Nieuwe South Park game in ontwikkeling bij studio van Trey Parker en Matt Stone

Fans van South Park, opgelet! Er is namelijk een nieuwe South Park game in ontwikkeling. Volgens een rapport van Bloomberg wordt het een game in 3D en is de ontwikkeling in handen van een interne studio van Trey Parker en Matt Stone.

Het rapport van Bloomberg meldt dat Parker en Stone een gigantische deal hebben gesloten met het Amerikaanse mediabedrijf ViacomCBS. Ter waarde van circa 900 miljoen dollar gaat het duo in elk geval door met South Park tot seizoen 30. Ook maken ze nog 14 films voor de franchise.

Naast de tv-serie en films is er dus ook nog een game in ontwikkeling bij een interne studio van Parker en Stone. Het is de verwachting dat de game in 3D wordt opgezet, in tegenstelling tot de meer traditionele South Park 2D-stijl van de vorige games.

Een uitgever is nog niet genoemd voor de nieuwe game. In het verleden was vooral Ubisoft betrokken bij de grotere South Park games. Zowel South Park The Stick of Truth uit 2014 als het zeer geslaagde South Park: The Fractured but Whole uit 2017 werd door Ubisoft uitgegeven. De financiering van dit nieuwe spel komt uit de eigen middelen van Parker en Stone, dus ze zullen in elk geval veel dichter bij de ontwikkeling staan dan bij de vorige games. In het verleden hebben ze al eens laten weten dat ze heel graag een open-wereld RPG van South Park willen maken. Of ze dat nu ook echt gaan uitvoeren is nog even de vraag.

Een goed idee om te doen, of kunnen ze beter bij de meer klassieke stijl en gameplay blijven van de vorige games? Laat het weten in de reacties!

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.