Bungie is nu van PlayStation

Consolideren kun je leren zo blijkt. Na de overnames van Bethesda en Activision door Microsoft, moest Sony wel wat doen! Maar ja wat kun je tegenwoordig nog kopen? EA is wel erg prijzig en met Ubisoft haal je een Frans bedrijf naar binnen en dat wil echt helemaal niemand. Dat gezeik met vakbonden, stakingen, gelijke rechten enzo. Gedoe! Vraag maar aan Air France-KLM.

Gelukkig was Bungie nog voor een “prikkie” op te pikken en dat heeft Sony dan ook gedaan. Ze telden 3,6 miljard dollar neer voor de bedenkers van Halo en de makers van Destiny. Best veel eigenlijk als je het vergelijkt met de 7,5 miljard voor Bethesda!

Deze zet is een zeer krachtige van Sony, want hoewel Bungie natuurlijk niet zo groot is als een Activision of een Bethesda, heet Sony duidelijk naar hun portfolio gekeken. Met het mogelijk wegvallen van Call of Duty over een aantal jaren, is het wel erg fijn als je een goede shooter-boer in huis hebt. En er is niemand die zulke lekkere shooters kan maken als Bungie, eerlijk is eerlijk.

De wereld kan raar lopen. De makers van Halo zijn nu van Sony, de makers van Crash Bandicoot zijn van Microsoft. Het is in ieder geval goed nieuws voor de fans van PlayStation!

 1.   
  Anoniem-340305375's avatar

  Je kan duidelijk merken dat de schijven van dit artikel totaal geen kennis heeft van hoe dat de game wereld in elkaar steekt. Wat hij beweerd klopt gewoon niet. Halo is van Microsoft niet van Bungie. Halo word al sinds halo 4 ontwikkeld door 343 industries. wat dus niets meer met Bungie te maken heeft aangezien de rechten van de halo games bij Microsoft liggen en (niet meer) bij Bungie. Crash Bandicoot dat is dan weer van Activision wat dus door de overname dus nu van Microsoft is. Dus die Peter Bouwman moest eerst zijn huiswerk maar eens maken voor dat hij een artikel doet publiceren.

 2.   
  Anoniem-200604666's avatar

  @Anoniem-340305375:
  Leer lezen joh.

 3.   
  Anoniem-200604666's avatar

  @Anoniem-340305375: of jij.. Zoek even de halo wiki

 4.   
  Thomaat1's avatar

  @Anoniem-340305375:

  Eigenlijk is alleen de laatste alinea een beetje verwarrend. De makers van de eerste Halo, Bungie, zijn nu inderdaad van Sony. De makers van de eerste Crash Bandicoot, Naughty Dog, zijn echter ook van Sony. Alleen zijn de rechten op Crash Bandicoot nu van Microsoft.

 5.   
  Petor's avatar

  @Thomaat1: Ja dat klopt, het is een beetje verwarrend, maar dat is natuurlijk exact wat er nu met de industrie aan de hand is, totale verwarring! Volgens mij klopt het wat ik geschreven heb, maar ja nogmaals, het is allemaal een beetje verwarrend 🙂

 6.   
  TheUltimateGamer's avatar

  @Petor: leef je nog

 7.   
  RLXTR's avatar

  @TheUltimateGamer: Holy shit!?! Is er rede om te veronderstellen dat Peter zou zijn overleden?