Dit betaalt Epic Games voor gratis games

Wat is het toch smikkelen en smullen, die rechtszaak tussen Epic Games en Apple. Allerlei documenten komen nu in het publieke domein en wij kunnen ons goed voorstellen dat veel partijen hun hart vasthouden met al die heerlijk overzichtelijke informatie. Want wat kosten die gratis games eigenlijk? Eerder werd al bekend dat Epic Games 444 miljoen euro uittrok voor exclusiviteitsdeals, maar nu liggen dus ook de volledig gratis games onder de loep. Aanschouw het screenshot (via Kotaku):

Het lijstje is bijzonder duidelijk voor zo’n enorm groot bedrijf als Epic is. Welke game, welke uitgever, welke startdatum, hoe vaak is de game gratis gedownload, wat heeft het gekost, hoeveel nieuwe Epic-accounts heeft het opgeleverd, wat kost de game het per nieuw aangemaakt Epic-account en hoeveel procent van de mensen die de game hebben gedownload is een nieuwe Epic Games Store-gebruiker. Duidelijk toch?

Hoe zit het met die rechtszaak? Lees het hier.

De kosten. Nou, er zijn eigenlijk maar die games die Epic Games meer dan een miljoen dollar hebben gekost. Dit zijn Batman Arkham, Subnautica en Mutant Year Zero. Andere titels vallen voornamelijk op omdat het relatief zeer betaalbaar lijkt. Een lousy 63.000 dollar voor For “budgetbak” Honor, maar Ubisoft zal met die game voornamelijk inzetten op microtransacties. Koch Media heeft voor Metro 2033 Redux geen cent ontvangen, dus waarschijnlijk zal dat in een combinatiedeal zijn bedongen (Metro Exodus was lange tijd exclusief verkrijgbaar via Epic Games). In totaal spendeerde Epic Games ruim 11 miljoen dollar aan “gratis” games, wat eigenlijk een schijntje is in vergelijking met de 444 miljoen voor exclusiviteitsdeals! Maar!

Het moraal van het verhaal is natuurlijk dat gratis games helemaal niet bestaan. We zijn benieuwd of ook andere partijen met de billen bloot moeten in deze zaak. Gisteren kwam al naar buiten dat Microsoft eraan zit te denken om hun share met ontwikkelaar te verlagen. Dat zou natuurlijk prachtig nieuws zijn.

Overigens bestaan gratis gaming-websites ook niet. Steun je vrienden van Gamersnet via Patreon voor heel veel extra content! Zoals gisteren een gameplay-video van New Pokémon Snap! 60 mensen gingen je voor.

Become a Patron!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren