Monster Hunter: World is Capcoms meest succesvolle game ooit

Het succes van Capcoms Monster Hunter: World is kennelijk nog groter dan de creaturen die de game bevat. Sterker nog, met ruim 15 miljoen verscheepte exemplaren laat het de nummer twee – Resident Evil 5 – mijlenver achter, gezien deze “slechts” 7,5 miljoen keer is verscheept. Monster Hunter be like: “Those are rookie numbers, RE5. You gotta pump up those numbers…”

Toch mag de Resident Evil-serie nog steeds met de eer strijken wanneer het om de meest succesvolle franchise van Capcom gaat, want de gehele Resi-reeks is goed voor zo’n 93 miljoen exemplaren, tegenover Monster Hunters 61 miljoen. De kans dat Resident Evil deze positie nog eens verstevigt is groots aanwezig, gezien de veel verzochte remake van Resident Evil 3: Nemesis ook voor de deur staat.

Desalniettemin mag Capcom trots zijn op de Monster Hunter-franchise, welke met Monster Hunter: World en diens uitgebreide DLC genaamd Iceborn behoorlijke verkoopcijfers uit de hoge hoed weet te toveren, al blijft Iceborn met 4 miljoen kopieën een beetje achter op de basisgame. Wat Capcom betreft mag de franchise dan ook nog verder groeien en de uitgever zit dan ook niet stil. Als de planning het toelaat moet er in september zelfs een Monster Hunter-film verschijnen, waarin Mila ‘ik ben stoer en kijk altijd moeilijk’ Jovovich de hoofdrol vertolkt. De actrice is uiteraard niet onbekend bij Capcom, gezien ze ook niet meer weg te denken is uit de Resident Evil filmreeks.

  1.   
    Heart1982's avatar

    Begrijpelijk, ik speel het met heel veel plezier!