Xbox herevalueert relatie met Activision door er krap 70 miljard voor neer te tellen

Microsoft is weer op kooptocht en dit keer is het Activision Blizzard dat voor bijna 70 miljard dollar word binnen gehengeld. Zowel de hoge omes van Microsoft en Activision vinden het helemaal mooi, dus als alles goed gaat mag Microsoft zich in de nabije toekomst eigenaar van een zwaar impopulaire uitgever noemen.

Je kunt zeggen wat je wilt, maar het is wel een flex move van Microsoft. Terwijl Phil Spencer een paar maanden geleden nog schande sprak over Activisions misstanden, legt het concern nu effe een slordige som geld ervoor neer. Tot de deal rond is mag de immer populaire Bobby Kotick de boel blijven runnen. Of hij dat daarna nog blijft doen, daar wil nog niemand wat over kwijt.

Voor Game Pass leden is het uiteraard wel lekker meegenomen dat Microsoft uitzicht heeft op het eigenaarschap van studio’s als Blizzard Entertainment,Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob, Treyarch nog een zwik anderen. Gezien Xbox van plan is om zo snel mogelijk een trits van hun games naar Game Pass te brengen, kunnen Game Passers zich opmaken voor een flinke uitbreiding van de catalogus.

Voor PlayStation is het allemaal misschien wat minder leuk. Die zien waarschijnlijk een hoop Activision projecten verdwijnen achter een muur van exclusiviteit. Maar goed, misschien is Xbox wel lief en gunt het de concurrent ook een paar games.

 1.   
  Anoniem-271062810's avatar

  Correctie:

  Once the deal is complete, the Activision Blizzard business will report to me as CEO, Microsoft Gaming

  Dus nee, Bobby blijft dus absoluut niet de CEO. En de top van Microsoft zal meerendeels uit vrouwen bestaan zelfs.

 2.   
  Anoniem-271062810's avatar

  beter gaat cod een xbox exclusive worden vanaf nu anders is die 70 miljard weggegooid geld geweest

 3.   
  Patrick Meurs's avatar

  @Anoniem-271062810: je hebt gelijk. Ik heb het aangepast

 4.   
  Anoniem-1602789603's avatar

  Niet omdat het moet, maar omdat het kan. 🙂

 5.   
  TheUltimateGamer's avatar

  @Anoniem-271062810: wat maakt dat uit dat meer het deel uit vrouwen bestaan.
  Het overgrote deel van de rote armee fraktion bestond ook uit vrouwen vrouwen zijn berekender.