Monster Hunter film weg uit China wegens woordgrap

China zegt nee tegen het verder vertonen van de Monster Hunter film in het land. Hoewel de film al in première is gegaan wordt hij per direct overal weggehaald. De aanleiding blijkt een grap te zijn die niet goed valt: “What sort of knees are these? Chi-knees.”.

De grap in kwestie wordt in de film gemaakt door de Chinees-Amerikaanse acteur Jin Au-Yeung (in sommige kringen bekend als MC Jin) terwijl hij wijst naar zijn eigen knieën. Hoewel de grap zelf compleet anders is vertaald in de Chinese ondertiteling waren er blijkbaar genoeg kijkers die hem wel door hadden.

Volgens de geagiteerde kijkers ligt het dieper dan een flauwe grap. Als onderbouwing geeft het protesterende volk dat het oude wonden open haalt, omdat het doet denken aan een sleur die vroeger veel gebruikt werd door Engelstalige landen. Dat zou: “Chinese, Japanese, dirty knees, look at these” zijn, gevolgd door gebaren die Aziatische gelaatstrekken nabootsen.

Bij een simpele filmverbranding blijft het overigens niet. Capcom heeft zijn verontschuldigingen moeten maken aan fans en er zijn zelfs mensen die de acteur in kwestie oproepen verontschuldigingen te maken aan China. Daarnaast is er ook nog een flinke reviewbomb ontstoken op het spel Monster Hunter: World.

De film draait ook hier al. Aanvankelijke reacties op de eerste trailers waren echter niet positief. De film is van dezelfde regisseur achter de Resident Evil films en ook hier speelt zijn vrouw Milla Jovovich de hoofdrol. Laat dat een voorzichtige waarschuwing zijn mocht je hem willen zien.

 1.   
  Reiverdemon's avatar

  Dacht dat alleen die Chinese regering gek was. Maar het volk zelf kan er dus ook wat van.

 2.   
  MaTriXX's avatar

  LOL doet me denken aan Gordon met zijn grap ‘nummer 39 met rijst’ 😀

 3.   
  JohnnieBoy's avatar

  Nu nog in China, over niet al te lange tijd het machtigste land op Aarde. En dan buigen we voor de gele. Let maar eens op.

 4.   
  Hukertoo97's avatar

  Met andere woorden, totalitaire communistenstaat China gedraagt zich als een totalitaire communistenstaat

 5.   
  fantasyfreak's avatar

  Pfff waarom zijn mensen zo snel beledigd de laatste jaren…