Stelling: cheaters zouden levenslang gebanned moeten worden

Cheaten is hot en happening, je ziet ze steeds vaker en het lijken er alleen maar meer te worden. Zo’n beetje iedere multiplayer game heeft er last van, van Battlefield tot aan Call of Duty.. VOL met cheaters. De ene ontwikkelaar kan zich beter wapenen tegen cheaters dan de ander, maar feit blijft dat de ‘normale’ spelers de dupe zijn van de nodeloze valsspelers.

Tegen cheaters is niet veel te doen. Ja, in veel gevallen kun je ze rapporteren en in andere gevallen slaat de anti-cheat van de game aan. Maar.. makers van cheats en hacks worden ook steeds slimmer; een meedogenloos kat en muis spel.

Voor luttele bedragen is het al mogelijk om een cheat of hack te kopen, of om een abonnement af te sluiten. Ja, je leest het goed.. een fucking abonnement! Met zo’n abo krijg je bijvoorbeeld een maand, drie maanden, zes maanden of een heel jaar support voor de cheats. Gewoon, alsof je een willekeurig ander abonnement voor een dienst afsluit en daar updates en support voor krijgt. Waar mensen zijn, valt geld te verdienen.. dat blijkt ook nu maar weer.

Veel ontwikkelaars kennen verschillen de soorten ban-opties, zoals: permanent ban, hardware ban, tijdelijke ban en ga zo maar door. Maar wat vind jij? Moeten cheaters of hackers permanent uit een game verwijderd worden of is een tijdelijke ban ook voldoende? En wat voor ban zou dit dan moeten zijn? Op basis van je hardware of spelers-ID? Laat het vooral even weten in de reacties, wij zijn benieuwd!

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

 1.   
  Anoniem-1581856863's avatar

  Ik ben voor een hardwareban van de cheater aangezien een permanente ban niet genoeg voor ze is ondat ze toch een nieuwe account telkens weer fixen.

 2.   
  tijn80's avatar

  Ban op hardware én player-ID. In SP mogen ze cheaten wat ze willen, maar in MP zullen zich moeten gedragen.

 3.   
  ChielB's avatar

  @tijn80: Eens. Eigenlijk ban zoveel als werkt. Je kunt allicht niet alles uitsluiten continu, maar het is helaas nodig voor ontwikkelaars dat ze vrij veel tijd hier ook aan moeten besteden.

 4.   
  Rolf Maas's avatar

  Tja, ik pleit voor levenslange verbanning van de speler voor dat spel. Misschien zelfs voor alle games van die ontwikkelaar. Moedwillig de boel verzieken is gewoon ruk..

 5.   
  Anoniem-1275343634's avatar

  Repeat offenders hardwarebans geven.

 6.   
  Anoniem-1142131671's avatar

  permaban of hardware ban gewoon beter worden of stoppen als je niet kan winnen

 7.   
  Anoniem-505039476's avatar

  Cheater = gezwel.
  Moeten dan ook gebanned worden, liefst zo hard mogelijk!

 8.   
  JohnClark's avatar

  een permaban (voor zo lang dat duurt) en ook (hopelijk kostbare) hardwareban van de cheater.

 9.   
  Anoniem-1575695158's avatar

  keihart straffen. balzak afsnijden.

 10.   
  tijn80's avatar

  @Anoniem-1575695158:
  En bij de vrouwelijke cheaters?