Review: Immortals Fenyx Rising: A New God

Je bent klaar met Immortals: Fenyx Rising. Je hebt geklommen, geklauterd, puzzels opgelost, rijdieren getemd, mythische wezens verslagen, goden ontmoet en de eindbaas verslagen. Dus… Wat moet je nu met je leven? Uitgever Ubisoft meent hier het antwoord op te hebben: Downloadable content. Wel geld meebrengen natuurlijk, ze zijn niet gek bij Ubi. Je legt 39,99 neer voor een Season Pass met drie content-pakketten, of je koopt ze los voor 14,99. Maar is het eerste dlc-pakket je zuurverdiende centjes wel waard? Ik pakte Fenyx’s (onbreekbare!!!!!) zwaard op en ging op theekransje bij de vier goden in het eerste dlc pakket genaamd A New God.

Opgelet:

Belangrijk voordat je aan het pakket begint is wel dat je het verhaal van de hoofdgame hebt uitgespeeld. Op deze manier worden er geen spoilers gegeven en sluit het net even ietwat beter aan. Ook is het wel een must dat je alle goddelijke krachten en vaardigheden onder de knie hebt. Je weet wel, die dingen die je met Charon-munten koopt in de hal van de goden. Het enige wat je verder nog nodig hebt, is de zin om puzzels op te lossen. Lots of puzzles!

We hebben een clubje opgericht…

Het A New God-pakket bevindt zich niet in de ‘normale’ wereld van de game. Je krijgt een nieuwe save voor de dlc en gaat naar een nieuwe omgeving. Wat je niet moet verwachten is een verlenging van de wereld van het hoofdverhaal. Ja, dit is een nieuwe omgeving én het is ‘open’, maar je gaat in deze nieuwe wereld niet op zoek naar geheimen, schatkisten, mythische wezens of kluizen van Tartaros. De nieuwe wereld is een omhulsel dat alleen dient om sfeer te geven aan het geheel. Wat je wél vindt in deze wereld zijn de vier goden en beproevingen.

Fenyx wil namelijk graag lid worden van een exclusief goden-cluppie. Voordat ze mag toetreden moet ze zich bewijzen aan de goden die ze geholpen heeft. Dit doe je door middel van beproevingen. Iedere god heeft een aantal beproevingen die moeten worden gedaan om te bewijzen dat Fenyx worthy is. Als je dat gedaan hebt, krijg je hun zegen. En dat is wat je schijnbaar wil. Makkelijk toch?

Kluizen van Tartaros, maar dan anders..

Een beproeving bestaat uit puzzels en hersenkrakers. Een beetje zoals de kluizen van Tartaros, maar dan voor de meer ervaren speler. Om het toch nog allemaal wat spannender te maken zijn er nieuwe goddelijke krachten en vaardigheden toegevoegd die je moet gebruiken tijdens de beproevingen. Zo werken we opeens met magneten, stroom, teleportatie en kunnen we hele zwaar objecten tillen. Deze nieuwe vaardigheden zijn een zeer welkome toevoeging en biedt de speler meer uitdaging. Want met die kut pijl van Apollo door ringetjes vliegen, ja, dat kunnen we na 50+ uur in de hoofdgame wel.

Er zijn in sommige kluizen wat gevechten te vinden, maar het hoofdonderdeel is toch zeker wel puzzels voltooien tijdens de beproevingen. Een echte verhaallijn is ook niet echt aanwezig. Aangezien niet iedereen fan was van de verhaallijn van de hoofdgame is dit op zich ook niet erg. De cringy grapjes worden je grotendeels bespaard. A New God gaat echt om de gameplay en dat is oké.

Conclusie

In A New God-dlc staan de nieuwe beproevingen centraal. Dit zijn in principe uit de kluiten gewassen Kluizen van Tartaros, gecreëerd voor de spelers die na de hoofdgame honger hadden naar nóg meer puzzels. De puzzels in deze dlc zijn ook wat lastiger, mede door de toevoeging van nieuwe goddelijke krachten. Ideaal voor de spelers die graag hun hersens laten kraken tijdens het vliegen, springen en klauteren.

Kon jij juist uren ronddwalen in de grote wereld van de hoofdgame, op zoek naar mythische wezens, rijdieren en geheimen? Dan is deze dlc wellicht niks voor jou. Ook spelers die op zoek zijn naar meer verhaallijn komen van een koude kermis thuis. Mensen die houden van puzzels worden echter op hun wenken bediend.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Moeilijkheidsgraad is iets hoger
 • Nieuwe goddelijke krachten en vaardigheden

Wat is NOT

 • Bestaat enkel uit beproevingen
 • Beproevingen zijn in feite Kluizen van Tartaros

.

 1.   
  tijn80's avatar

  Binnenkort maar weer eens proberen. Jammer dat de beloofde review van de hoofdgame er nooit is gekomen.

  •   
   Mieke Schoester's avatar

   Is inderdaad jammer! Ik ben bang dat er wat miscommunicatie over is geweest bij de redactie. Het was in ieder geval geen onwil 😉

 2.   
  Colonel_Panic's avatar

  Voor 15 euro verwacht ik meer. Budgetbak over 2 jaar of de volgende DLC moet er van af spetteren