Resident Evil 3 Remake is een feit en komt samen met Resistance

Tijdens Sony PlayStation’s recente State of Play is een einde gemaakt aan de geruchten rondom de mogelijke remake van Resident Evil 3: Nemesis. Vanaf 3 april 2020 komen de liefhebbers van het derde iconische deel uit de Resident Evil-franchise aardig aan hun trekken met een volledig vernieuwde versie ervan.

Het kon natuurlijk niet uitblijven, gezien het succes van Resident Evil 2, welke dit jaar dezelfde behandeling onderging. Deze keer wordt de honneurs waargenomen door S.T.A.R.S-lid Jill Valentine, die net als Leon S. Kennedy en Claire Redfield ook behoorlijk wat hinder ondervindt van de ondode inwoners van Raccoon City. Tot overmaat van ramp zit ook de uiterst lompe en wraakzuchtige Nemesis Jill achter de vodden. Maar goed, dat hoef ik de meeste mensen niet meer uit te leggen.

Wie liever de ultieme, top-biowapens besturende Mastermind uithangt kan zich ook uitleven in Resident Evil Resistance, de asymmetrische 4-tegen-1 multiplayer-game die naast de campaign is toegevoegd. Hierin neemt één persoon het op tegen vier andere spelers, die met z’n vieren het geïnfecteerde arsenaal van de Mastermind dienen te overleven.

Resident Evil 3 en Resident Evil Resistance verschijnen op 3 april 2020 voor de PlayStation 4, Xbox One en via Steam op de pc.

 1.   
  RLXTR's avatar

  Deze ga ik zeker in de gaten houden. Als ze het goed aanpakken,kan dit een top game worden.

 2.   
  Anoniem-1699913803's avatar

  zekers vet heb resistance kapot gespeeld op de ps3 detijds! hoop dat ze resistance 3 ook gaan remasteren!

 3.   
  BearsRidingTanks's avatar

  @Anoniem-1699913803: big brain power.

 4.   
  Heart1982's avatar

  Ik heb me dus helemaal niet bezig gehouden met deze franchise, echter “resistance” is dit vergelijkbaar met een game als “Evolve”?

 5.   
  OnOwned's avatar

  @Heart1982: In zekere zin wel. Het is een 4 tegen 1 situatie, waarin 1 iemand dus een enorm sterke mutant is. Hoe de gameplay precies in elkaar steekt is nog wat vaag.

 6.   
  Heart1982's avatar

  @OnOwned

  Bedankt! Dan ga ik me hier op orienteren! Ik vond het al zo jammer dat Evolved geflopt was en dat de servers nu zo goed als uitgestorven zijn.