EA en DICE onthullen Battlefield 2042 middels een beefy trailer

Ja hoor, daar is ‘ie dan. De trailer waar de halve wereld een beetje op zat te wachten. Hoe accuraat waren de prognoses? Hoeveel van het gelekte beeldmateriaal kwam nu daadwerkelijk terug in de reveal? Heet de game Battlefield 6? Het antwoord is hier, strijdmakkers!

Nou, laten we maar met de deur in huis vallen. Wie had gegokt dat de game Battlefield 6 zou gaan heten, zat er maar een krappe 2036 naast. Peanuts, al zeg ik het zelf. Battlefield 2042 is het dus geworden, en wat we in de trailer hebben gezien, matcht aardig met wat het internet al her en der had opgevist. Trailer gemist? Geen zorgen, vriend. Wij hebben ‘m hier voor je.

Zoals je ziet is de voorspelde moderne setting accuraat, er voor het gemak ook maar even van uitgaand dat 2042 het jaartal moet voorstellen. Ook de eerder gelekte robo-viervoeter is inmiddels bevestigd. De trailer toont ons ook en passant welke voertuigen we kunnen verwachten. En die tornado… tja, je zou bijna denken dat er een battle royale modus in de game gefrommeld wordt, al zijn er genoeg bronnen die dat al ontkrachten. Wat we wel zeker weten is dat modi als Conquest en Breakthrough wederom hun opwachting maken, in maps die groter dan ooit zijn. Zelfs zo groot dat deze met twee vingers in de neus 128 spelers kunnen huisvesten.

Anywho, allemaal leuk en aardig, zo’n trailer. Neemt niet weg dat we nog geen microseconde aan gameplay hebben gezien. Dat klopt, en daar balen wij ook van. Maar ook die laat niet lang meer op zich wachten. Aanstaande zondag – 13 juni – volgt de volgende onthulling. Wie weet horen we dan ook meer over de nieuwe modus genaamd Hazard Zone en licht EA ook een tipje van de sluier op omtrent een nog onaangekondigde modus. Spannend!

Battlefield 2042 verschijnt op 22 oktober op de pc, PlayStation 4, PlayyStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Wie de game cheap wil scoren is het beste af met de pc-versie, welke €59,99 gaat kosten. Last-gen edities wisselen voor €69,99 van eigenaar. De next-gen versie zijn uiteraard het duurst, met een prijskaartje van €79,99.

  1.   
    JohnClark's avatar

    Yeah