IO’s James Bond-game kan start van trilogie zijn

Als het eerste level van Hitman 3 ons één ding leert is dat ontwikkelaar IO Interactive een prima kandidaat is voor het maken van een James Bond-game. Gelukkig gaan ze dat ook doen het hoofd van de studio, Hakan Abrak heeft in een interview met het Deense DR.dk meer gedeeld over het nieuwe project. Allereerst wordt bevestigd dat het een compleet nieuw verhaal is met een eigen James Bond. Er wordt geen bekende acteur gebruikt en bovendien hebben ze zich twee jaar voorbereid alvorens ze een gesprek hadden met de eigenaren van de 007-licentie: Barbara Broccoli en Michael G Wilson.

Eén van de redenen dat er zo weinig Bond-games verschijnen is dat Broccoli helemaal niet blij is met veel van die games, omdat ze teveel op het geweld focuste.

Nu is het grappig dat IO Interactive ze heeft kunnen overtuigen op basis van de moordsimulatie Hitman; knap dat het ze gelukt is!

Terug naar het interview, want Abrak heeft ook laten weten:

“…could easily imagine that a trilogy could come out of it.”

Aangezien de Hitman-trilogie een geweldige reeks is geworden kunnen wij niet wachten om te zien waar de studio mee gaat komen. De game heeft nog geen titel en is het is nog in een vroeg ontwikkelingsstadium, want het werd in november aangekondigd en toen zochten ze nog medewerkers voor het project.

Check gerust ook de Hitman 3 review.

We bespreken Hitman 3 in de GN Podcast vanaf minuut 34:03

  1.   
    JohnnieBoy's avatar

    Ik juich dit van harte toe. De juiste ontwikkelaar voor de juiste game.

  2.   
    CHILLOZZ's avatar

    007 golden eye op N64 Dat was destijds echt een pareltje. Hebben m’n maatjes en ik toen echt super veel gespeeld. Standaard vrijdag avond bij iemand thuis die game spelen. Elke week dan bij een ander. GOUDEN oude tijd was dat.