Far Cry 6 krijgt geen map editor of menselijke Guns for Hire

In navolging van de uitgebreide gameplay reveal van vorige week, heeft het Far Cry 6 ontwikkelteam een Ask My Anything gehouden op Reddit. De ideale kans voor veel fans om eens wat details los te peuteren bij de ontwikkelaars. Tijdens deze Q&A kwamen wat interessante feiten aan het licht.

Om te beginnen heeft Ubisoft laten weten dat Far Cry 6 geen Arcade Mode of map editor zal krijgen. Game director Alexandre Letendre vertelde dat het een lastige beslissing was, maar het zorgde ervoor dat ze alle focus konden houden op de main campaign:

Removing this mode from our plan was a difficult decision, but allowed us to focus our efforts on the main campaign, transporting players into the heart of a modern-day guerrilla revolution.

Verder werd duidelijk dat je geen menselijke Guns for Hire kunt recruteren zoals in Far Cry 5. In plaats daarvan richt de game zich volledig op dierlijke metgezellen. Volgens de ontwikkelaar is het overigens goed mogelijk dat er menselijke strijders aan je zijde mee vechten. Yara zit vol met vrijheidsstrijders die ook het gevecht aan willen gaan. Het is alleen niet mogelijk om deze mensen permanent aan je te verbinden.

Het wapensysteem uit Far Cry: New Dawn, waarbij wapens in vaste tiers waren opgedeeld, zal ook niet terugkeren. Veel gamers dachten (vreesden) dat dit RPG-achtige systeem in New Dawn getest werd voor toekomstige games. Dit blijkt dus niet het geval te zijn.

Keert er dan helemaal niets terug uit vorige titels? Ja wel! De grappling hook en handige wingsuit zijn straks wél aanwezig in Far Cry 6. Ideaal voor de stedelijke omgeving van Yara, vol met hoge gebouwen en heuvels.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.