PlayStation 5 het hele jaar nog schaars

Wie kent hem niet, de grote man achter het succes van PlayStation: Jim Ryan. Het gesprek wat hij onlangs had voelt een beetje alsof je Hugo de Jonge hoort spreken (via NieuwNieuws):

“It will get better every month throughout 2021.”

Het wordt elke maand ietsjes beter, maar echt snel gaat het ook niet dus. Dat alles heeft natuurlijk vooral te maken met de pandemie de slechte levering van halfgeleiders voor chips. Niet alleen consoleboeren hebben er last van, ook autobouwers, pc-fabrikanten en telefoonboeren (via Independant):

“You know, one very visible example is the difficulties in the semiconductor market. You know, whether it’s automobiles, smartphones, PCs or games consoles, the problems in all those areas are very widely documented.”

Het verkrijgen van een PlayStation 5 zal nog het hele jaar moeilijk zijn. Helaas!

 1.   
  Papachico's avatar

  Ik vind het persoonlijk gewoon een slecht gebeuren. Hier hadden zij makkelijk rekening mee kunnen houden. Als baas van Sony al helemaal. Breng em dan gewoon nog niet uit.

 2.   
  Anoniem-1023405902's avatar

  Sorry, maar dat is toch wel redelijk onzin. Is het slecht van Sony? Ja, maar dat kan dan ook worden gezegd over Microsoft, nvidea (of juist de ander, zit niet in de pc).

  Degene die echt slecht zijn, zijn de chip makers. Want corona is er ondertussen een dik jaar, mag dan wel vanuit gaan dat de productie ondertussen weer goed gaat. Maar dat schijnt nog steeds drama te zijn

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  @Anoniem-1023405902:

  Nee natuurlijk gaat de productie niet goed, ook al is er al een jaar Corona.
  Bedrijven mogen nog steeds maar beperkt aan de slag, dus overal veel minder man op de vloer. Ook bij chipmakers etc.

  Ook leveranciers hp/ lenovo enzo hebben er nog steeds last van, ik heb laptops begin februari besteld komen wellicht pas ergens midden / eind maart.
  Van HP zelfde weten ze zelfs niet eens kan zo 4 maanden duren, krijgen als groot bedrijf wel voorrang maar nog kan het lang duren.

  Maar je mist er weinig aan tot juni is er weinig leuks exclusief speelbaar, mijn ps5 staat sinds vorig jaar uit toen ik Spider-Man Miles Moras 100% uitgespeeld had .

 4.   
  rolf1977's avatar

  Blij dat ik hem al sinds release heb….

 5.   
  Anoniem-929357135's avatar

  @rolf1977:
  Deze Rolf heeft hem ook haha. PS5 is Rolf-exclusive