Releasedatum Elden Ring bekend

Het was behoorlijk lang wachten, maar de kogel is door de kerk: Elden Ring verschijnt op 22 januari 2022. Dit is bekendgemaakt op het Summer Game Fest van Geoff Keighley. De kick-off van deze digitale gamebeurs eindigde met deze klapper. Er werd een trailer getoond met enkele glimpen aan gameplay, waaruit we kunnen concluderen dat From Software deels zijn Souls-achtige vechtmechanieken toepast in Elden Ring, maar er is zeker wat meer mobiliteit te zien dan we gewend zijn van de Dark Souls-franchise.

Wat wel heel duidelijk Souls-esque is, is de gebroken wereld waarin het spel zich afspeelt. Verval, treurnis en een zeer hoge mate van vijandigheid zijn thema’s die we kennen van het werk van Hidetaka Miyazaki en ook Elden Ring is daarop geen uitzondering, ook al werd deze wereld ontwikkeld in samenwerking met fantasy-legende George R.R. Martin, die we kennen van The Song of Ice & Fire en de daarop gebaseerde HBO-serie Game of Thrones.

Als we de trailer mogen geloven, verschijnt de game gelijktijdig voor Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4|5 en pc. Wel lijkt de trailer te suggereren dat de pc-versie bij release exclusief via de Epic Games Store verkrijgbaar zal zijn: het wordt niet met zoveel woorden gezegd, maar het logo met daarin de tekst “PC Digital Download” lijkt wel héél erg op dat van de Epic Games Store.

Check hieronder de nieuwe trailer voor Elden Ring.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.