TENA Lady voor CD Projekt RED: het lekken is begonnen

Hopelijk heeft de lokale Biedronka nog wat discreet verband op voorraad voor CD Projekt RED, want het lekken is begonnen. De hackers, die bij een recente cyberaanval gevoelige data hebben gestolen van de servers bij CD Projekt RED, zijn gestart met het verspreiden van wat eerste data.

Na de cyberaanval werd de Poolse studio gevraagd om tot een overeenkomst te komen met de illegale indringers. De ontwikkelstudio liet weten hier niet op in te gaan en dat men deze grote aanval met ransomware prima kon neutraliseren. Natuurlijk, je interne systemen draaien allicht weer lekker, maar feit blijft dat de hackers de nodige data hebben gestolen. Data die inmiddels via een wat obscuur forum is verspreid.

De hackers hebben volgens Cybernews de broncode van de game Gwent gepubliceerd, inclusief linkjes naar downloads op de beruchte dumpwebsite Mega.NZ. Deze linkjes lijken inmiddels niet meer actief te zijn. Hier zal het echter niet bij blijven, want de titel van de post was “CDProjekt Leak #1”. Nummer twee zal dus nog wel gaan volgen. Dit is een bekende afpersingstechniek, waarbij de hackers steeds meer druk proberen uit te oefenen door meer en meer data openbaar te maken.

Misschien is CD Projekt RED nog niet heel erg geschokt door de data die nu op straat ligt. Volgens een andere gebruiker van een besloten forum zouden we echter meer ‘lekken’ kunnen verwachten. De hackers zouden onder andere data/broncodes gaan publiceren van The Witcher 3, Thronebreaker en Cyberpunk 2077. Al is het maar de vraag wie de broncode van Cyberpunk 2077 graag zou willen hebben. Dat is net zoiets als het kopen van het boek “Ebola, Marburg en HIV brouwen in je eigen keuken”.

De tijd zal het leren hoeveel druk CD Projekt RED kan weerstaan om niet alsnog tot betaling over te gaan. Haal de buidel met złoty maar vast tevoorschijn.

 1.   
  Anoniem-1213530489's avatar

  @MaTriXX: inderdaad het is schandalig, in een cel opsluiten en de sleutel weg gooien!! die mensen van cd project hebben hard gewerkt aan die spellen en nu wordt de data gewoon op de straat gegooid.

 2.   
  Anoniem-1547008698's avatar

  Is het nog steeds stoer om zulke ‘grapjes’ te maken in titel en bericht om een mannelijk publiek aan te trekken?

 3.   
  JohnnieBoy's avatar

  Wat kan men dan doen met een broncode? Ik begrijp niet wat er zo erg aan is allemaal. Leg het mij eens uit in Jip en Janneke taal a.u.b.

 4.   
  Anoniem-1026250124's avatar

  @Anoniem-1547008698: Het is grappig, en ik ben het moe om te doen alsof het dat niet is

 5.   
  Anoniem-1195858425's avatar

  @Anoniem-1026250124: Awwwwwww 🙁 wat zielig voor je.. Gecondoleerd met je mannelijkheid!