Vijf dingen die je over Immortals Fenyx Rising moet weten

Ubisoft bracht begin december de game Immortals: Fenyx Rising uit en het betreft hier een compleet nieuwe game voor de uitgever. Deze titel draait om Fenyx, die in het land van de Griekse goden terechtkomt en daar mooie avonturen zal beleven. Dit niet zonder reden, want de goden hebben de hulp van Fenyx nodig om het land weer in ere te herstellen, gezien een demon onder de noemer ‘Typhon’ alle macht naar zich toegetrokken heeft. Het resultaat is een vermakelijk avontuur dat in verschillende opzichten fris aanvoelt en om je wat meer inzicht op de game te geven, hebben we vijf zaken van Immortals: Fenyx Rising uiteen gezet die je moet weten over deze titel.

Mengelmoes van gameplay

Immortals: Fenyx Rising weet zich te onderscheiden door een unieke mengelmoes van gameplay elementen aan te bieden. Je zult het land van de goden vrij kunnen verkennen als Fenyx en daar komen verschillende aspecten aan te pas. Zo is het een land met veel hoogteverschillen en dus komt er het nodige klim- en klauterwerk bij kijken. Ook kun je met Fenyx vrij rondvliegen in het land, waardoor je jezelf kunt verplaatsen. Je krijgt dus best veel vrijheid in de gameplay omtrent je movement en in aanvulling daarop krijg je krachten van de goden tot je beschikking. Daarmee kun je zware objecten verplaatsen, magische aanvallen inzetten en meer. Dat eerste is noodzakelijk voor de vele puzzels die de game rijk is, waarbij je veel met de omgeving moet spelen om de oplossing te vinden. Dat laatste is weer nodig om de gevechten aan te gaan, want de vijanden die je treft kunnen best sterk zijn en dan zijn magische aanvallen natuurlijk erg praktisch om in te zetten, het helpt je een goed handje.

Gevarieerde puzzels

Een van de zaken waar Immortals: Fenyx Rising echt in uitblinkt zijn de puzzels. Het is een puzzelplatformer die bol staat van de creatieve puzzels. Dit kunnen simpele schuifpuzzels zijn, maar ook krijg je te maken met het verzamelen van orbs die je op een grid moet neerleggen om zo een sterrenbeeld te vormen. Dat is an sich niet moeilijk, maar de uitdaging en het gepuzzel zit hem dan in het verkrijgen van de orbs in kwestie. Daarnaast zul je geregeld met je pijl en boog de pijl precies langs doelen moeten sturen om zo iets te bewerkstelligen. Dan heb je de kluizen nog, wat in feite dungeons zijn en daarin krijg je met allerlei puzzelelementen te maken. Hier kun je nieuwe armor vinden, maar ook kun je hier bliksemschichten van Zeus aantreffen, die je nodig hebt om Fenyx te upgraden. Al deze puzzels in de wereld hebben een tweeledig doel, enerzijds helpen ze je in de ontwikkeling van het personage en anderzijds kun je met de resources die je krijgt Fenyx verder upgraden.

Er gaat meer achter de game schuil

Als je Immortals: Fenyx Rising op een simplistische manier zou moeten omschrijven, dan is het een actie-adventure die dat uitvoert op de blauwdruk van een traditionele platformer. Er gaat echter meer achter deze game schuil en dat is dat er best wat diepgang mee gemoeid is. Overal in de wereld kun je resources verzamelen en die heb je nodig om Fenyx te upgraden. De eerder aangehaalde bliksemschichten heb je bijvoorbeeld nodig om de stamina van het hoofdpersonage te verbeteren. Ook kan je op lastig bereikbare plekken ‘Ambrozijn’ vinden en die kun je weer gebruiken om de health van Fenyx te upgraden. Daarnaast zijn er veel grondstoffen die je kunt vinden inzetbaar voor allerlei potions die Fenyx helpen in gevechten, maar ook in het verkennen van de openwereld. Vanzelfsprekend kun je ook je wapens en armor upgraden en op die manier zit er een tweede laag in de gameplay verwerkt, waardoor het loont om goed om je heen te kijken als je de wereld aan het verkennen bent.

De game neemt zichzelf niet té serieus

Wat Immortals: Fenyx Rising erg siert is dat de game zichzelf niet al te serieus neemt. De goden die in het land leven hebben allemaal hun eigen issues en ze voelen zich niet bezwaard dit bij jou te ventileren. Ook hoor je goden en titanen met elkaar converseren en hierbij breekt de game door de vierde muur. Met enige regelmaat zul je moeten lachen om de conversaties en de referenties naar het heden die gegeven worden. Dit zorgt voor een unieke vibe in de game waarbij het zichzelf niet serieus neemt, maar nooit over het randje gaat. Ubisoft is spot-on met de humor en dat geeft het vermakelijke avontuur als het op de gameplay aankomt een extra laag in de beleving. Het is een plezier om alle gesprekken te volgen en meer dan eens zit je met een forse grijns op de bank te genieten van alle onzin die er uit de goden komt.

Geniet van de schitterende omgevingen

Tot slot willen we nog meegeven dat Immortals: Fenyx Rising meer is dan op het eerste oog lijkt. Dan doelen we niet alleen op de gameplay, maar ook op de wereld zelf. Het ziet er allereerst schitterend uit en gaandeweg het avontuur zul je verschillende locaties bezoeken die allemaal hun eigen kleurstelling hebben. We zullen omwille van spoilers niet alles apart benoemen, maar neem maar van ons aan dat Ubisoft met het kleurenpalet letterlijk alle kanten op is gegaan. Dit zorgt regelmatig voor prachtige locaties waar je toch even stil gaat staan om te kijken, maar ook weet de game her en der te verrassen in toch wel detailvolle omgevingen en nuances, die het artistieke geheel naar een hoger plan tillen. De omgevingen zijn gevarieerd en zorgen voor een aangenaam beeld, dus kijk zeker goed rond en geniet. Misschien ontdek je dan nog wel een geheime kist of andere schat die je anders zou mislopen!

Tot zover de vijf dingen die je moet weten over Immortals: Fenyx Rising. In onze review gaan we dieper op de game in, die mag je binnenkort verwachten.

 1.   
  mmx's avatar

  Is deze game net zoiets als Zelda .Trouwens een goede info over de game,compliment.

 2.   
  tijn80's avatar

  @mmx:
  De vergelijking met Botw is snel getrokken, voornamelijk vanwege het cartooneske uiterlijk en de puzzels. Dus als je hier fan van bent, is dit zeker een aanrader. De combinatie van gameplay en humor, maakt dit echt een topgame. Ubisoft heeft hiermee echt een topgame afgeleverd! Tip: de normale versie is voor €36 te krijgen. Hiervoor zou ik hem echt gaan halen! Ga je geen spijt van krijgen

 3.   
  mmx's avatar

  Bedankt voor de info deze game ik nu per direct bestellen lijkt mij een hele leuke game Tijn bedankt.

 4.   
  Anoniem-1834268046's avatar

  Voor mij een beetje te Disneyachtig en te kinderlijk, Botw was voor mij een beter spel, spijtig.