Big Tech vs. Big Tech, Microsoft verlaagt share voor ontwikkelaars?

Het is de strijd der titanen, het potje verplassen tussen Epic Games en Apple. De inzet? Apple vangt 30% van alles wat commercieel verkocht wordt in de App Store. Epic Games vraagt een marge van 12% in onder andere de Epic Games Store en dat vinden ze niet eerlijk. Apple zegt dat die 12% een onmogelijk lage share is; Epic Games kan dat alleen maar bieden omdat ze compenseren met hun inkomsten uit V-Bucks. Welles, nietes, maar dan in een dure vorm middels het Amerikaanse rechtssysteem.

Lees hier het hele verhaal.

Het interessante aan deze rechtszaak is dat er allerlei partijen bij betrokken worden. Ze worden er met de haren bij gesleept omdat veel van deze bedrijven ook 30% pakken op alles wat er verkocht wordt in hun respectievelijke online winkels.

Nintendo: 30%
Google: 30%
PlayStation: 30%
Microsoft: 30…. Nou dit laatste lijkt te gaan veranderen!

In dezelfde rechtszaak zijn namelijk geheime documenten opgedoken waarin staat dat Microsoft voornemens is om hun share te verlagen naar 12%, hetzelfde percentage als Epic Games. Dat is natuurlijk koren op de molen voor Epic, want nu hebben ze een hele machtige medestander (via Kotaku).

Inmiddels heeft Microsoft richting The Verge laten weten dat ze dit toch niet van plan zijn:

“We will not be updating the revenue split for console publishers.”

Ofwel de plannen zijn alweer gewijzigd, of ze willen niks naar buiten brengen om aandeelhouders niet boos te maken.

Wat het ons sowieso leert is dat de rechtszaak tussen Epic en Apple veel doet bij de big tech-bedrijven en dat sommigen hun hart vasthouden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren