Interne discussie leidt mogelijk tot vertraging Resident Evil 4 Remake

Er gaan hardnekkige geruchten dat er een interne discussie is ontstaan over de Resident Evil 4 remake. De studio die verantwoordelijk was voor de Resident Evil 3 remake, M-Two, wil namelijk zo trouw als mogelijk blijven aan het origineel, mede omdat men wat kritiek heeft gehad over het feit dat sommige delen uit het origineel van RE3 niet in de remake te vinden waren. Uitgever Capcom wil juist dat de game aangepast wordt naar de wensen van nu, zoals men dat bijvoorbeeld ook gedaan heeft bij de remake van Resident Evil 2, waar Mr. X een minder frustrerende rol kreeg binnen de game (via VGS).

Het lijkt erop dat M-Two nu niet meer de leiding heeft over de RE4 Remake, maar dat die leidende rol nu wordt overgedragen naar de interne studio Division 1, de studio achter Resident Evil 7 en de remake van deeltje twee. Een ander gevolg hiervan is dat de game nu pas op zijn vroegst in 2023 zal verschijnen. Eerder zou dit 2022 zijn.

Hoewel de remakes van Resident Evil 2 en Resident Evil 3 door verschillende studio’s zijn gemaakt, is het resultaat voor beide games enorm indrukwekkend. Dat veel mensen deel 3 minder goed vinden heeft vooral te maken met het basismateriaal. RE2 is simpelweg de betere game.

Wij kunnen niet wachten op de remake van Resident Evil 4, volgens velen de beste uit de reeks, al vinden sommige mensen de game ook “teveel een shooter” voor de franchise. Gelukkig valt er over smaak altijd te twisten.

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Resident Evil 8 op 7 mei aanstaande zal verschijnen. Daar zullen we de komende tijd voornamelijk mee bezig zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren