PETA is niet echt fan van de hanengevechten in Far Cry 6

Om Far Cry 6 nog een beetje te onderscheiden van andere Far Cry-games, heeft Ubisoft hier en daar wat moeten improviseren en innoveren. Eén van die innovaties komt in de vorm van een mini-game, waarin je in Mortal Kombat-stijl met hanen vecht. Digitaal of niet, PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) was er als de kippen bij om het af te keuren.

Dat PETA geen liefhebber van deze move is had Ubisoft uiteraard al van mijlenver moeten zien aankomen. Dat PETA Latino van de uitgever verlangt dat het de mini-game uit Far Cry 6 sloopt ook. Volgens de dierenrechtenorganisatie hoort verheerlijking van dierenmishandeling niet thuis in een game, ook al reflecteert de mini-game de wreedheden van het echte cockfighting niet.

“Turning a horrific blood sport like cockfighting into a Mortal Kombat–style video game match is a far cry from real innovation, as today’s society is strongly opposed to forcing animals to fight to the death. Roosters used in cockfights are fitted with sharp spurs that tear through flesh and bone, causing agonizing and fatal injuries. PETA Latino urges Ubisoft to replace this reprehensible minigame with one that doesn’t glorify cruelty.”

Ergens heeft PETA wel een punt, maar het is wellicht schokkender dat hanengevechten in Cuba – waar Far Cry 6 overduidelijk op gebaseerd is, ook al zegt Ubisoft van niet – nog steeds volstrekt legaal zijn. Sterker nog, het is er razend populair. Dat Ubisoft het opneemt in een game als deze is dus niet zo vreemd. We mogen zelfs blij zijn dat men het niet zo afgrijselijk heeft gemaakt als het werkelijk is. Er komt namelijk geen druppel bloed aan te pas.

Wat vind jij? Moet PETA niet zo zeiken of heeft het daadwerkelijk een punt en moet Ubisoft dit rectificeren? FIGHT!

  1.   
    ChielB's avatar

    Haantjesgedrag…

  2.   
    tijn80's avatar

    PETA is er als de kippen bij