Singleplayer-modus Thronebreaker van Gwent wordt stand-alone uitbreiding

The Witcher 3: Wild Hunt begint op een fractaal te lijken: eerst kreeg het kaartspelletje Gwent al zijn eigen game en nu krijgt Gwent: The Witcher Card Game een eigen stand-alone uitbreiding. Thronebreaker, de singleplayer-modus die eigenlijk vorig jaar al had moeten verschijnen, wordt namelijk een los aanschafbaar product genaamd Thronebreaker: The Witcher Tales.

Hoewel het grootste deel van de actie in het spel middels het kaartspel zal plaatsvinden, zegt directeur Adam Kicinski van ontwikkelaar CD Projekt RED de spin-off van Gwent: The Witcher Card Game ongeveer dertig uur aan gameplay zal bieden, waarbij het verhaal vertakt zoals we van The Witcher gewend (nee, niet Gwent) zijn: op basis van je keuzes zul je bepaalde gevolgen in het verhaal ondervinden.

Dat verhaal draait om Meve, een koningin van twee Northern Realms die al de nodige oorlogen heeft meegemaakt. In Thronebreaker: The Witcher Tales moet ze echter opnieuw het harnas aantrekken, omdat haar rijk bedreigd wordt door een invasie. CD Projekt RED belooft ons een duistere reis vol met vernietiging en wraak.

In de hoofdgames in de Witcher-serie wordt Meve terloops genoemd, maar in de lore is zij een prominentere figuur: ze ridderde protagonist Geralt na zijn heldhaftige optreden tijdens een veldslag in de tweede oorlog tegen Nilfgaard. In de boeken is ze een erg interessant personage, dus hopelijk weet CD Projekt RED haar eer aan te doen in Thronebreaker.

Het spel staat dit jaar nog te verschijnen, hoewel een exacte datum vooralsnog uitblijft. Ook de prijs is nog in het ongewisse. De verwachting is wel dat Thronebreaker: The Witcher Tales naar Xbox One, PlayStation 4 en pc komt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren