Review: De Sims 4 – Paranormaal

De laatste tijd botert het niet meer zo tussen de ontwikkelaars van de Sims 4 en de fanbase van de game. De fans vragen om meer functies voor baby’s, nieuwe tuinier-mogelijkheden en paranormale activiteiten, maar krijgen pakketten als Ecologisch Leven en een Star Wars-uitbreiding waar niemand om vroeg. Met dit nieuwe Stuff Pack lijkt het alsof de twee toch tot een compromis zijn gekomen en de fans eindelijk een beetje krijgen wat ze graag willen. Maar… is het je zuurverdiende monnies waard? We gaan voor je op (spiritueel) onderzoek uit!

Spookwoonhuis

Wanneer je de game, inclusief nieuwe DLC opstart, word je gevraagd of je de nieuwe kavel, een woonspookhuis, wilt plaatsen in je wereld. We gaan het even niet hebben over (mijn gebrek aan) bouw-skills in de Sims, dus geïnteresseerd zoals ik meteen al was plaats ik de door EA gemaakte kavel in mijn wereld. Dit spookhuis laat meteen zien aan spelers wat de nieuwe koop en bouw-objecten zijn, maar ook de mogelijkheden die de Sims 4 biedt om een geweldig gethematiseerd huis te bouwen.

Vergeet niet om je kavel aan te merken als spookwoonhuis. Anders is deze creepy kavel ‘slechts’ een particuliere woning. Eenmaal aangemerkt als een spookhuis kunnen de angstige uurtjes voor de Sims beginnen.

Seances met al je buren!

Het is aan te raden om in je woning meteen aan de slag te gaan met je seance-tafel. Op deze manier kun je de nieuwe vaardigheid ‘Medium’ onder de knie krijgen. Erg handig wanneer het avond/nacht wordt en je nieuwe huisgenoten verschijnen. Je zal te maken krijgen met vriendelijke geesten, zoals de geest Guidry die jou wegwijs maakt in je woning en elke avond verschijnt om 21:00. Maar er zullen ook geesten zijn die het wat minder op jou gesteld hebben. Wellicht dat je vriendelijke huisgeest Guidry hier wat tips voor heeft…?

Ook kun je door gebruik van de séance-tafel je oude vriendin Bothilde oproepen. Deze verscheen voor het eerst in de eerste Sims, maar maakte ook in de Sims 3 een comeback. Deze dame, volledig gekleed in het klassieke maids-kostuum, maakt gratis je huis schoon, kookt voor je en is altijd in voor een praatje wanneer je oh-zo-eenzaam bent. Ze verdwijnt ook vanzelf weer, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het ongemakkelijk wordt. Was het in het echte leven maar zo simpel.

Onze liefde voor de Sims horen? Beluister de Gamersnet Fanzone over De Sims!

Ghostbusters!

Wanneer je de maximale level bereikt hebt van medium, 5, kun je op twee verschillende manieren in aanmerking komen voor een licentie om paranormaal onderzoeker te worden. Alhoewel deze nieuwe carrière wordt aangemerkt als ‘compleet nieuw’ is dit slechts gedeeltelijk waar. Paranormaal onderzoeker is namelijk onderdeel van de Freelance carrière. Je neemt klussen aan van je buurtgenoten en gaat daar tussen ‘s avonds 21:30 en ‘s ochtends vroeg ghostbusten.

Er kan gekozen worden uit een beginnnersklus, mediumklus of een expert klus. Alhoewel de taken die je moet doen vrij simpel zijn en bestaan uit enge objecten verwijderen, slijm opruimen en met de geestjes praten om ze te doen laten vertrekken, is het ouderwetse geestenjagen toch lastiger dan het lijkt. Dit heeft alles te maken met de nieuwe emotie ‘Bang’. Wanneer jouw Sim eenmaal angst is aangejaagd op een klus werkt dit verlammend. Je Sim is niet langer in staat om de griezelige handjes in de tuin te verwijderen of de rare tekens op de keukenvloer weg te boenen. Het is aan jou om erachter te komen hoe je minder snel bang raakt en je werk kan voltooien. Dit is niet alleen handig in deze nieuwe carrière, maar ook voor het wonen op jouw angstaanjagende kavel is een dappere Sim vereist.

Conclusie

De Sims 4: Paranormaal biedt niet alleen nieuwe bouw/koop-objecten of Create-a-Sim looks: Deze uitbreiding biedt ook een aantal nieuwe gameplay features waar fans lang op gehoopt hebben. Het pakket zit, vergeleken met andere Stuff Packs, bommetje vol en is eigenlijk niet meer te classificeren als een Stuff Pack. Het zit eigenlijk een beetje tussen een Stuff Pack en een Game Pack in. Hier zijn ook mogelijkheden blijven liggen. Met wat extra content en een nieuwe buurt had dit pakket makkelijk een Game Pack kunnen worden. Maar voor nu kunnen de fans helemaal in hun nopjes zijn met Guildry, Bothilde en hun nieuwe carrièremove.

De Sims 4: Paranormaal is vanaf vandaag te koop voor €9,99.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Bommetje vol
  • Nieuwe carrière
  • Bothilde!!!

Wat is NOT

  • Had Gamepack kunnen worden met wat extra aandacht en liefde

.

Meer De Sims 4: Paranormaal

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren