South Park: The Fractured But Whole – From Dusk Till Casa Bonita DLC

South Park: The Fractured But Whole was een schot in de roos. Alsof je een lange aflevering van South Park volledig interactief beleeft. De visuals, de foute grappen, de grappige personages, de bizarre verhaallijnen. Alles was op en top South Park. En voor wie klaar is met het hoofdverhaal rondom de superhelden van Coon & Friends en de Freedom Pals is er goed nieuws. Onlangs kwam er een aanzienlijk stuk downloadbare content uit in de vorm van From Dusk Till Casa Bonita. Een aanrader of simpel cashen? Dat lees je in deze review!

Welkom in Casa Bonita!

Voor wie nog niet bekend is met South Park: The Fractured But Whole verwijs ik je graag door naar onze uitgebreide review.. De hoofdgame kreeg, volledig terecht, een topcijfer. De strijd tussen Coon & Friends en de anti-helden van de Freedom Pals kwam geweldig uit de verf. Zoals Amador het mooi verwoordde, voelt de game aan als een lange aflevering. Dat het avontuur uitgebreid zou gaan worden met nieuwe content, kwam niet als een verrassing. Al in een vroeg stadium werd een Season Pass aangeboden en inmiddels is een volgende grote uitbreiding te spelen: welkom in Casa Bonita!

Netherborn

From Dusk Till Casa Bonita is de volledige titel van deze DLC en via de bushalte word je in no-time vervoerd naar deze afzonderlijke omgeving, iets buiten de bebouwde kom van South Park. Je concullega Mysterion (Kenny) staat je op te wachten en laat weten dat z’n zusje Karen is ontvoerd door een nieuwe groep kinderen: de Vamp Kids. De superhelden van Coon & Friends en de Freedom Pals krijgen er een nieuwe, duistere rivaal bij. Aan jou de taak om op zoek te gaan naar Karen in Casa Bonita, een Mexicaans restaurant annex feestzaal vol typische South Park gekkigheid.

Om de Vamp Kids genoeg weerstand te kunnen bieden, krijg je van Mysterion meteen aan het begin een nieuwe class opgedragen: de Netherborn. Diverse obscure aanvallen krijg je tot je beschikking, met als grote voordeel dat het ook aanvallen zijn die je vanaf een afstand kunt uitvoeren. Ideaal dus om in een gevecht niet onnodig dichtbij een tegenstander te komen. Deze nieuwe aanvallen en class zijn overigens ook beschikbaar voor je personage als je klaar bent met Casa Bonita en weer terugkeert naar South Park voor het hoofdverhaal. Hetzelfde geldt voor gothic chick Henrietta, die vooral een hele praktische Ultimate-aanval met zich meebrengt.

Meer van hetzelfde

Eigenlijk is de hamvraag van deze extra content of het allemaal de investering waard is. Voor 12 euro – of een abonnement met de Season Pass – haal je deze DLC in huis. Het grootste voordeel is ook meteen het grootste nadeel, want deze DLC doet vooral heel veel meer van hetzelfde. Een paar fetch quests, gevechten, een paar puzzels en een eindbaas. Als je smult van het hoofdverhaal en regelmatig hardop lacht om de flauwe South Park-humor, dan is ‘meer van hetzelfde’ alleen maar positief. De bizarre sfeer en activiteiten in Casa Bonita zijn lekker fout en de opmerkingen van de diverse personages sluiten daar geheel bij aan. Het is alleen jammer dat de DLC niet echt weet te verrassen en ook het eindgevecht is wat lafjes.

Conclusie

From Dusk Till Casa Bonita past perfect in het straatje van The Fractured But Whole. De DLC biedt meer van hetzelfde en dat is zowel een groot voordeel als nadeel. De nieuwe Netherborn class en medestrijder Henrietta zijn een leuke aanvulling, maar verder blijft een echte verrassing uit. Smul je van de humor en het vechten in deze game? Dan is wellicht de Season Pass alsnog wat interessanter, om zowel het eerder verschenen Danger Deck als deze uitbreiding te krijgen, samen met een nog te verschijnen verhalende DLC. Voor de gemiddelde gamer is 12 euro voor amper 3 uur extra speeltijd toch wel wat veel van het goede, maar als liefhebber van de hoofdgame heb je hier best een vermakelijk extraatje aan.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren