Review: Hyrule Warriors: Age of Calamity – Pulse of the Ancients DLC

In de Nintendo Direct ten tijde van de E3 toonde Nintendo vol bombarie een trailer van het eerste stuk DLC van Hyrule Warriors: Age of Calamity. Een gloednieuw speelbaar personage, twee toegevoegde wapentypes, een aantal niet eerder geziene monsters! Tof. Verrassend. Interessant. Maar was dat het dan ook of heeft de DLC nog iets meer te bieden?

Pulse of the Ancients verbergt al zijn nieuwigheden in de compacte boom van de zogeheten Royal Ancient Lab. Geen hippe, verhalende tussenfilmpjes, maar een aaneenrijging van fetch quests aan verschillende te volgen takken. De DLC voegt niets meer toe dan wat vrij te spelen bonussen en gameplay-toevoegingen.

Koekje van eigen deeg

Allereerst is daar de Flail, een nieuw wapen voor Link en mijn persoonlijke favoriet. Liefhebbers van Zelda zullen het zien als twee aan elkaar gekoppelde hookshots. Hiermee kan Link meppen, tegenstanders op een afstand raken en zichzelf in mid air naar de grond toe trekken.

De unieke vaardigheid van de flail is de mogelijkheid om wapens van tegenstanders te kopiëren. Net als in Breath of the Wild gaat het wapen uiteindelijk kapot, maar dan heb je wel al flink wat schade aangericht. Het is een toffe, situatiegebonden skill. Niet heel handig tegen wapenloze eindbazen, wel tof om hordes vijanden een koekje van eigen deeg te geven.

Lomp geschut

Ook Zelda heeft er een nieuw wapen bijgekregen. De Master Cycle, de vrij te spelen motor uit de Breath of the Wild DLC, maakt zijn opwachting en de prinses claimt deze cavalerie. Ik kan er kort over zijn. Hoe leuk het ook is om door uitgestrekte gebieden te scheuren, het aanvallen voelt onnatuurlijk lomp aan. Zelda doet de ene na de andere truc op haar motor, maar het voelt geen moment alsof je aanvallen impact maken. Daar komt nog eens bij dat de motor een net iets te grote draaicirkel heeft, waardoor smalle omgevingen een onbedoelde uitdaging worden.

Smalle gangen zijn ook een heus obstakel voor het nieuw toegevoegde speelbare ‘personage’: de Battle-tested Guardian. Eindelijk mag je zelf tegenstanders tot gort schieten met de grote mechanische spinnenbazen. Hoe groot en imposant hij ook moge zijn en hoe machtig je je ook voelt, praktisch is ie in veel gevechtsmissies niet. Daarmee is de kans groot dat ook jij deze in het roster laat versloffen

Oude patronen

Tot slot zijn er nog nieuwe monsters. Deze zijn op een handje te tellen en kun je bovendien niet écht nieuw noemen. Zo heb je een Moblin die als een Donkey Kong met explosieve vaten smijt en gigantische ronde gelatine puddinkjes in de vorm van uitvergrote Chuchu’s. Variaties op het bekende.

Ook zijn er Vicious Monsters die als uitdagingen hier en daar op de wereldkaart opduiken. Het stramien is steeds dezelfde: je vecht tegen wat vijanden, verovert een basis hier en daar en moet het dan opnemen tegen een Extra Sterkte Tegenstander. Het zijn bestaande baddies maar dan met een extra eigenschap. De ene heeft een pantser dat lastiger is te doorbreken, de andere doet meer schade. In de praktijk verschillen ze eigenlijk niet: het zijn bovenal aanvalssponzen.

En daar zul je er een boel van moeten verslaan wil je de content van Pulse of the Ancients voltooien. De missies in het Lab vereisen nou eenmaal een hoop Vicious Monsters op een stokje. Reken dus op het volbrengen van steeds dezelfde missies om benodigde stukken loot te verzamelen. Vooral na de nogal grind heavy late game content van Age of Calamity, is dat een domper.

Conclusie

Ondanks de nieuwe content, biedt de Pulse of the Ancients DLC toch vooral meer van hetzelfde. Ben je nog niet uitgegrind na de late game content van Hyrule Warriors: Age of Calamity, dan biedt de eerste DLC van de game eenzelfde maaltijd. Hopelijk is de tweede en laatste DLC van de Expansion Pass een verrassender dessert.

Pulse of the Ancients is het eerste stuk DLC van de Expansion Pass voor Hyrule Warriors: Age of Calamity. Het tweede en tevens laatste pakket downloadbare content, Guardian of Remembrance, staat gepland voor november 2021. De Expansion Pass heeft een adviesprijs van 19,99 euro.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren