Dying Light 2 weer uitgesteld; nieuwe release 4 februari

Slecht nieuws voor fans van zombies en actie. Ontwikkelaar Techland heeft namelijk bekendgemaakt dat Dying Light 2 wederom is uitgesteld. In plaats van 7 december komt de game pas uit op 4 februari 2022.

Volgens Techland-baas Pawel Marchewka is de open-wereld zombiegame compleet en zijn de playtests in volle gang. Het ontwikkelteam krijgt echter meer tijd om alles te verfijnen en optimaliseren. Naar eigen zeggen kost het zoveel tijd omdat Dying Light 2 het grootste en meest ambitieuze project ooit is van Techland.

Dying Light 2 kent een nogal bewogen traject. De game werd tijdens de E3 2018 aangekondigd. Toen bleef het stil tot de E3 2019, waarbij men nog mikte op een release in de lente van 2020. In januari 2020 werd Dying Light 2 echter voor onbepaalde tijd uitgesteld. Er doken volop berichten op over lastige ontwikkeltrajecten en slecht management, wat de progressie flink zou vertragen.

Volgens de ontwikkelaar zal men nog genoeg content blijven delen tot de release. Volgende maand zijn er over de hele wereld preview events voor de pers en contentmakers, zodat je nog wat extra informatie over de game kunt krijgen met diverse previews. Ook heeft men nog bijzonder nieuws te delen omtrent Dying Light 2, later deze maand. We zijn benieuwd!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren