Battlefield 2042 een van de slechtst beoordeelde pc games op Steam

Dit najaar zou vooral in het teken moeten staan van de strijd tussen de grote shooters Call of Duty en Battlefield. Een gevecht om miljoenen gamers tussen Activision en Electronic Arts. Na het niet al te sterke Call of Duty: Vanguard lijkt helaas ook Battlefield 2042 vooral met zichzelf in gevecht te zijn.

Momenteel is Battlefield 2042 namelijk één van de slechtst beoordeelde pc games op Steam. Het spel heeft bijna 40 duizend reviews, die “grotendeels negatief” zijn. Slechts 27 procent van alle reviews is op dit moment positief over de nieuwe Battlefield.

Naast Steam worden diverse fora gevuld met frustraties over Battlefield 2042. Een gebrek aan leaderboards, lege mappen, problemen met in-game voertuigen, visueel tegenvallend… de teleurstelling is groot op veel (oorlogs)fronten.

Ontwikkelaar DICE heeft al een lijst gedeeld met bekende problemen en bugs, waar men zo snel mogelijk werk van maakt. Adam Freeman, community manager bij EA, verklaarde nog:

In the coming weeks, we’ll have more to share around further upcoming fixes, balance changes, and QoL enhancements. Over the next 30 days, we’re presently scheduled to release two further updates, with our next update delivering more fixes and improvements that we’ve identified during this first week of Early Access, and a larger and more substantial update following after that.

Het lijkt dit najaar dus vooral een strijd te worden om zo min mogelijk fans te verliezen…

 1.   
  Anoniem-1515940172's avatar

  Refund? Bestaat niet eens met videospellen tenzij het via Steam is met addertje onder het gras. Het wordt gewoon tijd dat alle studio’s door de gaming community worden herzien van hun kwaliteit. Triple A studio’s? Zijn er maar misschien 1 of 2 van over. Hoeveel van deze games worden gepubliceerd volgens het trailer, inhoud of beloofde functionaliteiten zonder game breaking bugs? Even serieus, nul denk ik? Als ik een ongewapende overval wil plegen krijg ik 15 jaar maar deze gasten lopen vandoor met miljarden.

  Je zou denken smartphones is op het end of life op het gebied van innovatie en dus zijn ze zeer stabiel en robuust. Maar de gaming industrie blijft maar achteruit gaan. Alsof je de nieuwste Duitse auto koop met alle snufjes maar je kan er nog niet inrijden of je valt uit tijdens de tweede stoplicht. Microsoft, EA, Ubisoft, Nintendo(laatste jaren) en etc, zijn gewoon echt een kankergezwel in de gaming industrie dat uitgeroeid moet worden.

  Geef mij gewoon een Battlefield zoals het bekend is met minder inhoud qua omvang mocht dat zorgen voor stabiliteit, dan heb ik tenminste Battlefield godverdomme dat werkt en leuk is.

 2.   
  ChielB's avatar

  Je medische diagnose kan ik niet onderschrijven, maar het klopt inderdaad dat veel games de afgelopen jaren behoorlijk matig zijn in kwaliteit. Zeker van de grotere franchises is het gewoon opvallend hoe half-bakken die op de markt worden gebracht.

  Cyberpunk 2077 was (is) niet fraai, maar van een geheel nieuw project kan je nog wel eens wat door de vingers zien. Alleen van franchises die al jaren hetzelfde doen zoals een CoD en BF mag je toch wel een minimale kwaliteit en optimalisatie verwachten. Dat kan je echt niet alleen maar toeschrijven aan de pandemie en “ontwikkelings uitdagingen”.

 3.   
  Anoniem-9891568's avatar

  Snap er geen moer van dat ze zo een slecht afgewerkte game uitbrengen. De trailers waren heel dik en de beta speelde lekker maar ik had niet verwacht dat de def game zo slecht is. Grote teleurstelling en geluk voor EA dat ook Vanguard dit jaar niet heel goed is maar de gamer is weer de dupe van slechte kwaliteit uitbrengen en daar na maar zien wat te fixen valt met patches.