Ubisoft drijft de spot met mensen die vroegtijdig stoppen met Far Cry 6

Mensen geïnteresseerd krijgen in je game is tegenwoordig één ding, maar mensen geïnteresseerd houden is wat anders. Over het algemeen moeten uitgevers ook na publicatie moeite blijven doen om hun doelgroep geïnvesteerd te houden, wat al te bereiken valt met – laten we zeggen – een fatsoenlijk aanbod aan post-launch content. Maar er is ook een andere manier en Ubisoft is er niet vies van om deze tactiek in te zetten, ook al is niet iedereen daar van gediend.

Het is namelijk gebleken dat Ubisoft spelers mailtjes stuurt waar het sarcasme vanaf druipt. Wie na een paar uur al de brui heeft gegeven aan zijn of haar Yaraans avontuur in Far Cry 6, valt hoongelach van Antón Castillo ten deel. Met teksten als “It was amusing watching you fail” en “surely you can do better than this” hoopt de Franse uitgever het strijdvuur in vroegtijdige stoppers aan te wakkeren, maar er zijn ook mensen die deze agressieve manier van marketing wat ver vinden gaan.

Nu is het niet de eerste keer dat Ubisoft mensen wil overhalen om weer terug in een van diens games te duiken. Spelers kregen in het verleden ook om de haverklap mails waarin statistieken werden gedeeld, aansporend om de game vooral weer verder te spelen. Maar het is in het geval van Far Cry 6 vooral de sarcastische toon die mensen lijkt te storen. Waarschijnlijk hebben de mensen die zich hierdoor aangevallen voelen de pre-launch trailers – met Giancarlo Esposito in de hoofdrol – niet gezien. Die hingen van eenzelfde vorm van sarcasme aan elkaar.

Wat vind jij hiervan? Is het zo smakeloos als sommigen beweren of moeten mensen hier de humor van leren inzien? Zeg het ons. We zullen je niet shamen, wat je antwoord ook is.

 1.   
  Turk–Life's avatar

  Wat n aanstellers zijn mensen.

 2.   
  RLXTR's avatar

  Ik houd heel erg van humor met een beetje sarcasme, dat is het punt niet, maar ergens vind ik dit wel te ver gaan. Een uitgever mag alles uit de kast trekken om zijn game aan mij te slijten, maar wat ik er daarna mee die vind ik toch een privé zaak. Ik behoud me het recht voor om games die ik koop links te laten liggen als ze me niet bevallen. Net zoals ik vind dat ik mijn brood mag laten beschimmelen om het daarna weg te donderen. Dat wil ik ook geen sarcastisch humoristische mevrouw of meneer van de Alber Heijn aan de deur die me komt vertellen dat ik hun product niet op een door hun gewenste manier gebruik.

 3.   
  Anoniem-1774988691's avatar

  Liever een keer wat sarcastische humor dan de normale nonsens mails van bedrijven.

 4.   
  Anoniem-1882590743's avatar

  @RLXTR: stel je aan man

 5.   
  Turk–Life's avatar

  Niemand dwingt je met een wapen tegen je hoofd. 😛

  En een brood bewust laten beschimmelen getuigt trouwens van weinig respect tegen arme mensen.

 6.   
  RLXTR's avatar

  @Anoniem-1882590743: Een uitgever die zijn klanten gaat mailen of ze alsjeblieft nog wat vaker hun spelletje kunnen spelen, en dan ben ik de aansteller? LOL

  @Turk–Life: Het was maar een voorbeeld. Ik kan je geruststellen, ik laat nooit brood beschimmelen en heb enorm veel respect voor arme mensen. Het gaat om het principe. Ik vind persoonlijk, dat als je een product koopt en het normaal gebruikt, het gewoon ook van jou is en niet meer aan de verkoper of uitgever is wat je ermee doet. Mits je het normaal gebruikt. Één van de dingen die je, in mijn ogen, met een game zou moeten mogen kunnen doen, is hem niet of nauwelijks spelen. Even uit de categorie opa vertelt, maar ik heb ook wel eens cd’s gekocht die ik 2 keer geluisterd het. Om tot de conclusie te komen dat ik eigenlijk geen zak aan vond en ze nooit meer op te zetten. Toch heel fijn dat ik daarna niet lastiggevallen ben door mensen van de platenmaatschappij.

  Laten we er alsjeblieft geen pistolen tegen hoofden bijhalen, het gaat maar om een mailtje. En zo erg vind ik het ook allemaal niet. Er wordt alleen in het artikel zelf gevraagd wat wij ervan vinden. Ik vind het zelf iets te ver gaan en heb geprobeerd uit te leggen waarom. Jij kunt een andere mening hebben en dat is toch prima?