe batterijen. En werken nog prima met beat saber ed.
    Deze komen er ook wel in tegen die tijd!